Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 1. heinäkuuta 2010

Hiplaamista makuuhuoneessa I

Tervetuloa hiplaamaan meidän makuuhuoneemme yksityiskohtia:) Makuuhuoneemme värit ovat valkoinen ja siniharmaa. Pienissä yksityiskohdissa on mausteena roosaa.Kaarinan kirpputorilta ostamani vanhaa muovia oleva "nukenvaunu" 50-60-luvulta. Jos tiedät jotain enemmän tästä lelusta, kerrothan minulle! Kaksi vaaleanpunaista nallea ostin Nauvosta antiikkikauppiaalta vappumarkkinoilta. Ne ovat myös samoilta vuosilta suunnilleen kuin nuo herttaiset vaunut. Alla mummoni ulkomalta tuoma silkkiliina.

---

Tarkkasilmäisimmät näkevät myös "roskan" siinä liinan päällä. Se ei oikeasti ole roska, vaan männynkaarnan pala. Oli yksi niistä päivistä, kun maailma tuntui kaatuvan päälle. Moni asia tuntui merkityksettömältä ja kauhea ikävä Suomeen vaivasi mieltä. Miten jaksaisin elää täällä maapallon toisella laidalla? Itketti. Kannoin polttopuita sisään. Lattialle tipahti roska. Nostin sen ylös ja huomasin sen olevan TÄYDELLINEN SYMMETRINEN SYDÄN! Se on vain yhden senttimetrin kokoinen. Ymmärsin, että se oli viesti minulle. Kai ymmärrätte?


Minusta piti tulla latinokaunotar. Ostin nämä asuttuani Chilessä muutaman kuukauden. Arvatkaapa, miten monta kertaa olen näillä hienostellut?Makuuhuoneessa pitää olla inspiroivaa lukemista.


Tuftaustekniikalla tekemäni puputyyny.Tällä Laura Ashleyn tapetilla meinaamme tapetoida seinästä pienen osa. Siihen menee vain kaksi vuotaa, mutta korkeus on noin 3,5 metriä.Käsilaukkuni häissämme koristaa peilin reunaa.Tuunaamani lamppu, josta en vieläkään ole saanut postausta aikaseksi.Zurichista ostamani pieni tyttö muistuttaa yhdestä päivästä vanhassa kaupungissa koneen vaihtojen välillä.


Ensimmäisen kerran elämässäni olen viehättynyt yksivärisiin luonnonvalkoisiin lakanoihin.


Näissä on ihanaa herätä uuteen aamuun!
---
Ihanaa heinäkuuta kaikille! Tervetuloa hiplaamaan huomenna lisää makuuhuonettamme:)

6 kommenttia:

 1. Hei! käyn usein täällä Sinun sivuillasi...Ihana lukea juttujasi ja katsella kuvia..tuo sydän juttu oli niin koskettava, että oli pakko kommentoida! Mukavaa heinäkuuta Sinulle sinne kauas ihanaiseen kotiisi!

  VastaaPoista
 2. Romanttisia kauniita yksityiskohtia, kertakaikkisen upea tapetti. Ja mikä ihana kaarnan palanen! Minulle kävi tässä eräänä päivänä vähän samoin; olin tiskaamassa ja yhtäkkiä tiskivaahdossa oli täysin sydämen muotoinen aukko veteen. Siitä oli pakko ottaa heti kuva <3

  VastaaPoista
 3. Hei
  kiva koti teillä, ihania yksityiskohtaia! Tuosta nukenvaunusta sen verran, että syksyllä 1961 syntynyt sisareni sai sellaisen lahjaksi, joskus 1960-luvulla, hän ei ollut kai vielä koulussa. Epäilisin 1965-67.

  PS. lueskelen blogiasi aina silloin tällöin, mutta olen laiska kommentoimaan.

  VastaaPoista
 4. Raija: Hyvää heinäkuuta myös sinulle ja kiitos kun piipahtelet!

  Heli: Niin, tuollaisia ihmeitä voi sattua, jos ei käytä tiskikonetta;) Että kyllä jää monelta nykyään "ennusmerkit" huomaamatta. Meillä ei ole tiskikonetta ja muutenkin Chilessä ne ovat erittäin harvinaisia, sillä täällä nanat pesevät tiskit tai sitten perheenäiti.

  Helena: Kiitos valtavasti informaatiosta! Minulle kaikki tiedonmuruset leluista ovat tärkeitä, sillä yritän tulevaisuudessa järjestää sitä nukkenäyttelyä.

  VastaaPoista
 5. Oijoi miten teillä on kaikkea kaunista!

  Minä tykkään aivan kamalasti vaaleanpunaisesta ja muista sen läheisistä väreistä/sävyistä, joten nuo nallet ekassa kuvassa heti sykähdyttivät :)

  VastaaPoista
 6. Marika: Minäkin tykkään vaaleanpunaisesta ja olen pohtinut, että sitä voisi tulla enemmänkin tähän kotiin:)

  VastaaPoista