Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Paketti Fannylta ja postituksien kiemuroita

Löysin kuin löysinkin sisustustavaroita myyvän nettiliikkeen, joka suostui lähettämään tilaamani tuotteet maksikirje economynä! Maksikirje economy on edullisin tapa lähettää pieniä paketteja Suomesta Chileen. Paino saa olla korkeintaan kaksi kiloa ja joitain mittarajoitteitakin paketilla on. Kahden kilon painoisen paketin lähettäminen maksaa vähän päälle parikymmentä euroa. Maksikirje tulee joskus Chileen aika hitaasti, mutta hyväähän jaksaa odottaa. Kusti polkee tänne maksikirje kainalossaan kolmesta viikosta kolmeen kuukautta. Tällä kertaa meni vain nelisen viikkoa.

Tilasin kaksi Jeanne D'Arc Living -lehden kesänumeroa, sillä kesää kohdenhan me täällä kuljemme. Lisäksi olen jo pitkään tahtonut tuollaisen suloisen pölysokerisirottimen.

Tämä liike, jossa palvelu pelasi hyvin ja vastaukset tulivat nopeasti, on Sisustus Fanny. Liike sijaitsee netin lisäksi Lahdessa.

Sain lisäksi yllätyslahjana tällaisen peltisen kyltin. Hauskaa oli, että sain kyltin juuri päivän jälkeen syntymäpäiväni! Lisäksi sain kaksi pientä peltistä sydäntä, jotka näkyvät ensimmäisessä kuvassa. Kiitos Sisustus Fannyyn näistä yllätyksistäkin!

Monessa nettiliikkeessä tuotteiden postikuluista tulee kohtuuttoman suuret. Kerran tahdoin ostaa pari kangaspalaa ja niiden postikulut olisivat olleet paljon suuremmat kuin itse tuotteiden hinta. Pienet kangaspalat eivät edes paina paljon, joten en ymmärrä, miten postimaksut joissain liikkeissä määräytyvät.

Eräs nettiliike myy karkkeja yms. Meinasin tehdä tilauksen. Sivuilla on kätevä toiminto, josta näkee postimaksun osuuden koko ajan, kun tuotemäärä kasvaa. Minulla on oli karkkeja 5 euron edestä ja postimaksujen osuus oli jo noin 25 euroa! Huh! Täytyy aina vaivata kavereita tai vanhempia, kun tahdon karkkia tänne. Kaksi kiloa namusia maksikirje economynä tulee kuitenkin sillä parillakympillä. Mikseivät suomalaiset nettiliikkeet ota tätä käyttöön? Voihan sitä selkeästi ilmoittaa, että paketti tulee hitaammin kuin kalliimpi lähetys.

Ylihinnoiteltu oli Maalaisunelma-lehtikin Suomesta tilattuna. Vuodeksi lehden olisi saanut noin 200 eurolla Chileen lähetettynä! Miettikääpä postimaksujen osuutta! Tulee edullisemmaksi, että joku Suomessa tilaa lehden itselleen ja lähettää tänne. Nyt sainkin äidiltä sen syntymäpäivälahjaksi :) Paljon kätevämpää, nythän äiti voi lukea sen ensin ja lähettää vasta sitten minulle...kaksinkertainen ilo :) Toivottavasti äiti tykkää siitä lehdestä, en ole kysynyt hänen mielipidettään.

Tilasin juuri Country Living -lehden USA:sta kahdeksi vuodeksi ja se on postimaksuineen 48 dollaria! Postimaksujen osuudeksi sille lehdelle tulee 15 dollaria vuodessa. Eli 30 dollaria kaksi vuotta ja itse lehti kahdeksi vuodeksi maksaa 18 dollaria! :o Miten voi olla niin halpaa?

Itseäni pakettien lähettäjänä harmittaa se, ettei Chilessä ole mahdollisuutta lainkaan edullisempien pakettien lähettämiseen. On vain kirjaamattomia paketteja, joiden perille tuloon ei voi luottaa ja sitten kirjattuja paketteja. Lähetän aina paketit kirjattuina. Kurjaa on se, että edullisin paketti täältä lähetettynä maksaa reilu viisi euroa, eli vaikka kuoressa olisi yksi vaivainen chihun pipo, niin joudun siitä viisi euroa pyytämään. Ainoastaan paperia voi lähettää edullisemmin. Heti, kun kuoren läpi tuntuu muukin kuin paperi, hinta nousee 3700 pesoon.

Jos joku tietää muita suomalaisia sisustusliikkeitä, jotka voivat lähettää maksikirje economynä, niin vinkatkaa toki! Ihanaa lahjoa itseään joskus jollain sellaisella, mitä ei täältä ei saa.

6 kommenttia:

 1. Postitus on niin kovin kallista ihan Euroopan sisälläkin. Suomalaiset lehdet ovat todellakin kalliita tilata ulkomaille. Ovat irtonumeroinakin varmasit Euroopan kalleimpia. Ostan edelleen englantilaisia lehtiä, vaikka Irlannissa asustankin. Pyydän miehen tuomaan lehtiä mukanaan Englannista, kun saman lehden saa naapurisaarelta paljon halvemmalla kuin täältä.

  Luulisi, että postimyyntiliikkeelle on ihan sama miten paketti lähetetään, kunhan vain asiakas tietää, että menee kauemmin.

  Töissä lähteän paljon pakettaja ympäri maailmaa, ja koska firmalla on sopimus hinnat Fedexin kanssa ovat hinnat edulliset. Oletko tarkastanut Fedexin, UPS etc, hintoja?

  VastaaPoista
 2. Suomalaiset postikulut ovat jotain todella järkkyä...Sama paketti mistä suomessa saa pulittaa parikymppiä lähtee täältä matkaan 7 eurolla. Minä tilaankin kaikki kankaat mitä käytän ja suuren ostan lasten vaatteista jenkeistä, koska siihen flat rate kuoreen mahtuu NIIN paljon, ja maksaa vain sen 14 dollaria! Minulle tuli ennen Moda tänne italiaan, ja puoleen hintaan tilattunakin 6 lehteä tuli maksamaan 60 euroa!

  VastaaPoista
 3. Olipa mielenkiintoista lukee tota postitus asiaa! Mäkin ihmettelen et jotkut kankaita myyvät putiikit ottavat ihan ylihintaa postituksesta ihan täällä suomen sisälläkin !
  Mäkin tota sirotinta haikailen ,vaikken tarvii, ku mul on semmonen peltinen ;D

  VastaaPoista
 4. juu postitus on suomessa tosi kallista. tuntuu todella tymältä suomessakin kun esim yhden pehmon postitus maksaa yli 5 euroa. asiakkaat aina kyselee miksi niin paljon. varmasti moni pieni sisustus liike suostuu lähettämään maksi kirje economynä.
  ihana paketti :).

  VastaaPoista
 5. Vihreatniityt: En ole tarkastanut minkään muun firman hintoja, sillä asun 60 kilometrin päässä niistä. Tulisi kalliiksi viedä paketit niin kauas. Lähin postikin on 20 kilometrin päässä. Koitan pärjäillä tavallisella postilla - varsinkin kun mínun postitusmääräni eivät ole mitenkään verrattavissa jonkun oikean firman postituksiin :)

  Suvi: Kerropa, mistä USA:sta tilaat kankaita Flat Rate -paketeissa! Minuakin kiinnostaisi.

  VastaaPoista
 6. Aika ihmeellistä, ettei siellä ole mahdollista lähettää edullisempia paketteja. Suomessa ilmeisesti vaihtoehtoja on muutamiakin erilaisia, kuinka lähettää paketit. Minun sisareni asuu kaukana, joten pitäisi myös pikkuhiljaa miettiä, kuinka saisin lähetettyä hänen syntymäpäivälahjansa. https://kolliveikot.fi/kuljetuspalvelut-kemi-keminmaa

  VastaaPoista