Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 18. joulukuuta 2014

18. luukku: Pienen pojan oma joulupuu

Duplo-ukkeleista keksin tehdä pojan omaan joulupuuhun koristeet!


Leikkasin huopakankaasta lakkeja. Kärkeen liimasin ripustusnauhan. Lakit liimasin liimapyssyllä nukkejen päihin kiinni niin, etten laittanut liimaa lainkaan itse nukkeen. Tein lakeista niin isoja, että sain kiristettyä punaisen narun kaulan ympärille. Näin lakki pysyy päässä. Joulun jälkeen on helppoa nipsaista lakit pois.

Joillekin tein punaiset viitat tai takit. Hepat, koirat ja kissatkin saivat lakin. Pieni poika voi nyt ihan itse koristella kuusensa, eikä hattaa, jos koristeet putoavat, ne eivät mene rikki. Poika voi myös ottaa puusta ukkelit leikkeihinsä ja laittaa takaisin, kun tahtoo.


Askartelimme näitä yhtenä iltana saksalaisen aputyttöni "Mejen" kanssa joulumusiikkia kuunnellessamme. Domsku hääri kovasti ympärillä ja yritti auttaa teippaamalla lakkeja ja suuttumalla siitä, kun hänen omilla saksillaan ei saanut teippiä katki.


Näette tässä postauksessa myös huurteisen joulupuun. Eikö ole parempi kuin sellainen voimakas vihreä - varsinkin valkoiseen huoneeseen? Joulupuussa on pattereilla toimivat pikkuiset lamput, jotka Domskuli voi itse sytyttää ja sammuttaa.


Idean näihin Duplo-ukkeleihin sain unessani! Uni oli niin todellisen tuntuinen, että minun oli pakko toteuttaa se.

4 kommenttia:

 1. Kuusi näyttää nyt tosi hyvältä....ja kiva idea pienen pojan oma kuusi.

  VastaaPoista
 2. Kuusesta tuli kaunis! Pitäiskö mun suhauttaa isänkin kauhea (!) muovikuusi valkoiseksi!
  Kuusiahan meillä riittää ympäristössä, mutta äiti oli allerginen ja siksi meillä kotona oli muovikuusi. Isä ei viitsi laittaa oikeaa, kun pääsee vähemmällä. Kuusessa on valotkin valmiina aitan vintillä varastossa. Kiva idea laittaa niitä leluja kuuseen, sopii lastenhuoneeseen.

  VastaaPoista
 3. Mielettömän hieno idea! Itselläni ei ole minkäänlaisia kädentaitoja, ihailen suuresti mitä kaikkea sinä osaat loihtia! Hyvää Joulua!

  VastaaPoista