Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Joulupukki kertakäyttölautasesta ja vähän muustakin

Mieheni ehdotti minua suunnittelemaan ripustettavan joulupukin naaman, joka ei olisi kovin pieni. Lisävaatimuksena itse asetin sen, että materiaalien olisi oltava edullisia. Koriste pitäisi olla helppo ja nopea tehdä, jotta niitä voisi ajatella jopa laittaa myyntiin joulunäyttelyyn huokeaan hintaan.

Tein pohjan muovisesta kertakäyttölautasesta. Naamaan laitoin trikookangasta ja lautasen takaosan peitin säkkikankaalla. Silmät valkoisesta villakankaasta ja mustista metallinapeista. Hiippalakin tein säkkikankaasta, johon painoin valkoisella kangasvärillä tähden. Kun se oli kuiva, laitoin hopeaa kimalletta, joka myös on tarkoitettu kankaalle. Lakin reunaan ja tupsuksi liimasin tekoturkista. Parta on lampaanvillaa. Koristeen pituus on lakin hiipasta parran loppuun 85 cm.


Tehtyäni pukin yhdeltä yöllä, jolloin minulle iski kauhea idearyntäys, ajattelin, ettei tämä nyt kovin häävi ole. Eikä se olekaan, aikamoinen askartelupaskartelu suoraan sanottuna. Kuitenkin siinä on jotain ideaa. Olen nyt katsellut sitä tuossa olohuoneen seinällä ja olen sitä mieltä, että siinä on potentiaalia. Toki neulahuovuttamalla saisin tehtyä hienot silmät luomineen, aidon nenän jne. mutta hinta olisi aivan toista luokkaa kuin se olisi nyt, jos noita tekisin. Täällä Chilessä, jossa ihmisillä ei kerta kaikkiaan ole varaa ostaa kalliita turhanpäiväisyyksiä, on pakko keksiä jotain helppoa ja nopeaa, mutta kuitenkin tahtoisin pitää oman linjani, eli käyttää paljon luonnonmateriaaleja, luonnonläheisiä värejä ja välttää muoviviritelmiä. Onko sinulla ideoita tuon pukin parantamiseen, mutta kuitenkin helpoilla ja nopeilla tekniikoilla? Mikä näyttäisi silmään mukavalta? Mikä saisi pukkiin pohjoismaista ilmettä erottamaan sen kiinalaisista rihkamapukeista?

Mieheni mielestä pukki on muuten kiva, mutta tähdestä hän ei tykkää yhtään. Minusta taas tähti tuo siihen jotain sellaista, mikä erottaa sen "tavallisista" pukeista, joita saa halpakaupoista. Mitä mieltä sinä olet?

7 kommenttia:

 1. Heitän ehdotuksia mitä ensimmäisenä tulee mieleen: jos vääntäisi muutamaan rautalangasta silmälasit, pitkiä paksuja viiksiä kokeilisin ehdottomasti, pieniä tähtiäkin voisi kokeilla yhden ison sijaan ja entäpä joillain näkyvissä pieni pyöreä suu...
  Terv.Päivi Hml

  VastaaPoista
 2. Muista sitten kertoa ettei Joulupukki ole Ruotsista vaan Suomesta!

  T. ms

  VastaaPoista
 3. no mä ainaki tykkään tästä ihan täysillä...voisin jopa kuvitella haluavani sen tänne meille...silimälasit sopis vielä?

  VastaaPoista
 4. Ne silmälasit vaikuttavat kivalta idealta, mutta mielestäni sen enempää ei pukki lisäyksiä kaipaa. Tuollaisenaankin se on todella hyvä. Tämä on sellainen koriste minkä voisin omaankin kotiini ripustaa, en itse tykkää nimittäin mistään ökykoristeellisesta joulusta. Yksinkertaisesti kaunista!

  VastaaPoista
 5. Tuo tähtihän on just kiva! En muuttaisi mitään tontussa.

  VastaaPoista
 6. Minäkin pidän tontusta kovasti tuollaisenaan. Kun mietin muutosehdotuksia, niin voisiko partaa laskea hieman alaspäin, niin tontulle saisi maalattua punaiset poskenpäät ja ehkä vähän suuta näkyviin, tai kenties lisäksi viikset niin kuin joku jo ehdottikin. Ohuet silmälasitkin voisivat olla kokeilemisen arvoiset.

  VastaaPoista
 7. Tiia: Pukilla onkin punaiset posket, vaikkei kuvassa näy kunnolla. Mietinpä, jos tekisin sille suun ja silmälasit :)

  VastaaPoista