Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 18. marraskuuta 2010

Houhouhoo!

Enpä saanut eilen paljon vastakaikua liittyen kertakäyttölautaspukkiini :( Kiitos kuitenkin Päiville ideoistasi! Jos et vielä käynyt lukemassa eilistä postaustani, niin käy toki. Olisi hauskaa saada ideoita tai mielipiteitä tuollaiseen "halpaan pikapukkiin". Nyt näytän teille astetta kunnianhimoisemman pukin. Tällaisia ei tehdä halvalla myytäviksi montaa päivässä. Tästä tulee joulunäyttelyni yksi päähenkilöistä.Joku tarkkasilmäinen pidempiaikainen lukijani voikin tunnistaa pukkini. Tein sen jo viime vuonna, mutta tänä vuonna parantelin sitä, neulasin uuden ihonvärin pintaan, sillä vanha oli aivan haalistunut. Myös parta oli kärsinyt kosteassa säilytystilassa, joten irroitin sen. Uuden parran jouduin tekemään tekoturkiksesta, sillä hienoa, puhdasta ja kiharaista lampaanvillaa ei täällä ole saatavana. Viime vuonna pukilla oli kiva lampaanvillaparta, muttei sekään ihan puhdas ollut. Pukilla on kuvassa päässä minun huppuni, sillä hiippalakkia en vielä ole tehnyt. Tänä vuonna pukille tulee värjäämättömästä säkkikankaasta lakki ja takki. Näyttelyn ideana on se, että kaikki tulee olemaan valkoisen eri sävyjä, säkkikankaan väriä sekä hopeaa " White Christmas". Minulla on jo päässäni melko hyvin se, miltä näyttely tulee näyttämään. Toivottavasti onnistun tänäkin vuonna, sillä näyttelystä tehdään televisiopätkä.


Viime vuonna näyttely meni yli odotusten. Ihmiset olivat haltioissaan. Silloin ideana oli perinteinen suomalainen joulu. Väreinä siis punainen ja vihreä. Viime vuoden näyttelystä tulette näkemään kuvia Peikkokukkulan Joulukalenterissa. Eihän näyttely suomalaiselle mitenkään erityinen ollut, mutta chileläisille se näyttäytyi satumaailmana, jollaiseen he eivät ole tottuneet. Täällä kaikki on hyvin epäaitoa, rihkamaista, pohjoisamerikkalaista, viimeistelemätöntä jne.Mieheni pitää tehdä puinen luuranko pukille. Tahdon, että tänä vuonna pukki seisoo. Viime vuonna se istui lukemassa lasten kirjeitä. Muori tulee seisomaan vanhan oven vieressä ja näyttely tulee esittämään pihaa. Ostan valkoista vanulevyä parikymmentä metriä, jotta saan hanget luotua tänne keskelle kesää.


Näyttelyn avajaiset ovat 6.12. joten siihen asti pukki voi viettää lomaa aurinkolaseissa ja chupallassaan ;D

3 kommenttia:

  1. Nayttelyn varimaailma kuulosta tosi ihanalle! Kiva myos nahda kuvia siita viime vuoden nayttelysta. Minkalainen tila sulla on sille nayttelylle (tarkoitan siis joku taidegalleria tmv.)? Tsemppia kaikkiin valmisteluihin!

    VastaaPoista
  2. mamae: Tila on galleria sellaisen paikan alakerrassa, jossa järjestetään joogakursseja yms.

    VastaaPoista
  3. Herttainen tuo sinun pukkisi! Toivottavasti myös tänä vuonna näyttely menee yli odotusten.Ihanaa,että järjestät jotain tuollaista,varmaankin ihan ainutlaatuista sielläpäin,

    VastaaPoista