Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Kulahtaneen keinun uusi elämä

Minulla on tällainen istuttava riippukeinu. Postauksen viimeisessä kuvassa näkyy, miten hirveässä kunnossa se oli vielä eilen. Olen jo pitkään tahtonut uudistaa sitä, mutten oikein keksinyt, miten.Keinu oli ollut kiinni männyn oksassa ja mänty oli pudottanut paljon pihkaa keinuun. Pihkaa oli niin paksulti, että olisi ollut ihan turhaa yrittää jollain konsteilla sitä pois. Niinpä minä vain pesin keinun vesiletkulla ja juuriharjalla. Kaivoin varastoistani paksua Biggie Bestin puuvillakangasta sekä kukkien sävyyn sopivaa vaaleanpunaista kangasta. Ompelin käsin paksulla langalla isoilla tikeillä ensin keinun takapuolelle vaaleanpunaisen kankaan. Sen jälkeen ompelin kukkakankaan päällipuolelle.Keinun alkuperäinen kangas jäi uusien kankaiden väliin. Olisi mahdollista myös ottaa pois alkuperäinen kangas, mutta työ olisi ollut liian iso. Uuteen keinuun olisi pitänyt käydä teettämässä tuollaiset metallirenkaiset reiät. Tein uusista kankaista sen verran leveät, että ruosteiset metallirenkaat jäävät sinne kankaiden väliin piiloon, kuten kuvasta näkyy.

Keinun puuosat hioin kevyesti koneella, jotta sain pahimmat tummentumat ja pihkat pois. Tulisihan tuosta vielä hienompi, kun maalaisi osat, mutta sitä varten koko keinu pitäisi laittaa osiin ja avata nuo kaikki nyörit. En ole varma, saisinko keinua koskaan enää kasaan....No, sitten ehkä joskus, kun tämä uusi päällinen menee huonoksi, niin voisi sitten tehdä perusteellisen remontin ja vaihtaa kaiken. Ehkä parin vuoden päästä...


Nyt keinu on kuistilla katon alla, joten se pysyykin paremmassa kunnossa kuin ennen. Minusta tämä tuunattu keinu on paljon suloisempi kuin tuo keinu oli edes uutena. Ostin sen muuten vihreänä kautenani viitisen vuotta sitten. Silloin kaiken piti olla vihreää, oranssia tai keltaista (hempeitä sävyjä kuitenkin silloinkin)!

-

Tämän keinun tuunauksesta innostuneena meinaan tarttua tänä iltana tavallisiin taitettaviin retkituoleihin!

5 kommenttia:

 1. Oikein onnistunut tuunaus! Ei toki aina tartte alusta asti aloittaa ja kaikkea purkaa, minusta tuollanen "pikaversio" on oikein hyvä ratkaisu myös! Sitä paitsi nythän tuon alkuperäisen keinun tuki on siellä pohjalla eikä varmasti haittaa ollenkaan.

  VastaaPoista
 2. Voi kun voisi istua hetken tuossa nätissä keinussa kevään keskellä!

  VastaaPoista
 3. Riippukeinusta tuli oikein houkuttelevan näköinen. Siinä on nyt enemmän pehmeää pulleutta, joka kutsuu istumaan;)
  Plussan arvoinen tuunaus!

  VastaaPoista
 4. Tuunattu keinu on paljon parempi, kuin alkuperäinen..☺

  VastaaPoista
 5. Upea lopputulos!

  Mukavaa sunnuntaita♥

  VastaaPoista