Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 6. joulukuuta 2014

6.luukku: Tea Towel

Valkoisesta keittiöpyyhkeestä ja erilaisista kankaista voi ommella joulupukinkonttiin rakkaalle ystävälle vaikka Tea Towelin...ai miksi sanon hienosti "Tea Towel"? Siksi, että "keittiöpyyhe" kuulostaa niin arkiselle ja silloin voi nähdä silmissään sellaiset nuhjaantuneet veitsien rikkomat läiskikkäät vanhat rättyläiset. "Tea Towel" taas kuulostaa siltä, että sen kanssa pyyhkäistään ehkä hienosti teepannun kyljessä oleva pisara tai sillä peitetään tarjottimella olevat keksit kesän itikoilta. 


Tea Towelissa oli melkoisesti tekemistä, joten sen saa ystävä, joka tykkää ja arvostaa käsitöitä ja teehetkiä. Hän ei varmaan käyttäisi tätä likaisen tiskipöydän pyyhkimiseen :)


Leikkasin kaikki kuviot erilaisista kankaista ja silitin kaksipuoleisen liimakankaan avulla ne pohjaan. Erivärisillä tikeillä ompelukoneella kirjailin lintuja. Tässä voisi käyttää vapaavarsikirjontaa, mutta en löytänyt ompelukoneeni ohjekirjaa, enkä ainakaan omalla kokeilullani onnistunut siinä. 


Mielestäni tämä Tea Towel sopii hyvin ystäväni kotiin ja tämä tuo tuulahduksen kesää keskelle Suomen talvea.


Idean tähän sain ensimmäisessä kuvassa näkyvästä kirjasta.


Täällä Peikkokukkulalla on ollut hirveän kuuma, auringossa 44 astetta. Keittiössäkin sisätiloissa ja aivan varjossa oli 31 astetta, huh! Olen tähän saakka nauttinut jouluaskarteluista, kynttilöistä ja tunnelmasta, sillä on ollut mukavan viileitä ilmoja, mutta nyt on ollut hieman vaikeuksia. Kevät alkaa olla vääjäämättä ohi ja pitkä kuuma kuiva kesä on täällä.


Tänään on viimeinen päivä aikaa valmistautua joulunäyttelyyni. Huomenna punainen lava-automme on taas täynnä pukkeja, tonttuja, joulumäntyjä ja myytäviä tuotteita. Pikkuisen haasteen tuottaa silta, jota ei ole vieläkään korjattu. Kukkulan asukkaat poistivat kieltokyltit keskeltä tietä, jotta pääsemme ylittämään autolla puoliromahtaneen sillan. Saa nähdä, miten käy! Pakko olisi päästä kukkulalta alas, jotta voimme mennä täyttämään Concepcioniin vesikanisterimme. Tankkiauto ei ole päässyt tänne kahteen viikkoon, se asettaa haasteita vessankäytölle, suihkuille, tiskeille jne. Ja vielä nämä hikiset ilmat! Nyt täytyykin raahata taas monta koneellista pyykkiä Concepcioniin.

Oikein ihanaa ja tunnelmallista itsenäisyyspäivää Suomeen!

11 kommenttia:

 1. Huh, huh...ompas teillä helteet....täällä muutama aste pakkasta, tiet liukkat ja pimeäääää..
  Kauniin pyyhkeen ystäväsi saa...ihanasti tuunattu.
  Hyvää Kotisuomen Itsenäisyyspäivää Sinulle ja perheellesi.☆

  VastaaPoista
 2. Enpä olisi todellakaan osannut arvata, että vastaus on hieno Tea Towel. Keittiöpyyhe ei todellakaan sovi kuvaamaan tuota. Tämä pimeys ja liukkaus ei tunnu oikein mukavalle, mutta kyllä nuo teidän helteetkin olisi meikäläiselle liikaa. Tsemppiä näyttelyn loppukiriin ja toivotaan, että kaikki sujuu hyvin! Terveisin Fiia, 97- vuotiaasta Suomesta.

  VastaaPoista
 3. Kyllä taisi mennä kaikilta sormi suuhun edellistä postustasi lukiessa. Kauniin tilkkutyön olet loihtinut. Meillä täällä rupesi juuri satelemaan lumiräntää itsenäisyyspäivän kunniaksi. Vaikea on kuvitella, miten teillä siellä on kesä joulun kynnyksellä.

  Hyvää itsenäisyyspäivää! Onnistunutta näyttelyä! Piri

  VastaaPoista
 4. Minä sain viime viikolla "maistaa" niitä teidän helteitä Namibiassa, siellä oli +34 C eikä tuntunut kyllä yhtään joululta! Ihanan keittiöpyyhkeen olet tehnyt, onnellinen se joka sen saa!
  Hyvää Itsenäisyyspäivää täältä pimeästä ja lumettomasta Suomesta!

  VastaaPoista
 5. Kerrassaan kaunis pyyheliina. Teitkö sen samalla, kun valmistelit näyttelyä.
  Varovasti sillan yli ja hienoa näyttelyä!
  Itsenäisyyspäivän harmaudesta kesän (?) keskelle terveisiä, Eeva
  ps Kuinka miehesi kestää kuumuuden?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein liinan pari viikkoa sitten, eli samalla kun valmistauduin näyttelyyn. Näyttelyynhän olen valmistautunut jo monta kuukautta.

   Poista
 6. Kaunis tea towel ��
  Miten teidän porakaivolle kävi? Eikö sen poraamisen aloittaminen ollut kuitenkin lähellä, putketkin jo tontilla.

  -Hetti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä alettiin porata, kivi tuli vastaan. Toista kuoppaa ei ehditty, sillä talvisateet alkoivat. Lupasivat tulla ensimmäiseksi kevään alettua meille. Nyt alkaa kesä, eikä ole miehiä näkynyt. Ollaan kai taas viimeisenä listalla... :(

   Poista
 7. Kaunis lahja!! Aivan ihana pyyhe :)

  Tsemppiä kuumuuteen!

  VastaaPoista
 8. Voi miten kaunis Tea towel! Ihailen kädentaitojasi :)

  Ps. Lähetä tänne Suomeen sitä lämpöä ;)

  VastaaPoista