Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 15. marraskuuta 2010

Enkeliäänestyksen voittaja

Enkeliäänestyksen voittaja ratkeaa!
---
Muutamassa päivässä enkeliäänestykseen osallistuneita tuli 62! Kerroin tämän miehelleni, enkä nyt tiedä, pitäisikö minun loukkaantua itseni vai teidän puolestanne. Hän nimittäin sanoi:” Kyllä suomalaisilla näyttää olevan tosi tylsää talvella.” Siis häh, tarkoittiko tuo, että minun juttuni ovat niin pöyristyttävän huonoja, että on ihme, että joku viitsii vaivautua kommentoimaan niitä ja osallistumaan äänestykseen? Vai pitäisikö loukkaantua teidän puolestanne, koska hän olettaa teillä olevan tylsää ja suomalaisen talven olevan kamala :/ Hmmm.... No, ne miehet... ;D
---
Onnettarena toimi tällä kerralla aputyttöni. Pyysin häntä sanomaan minkä tahansa luvun 1-62 välillä. Hän sanoi ”18”. Laskin, kuka oli jättänyt 18. kommentin. Sen oli jättänyt Liisa: ”Itse tykkäisin piirretyistä kasvoista kullankeltaisilla hiuksilla!!! On herkän ja suloisen enkelin näköinen.” Liisalle lähtee siis sellainen enkeli, josta hän pitää. Lähetä Liisa minulle sähköpostia, jotta saan kotiosoitteesi. (mia.emilia@gmail.com)


Sitten analysoin vähän teidän ideoitanne. Ylivoimaisesti suosituimmat kasvot olivat piirretyt. Helmisilmäkasvot taisivat saada vain pari ääntä. Sehän sopii minulle paremmin kuin hyvin, sillä piirtämällä työkin on nopeampaa kuin ompelemalla helmet, nenä ja suu.
---
Kaikenvärisistä hiuksista pidettiin, mutta vähiten kai niistä valkoisista. Itse en pidä valkoisista, sillä kokonaisuus jää värien puolesta liian valjuksi. Teen niitä ehkä vain pari. Oma suosikkini ovat beiget hiukset.
---
Myös sädekehästä pidettiin, vaikka itse mietin, että tuo materiaali näyttää vähän lasten askartelulta, kuten joku teistä koulun joulujuhliin viittasikin ;) Juuri tuota itsekin pohdin. Yksi teistä ehdotti pään yläpuolella olevaa sädekehää ja siihen sitten päädyinkin. Väänsin messinkilangasta sädekehän ja kiinnitän sen päähän. Ehdotettiin myös sädekehiä helmistä, mutta siinä tulee vastaan taas työmäärä ja aika. En voi laittaa tuotteille riittävän korkeita hintoja Chilessä, joten työmäärä ei saa olla liian suuri. Jo nyt enkeleissä on niin paljon näpertämistä, että yhden enkelin tekemiseen menee sama aika kuin yhteen chihuahuan sadetakkiin. Kuitenkin chihujen takeissa hinta on noin kaksinkertainen enkeliin nähden. Eli enkelibisnes on hyvin kannattamatonta toimintaa :/ Niitä on kuitenkin hauskaa tehdä. Joku teistä ehdotti Peikkokukkulan enkeliin luonnonmateriaalista tehtyä sädekehää ja se idea jää taatusti korvan taakse. Kun vain löydän sopivan luonnonmateriaalin, niin varmaan idea tulee tulevaisuudessa käyttöön.
---
Ehdotettiin myös, että enkelit voisivat olla ilman sädekehää ja näyttää enemmän talvikeijuilta. Tahdon kuitenkin näiden enkeleiden näyttävän selkeästi enkeleiltä, sillä pajassani on jo tekeillä keijuja saman muotin mukaan. Mekko on valkoinen, mutta siinä on pieniä kukkia. Siivistäkin tulee värikkäämmät.
---
Eniten pidin villasukkaideasta. Sukkia tai töppösiä olin itsekin miettinyt, mutta kun sen kuuli muilta, se vahvisti päätöstä. Mietin, pitäisikö minun ommella vai maalata sukat. Raidalliset villikset olisivatkin tosi söpöt, mutta en löytänyt mistään riittävän pieniraitaista ja villasukkamaista kangasta. Kokeilin monia kankaita, monia värejä ja kuviollisiakin, mutta päädyin noihin viime postauksen vaaleansinisiin töppösiin. Kokeilen vielä pieniä helmiä niihin, miltä ne näyttäisivät. Joku ehdotti huovutettuja sukkia. Yyyh, chileläinen lampaanvilla huovuttuu todella surkeasti verrattuna suomenlampaan rasvaiseen villaan. Saisin hinkata niitä sukkia koko päivän, jotta saisin tehtyä yhdelle enkelille, joten se on ehdottomasti laskuista pois. Jos tekisin vain yhden enkelin itselleni, mikään aikaa vievä tekniikka ei olisi pois laskuista. Mutta kun sitä taloudellisuuttakin on ajateltava.
---
Kiva idea oli myös se, että piirtäisin kasvoille erilaisia ilmeitä. Sen teinkin! Joku ehdotti myös nyrpeitä enkeleitä. Niitä ei Chilessä ymmärrettäisi, joten tein vain muutaman niillä rajoilla olevan. Jos myisin näitä Suomeen, ehkä nyrpeätkin menisivät kaupaksi.
---
Helman pituutta myös pohdittiin. Ehdotettiin pidempiä helmoja. Näillä enkeleillä, jotka olen nyt tehnyt, helmojen pituus vähän vaihtelee. Minusta ne näyttävät hauskoilta, pikkutyttömäisemmiltä, kun helmat eivät ole varpaisiin asti. Saattaapi olla, että kuitenkin joskus kokeilen niitä pidempiäkin helmoja.
---
Kysyttiin myös, tuleeko näitä myyntiin Suomeen. Ehkä laitan muutaman myyntiin tuonne Peikkokukkulan pajaan, jos vain ehdin. Päämäääränä kuitenkin näillä enkeleillä on liihotella Concepcionin keskustaan tekemääni ”White Christmas” –joulu(myynti)näyttelyyn.
---
Kiitokset kaikille ideoistanne ja osallistumisesta! Tämä on todella mukavaa näin, sillä minulla ei täällä Chilessä ole kovin montaa ihmistä, joiden mielipiteitä voisin kysellä ja saada RAIKASTA näkemystä asioihin.

5 kommenttia:

 1. Oi, minäkö voitin?!! Ihan piti tarkistaa tuolta arvonta postauksesta ja niinhän minä olin numero 18!! Ihanaaa Miia, minä voitin ihanan enkelin!! Olen kovasti otettu että juuri sinun tekemän enkelin saan itselleni, kiitos tosi paljon jo etukäteen. Laitan heti sulle sähköpostia tulemaan.

  VastaaPoista
 2. Onnea rutkasti voittajalle.
  Voi noita miehiä, ne on ihan eri aaltopituudella...
  Mukavaa alkanutta viikkoa:)

  VastaaPoista
 3. Niin mites ne POIKAenkelit? Eiko menisi kaupaksi?

  VastaaPoista
 4. Tuli muuten mieleen olisiko saatavilla hopeista lankaa? Jos virkkailisi rinkulan sädekehäksi? Mulla oli ainakin joskus jotain muliinilankaa josta virkkasin kruunua neulegraffitin prinsessalle (vai prinssille vai peräti molemmille...) :)

  VastaaPoista
 5. Liisa: Onnittelut! Enkeli liihottelee pian Suomeen!

  anumorchy: Poikaenkelit menivät harkintaan. Ei ollenkaan mahdoton idea. Tuli kylläkin mieleeni, että poikaenkeleilläkin on mekko! Eihän siinä olisi tyttöön muuta eroa kuin lyhyet hiukset. Ehkä ei pitsiä? Pitäisi vähän kehitellä ideaa.

  sea: Hyvä idea! Voisin joskus kokeilla! Nyt ehdin jo vääntää messinkilangasta kaikki sädekehät.

  VastaaPoista