Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 26. joulukuuta 2014

Suuri joulunäyttelypostaus

Nyt kerron teille enemmän joulunäyttelystäni.

Tässä muori istuu sohvalla odottamassa autoon pakkaamista.

Domsku oli vielä pyjamassa, kun auto starttasi yhdeksältä aamulla. 

Punainen lava-automme oli taas täyteen pakattu, kun kurvailimme "Mejen" kanssa Concepcionia päin.

Tästä alkoivat järjestelyt. Meje on minua 20 cm pidempi, joten hänen tehtäväkseen tulivat kaikki korkealla olevat kohteet, kun taas minä möyrin lattiatasolla :) 

Oikea mänty loi ihanaa tuoksua näyttelytilaan Rukalihueniin.

No niin, TERVETULOA! Ulko-ovelta katsottuna näyttää tältä. 

Valokatkaisijan päällä näkyy paperi, jossa kerron vähän itsestäni ja näyttelystä. Yllä on Suomen kartta, jossa näkyy sekä Rovaniemen että korvatunturin sijainti. Näyttelyssä on luettavana espanjaksi myös Suomen joulusta kertovia esitteitä. Ne sain suurlähetystöstä.

Pukilla on muorilla on teemukit pöydällä. Piparit puuttuvat vielä tästä kuvasta. 

Lipastossa on näytteillä myytäviä tuotteita sekä ihan vaan koristeena olevaa joulurekvisiittaa. Joulukynttelikköjä ei ole täällä Chilessä ollenkaan. Yllätys minulle oli, kun aputyttö sanoi, ettei hän ole sellaisia nähnyt Saksassakaan. Luulin niiden olevan eurooppalainen juttu.

Hyllyssä näyttelyn vieressä on tonttuja poikineen. 

Ovi on auki pienelle sisäpihalle.  

Sohvalla ihmiset odottavat hoitoihin, joogaan ja muihin aktiviteetteihin menoa.


Luistimia minulla on ollut ennenkin myynnissä, mutta niitä ei ole juuri mennyt, sillä ihmiset eivät ole tajunneet, mitä ne ovat. Nyt laitoin kuvan oikeista luistimista seinälle ja kyltin, jossa kerrotaan luistinten olevan ovikoristeita. Nyt niitä on mennyt kaupaksi! 

Myös keskiaikaisia henkilöitä esittävät avaimenperät, laukkukorut ja nuket pääsivät  yhdelle seinälle. 

Keijut ja haltiat ovat yhdellä seinällä.

 Yhdellä seinällä on adventtikalenteri. Rukalihuenin henkilökunta valitsee joka päivä yhden asiakkaan, joka saa avata yllätyspaketin. Yllätykset ovat tietenkin pieniä käsitöitäni.


 Kotitonttuja, joulutonttuja...

Näyttely aukesi 6.12.14 ja kestää 6.1.15 saakka. Se on auki maanantaista lauantaihin aamusta iltaan.  Mestaritonttu, pukin tärkein apulainen


Dominicin lelujakin on päässyt näyttelyyn ja kun menemme käymään siellä, hän alkaa leikkiä niillä, eikä malttaisi millään lähteä pois, varsinkaan, kun hän saa aina kavereita... 

...niin kuin tässä. Tuntuu niin oudolta katsella omaa pikkuista lasta, joka alkaa heti puhua espanjaksi vieraan tytön kanssa.
Laitoin avaimenperiä ja laukkukoruja myös mäntyyn koristeiksi. Etualalla tontun alla on vanha ihana reki, jonka olen saanut vanhemmiltani aikoja sitten.

Ompelin lapsille tonttulakkeja trikoosta. Joihinkin laitoin raidalliset vuorit. 

Tontut kerrostalossa

Minä ja "lapseni"


 Muori on niin tyytyväinen itseensä, sillä hän nuorentui 40 vuotta viimeisen näyttelyn jälkeen...mutta siitä joskus toiste ;)

Kommenteissa joskus kyseltiin, onko minulla myyntipiste näyttelyn yhteydessä ja onko siellä muiden töitä myytävänä. Tästä postauksesta toivottavasti selkeni, millainen joulujuttu on kyseessä. Näyttely on siis minun järjestämäni ja kaikki työt sekä myytävät tuotteet ovat minun tekemiäni. Olen tehnyt aiemmin samassa paikassa joulunäyttelyn kolme kertaa ja niistäkin löytyy kuvat tästä blogista, kun selaatte aikaisempia jouluja.

Kiitos virtuaalisesta käynnistäsi! Jos olet kiinnostunut ostamaan jonkun tuotteen, ota yhteyttä niin katsotaan, onko se vielä jäljellä.

p.s. pahoittelen, etteivät kuvat ole kovin hyviä. Tilassa on sen verran pimeä, ettei kamerani saa otettua hyviä kuvia ja salamalla taas tulee niin kamalia...

17 kommenttia:

 1. Valtava työmäärä ja upeita tuotoksia, olet hyvin lahjakas taiteilija! Onnea näyttelylle!

  VastaaPoista
 2. Oi, miten paljon oletkin näyttelyn eteen....ja kiva että tuot suomea siellä esille...parasta mainosta....
  Iloa ja onnea vuodelle 2015☆

  VastaaPoista
 3. Vaikea kuvitella parempaa näyttelyä.Olet onnistunut loistavasti tuomaan suomalaisen joulutunnelman sinne etelään.Kaikkea hyvää vuodelle 2015.Terv.vakkarilukijasi

  VastaaPoista
 4. Hieno näyttely. Muorikin niin elävän oloinen, etten hämmästyisi, jos nousisi ylös tuolistaan touhuamaan.
  Ihmeellistä Uutta Vuotta sinne kauas.

  VastaaPoista
 5. Tuossa on ollut kyllä mahdottomasti työtä! Tosi hienolta näyttää. Toivottavasti tulee myyntiäkin. :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä tuolla pääsee oikeinkunnon joulutunnelmaan! Paljon oletsaanut aikaan.
  Mistäpäin saksalainen aputyttösi on? Minä nimittäin olen ostanut upeita kynttelikköjä juuri Saksasta! Ainakin pohjois-Saksassa myydään koristeellisia, vanerista tehtyjä seimiasetelma-kynttelikköjä ja muistaakseni siellä oli myös niitä samanlaisia punaisia ym. joita Suomessakin on joka kauppa täynnä. Oletko joka päivä itse siellä näyttelyssä?
  Hyvää joulunjatkoa ja kaikkea hyvää uudelle vuodellePeikkokukkulalle!

  VastaaPoista
 7. Ihana näyttely, niin kodikas. Laitoin sinulle s-postia" tonttu-kaupoista". T. Mervi Huhdasjärveltä

  VastaaPoista
 8. Vau,aivan ihanan näyttelyn olet pystyttänyt,tavaroineen:)

  VastaaPoista
 9. Minä asun saksassa ja kyllä täällä on kynttelikköjä. Nyt ihan viimeksi näin niitä rautakaupassa.

  VastaaPoista
 10. Todella hienon näköistä! Kiitos, että laitoit kuvia meidän lukijoiden iloksi! Noista sähkökynteliköistä... ystäväni on ollut "Ruotsin laivalla" töissä jo useita vuosia (hups, kohta vuosikymmeniä itse asiassa, heh). Näillä Suomen ja Ruotsin väliä risteilevillä suurilla matkustaja-aluksilla siis. Vielä joskus noin 10 vuotta sitten eri produktioihin palkattiin paljon enemmän ihmisiä kuin nykyään. Erilaisiin show -tyyppisiin numeroihin, laulu- & tanssiesityksiin jne. Monet esiintyjät tulivat eripuolilta Eurooppaa. Kuumin matkamuisto ja/tai lahja kotiin viemisiksi tai muille oli kuulemma useana jouluna juuri nämä Suomessa tuikitavalliset sähkökyntteliköt! Moni ei ollut koskaan nähnyt moisia ja pitivät niitä todella kauniina ja aina ihastelivat maissa ollessaan katukuvaa ja näitä kynttelikköjä ihmisten ikkuinoissa :) Mukavia "välipäiviä" sinne Chileen!

  VastaaPoista
 11. Mahtavan näyttelyn ootte tehnyt.Onnea.Hyvä suomi.Jos joskus on aikaa , tekisitkö jutun Chileläisistä häistä ?.Kiitos.

  VastaaPoista
 12. Vuoden takaisissa joulupostauksissa mainitsit asunnostanne löytyneestä hamsterista josta tuli lemmikkinne, mitä sille kuuluu, onko vielä teillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kyllä Hillevi löytyi aamulla kuolleena häkissään jo monta kuukautta sitten :(

   Poista
 13. Todella upea näyttely ja hurmaavia tuotteita olet valmistanut! Toivon, että sait paljon tuotteita myydyksi, niin valtava työmäärä tulee palkituksi! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 14. Aivan mielettömän ahkera ja taitava olet. Ihana blogi . Kiinostavaa ollut seurata täältä Vantaalta elämäänne! ja kerran käytyäni Chilessä maa on aina jäänyt sydämeeni. Upea näyttely, teidän koirat on niiin söpöjä unohtamatta iloista Dominicia. Oikein ihanaa vuoden vaihdetta sinne.

  VastaaPoista
 15. Ihanan näköinen joulunäyttely, sitä katselee mielellään! Kiitos että näytit meille lukijoillekin...
  T: Tuula

  VastaaPoista