Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 2. joulukuuta 2014

2.luukku: Simpukkapukit

Cholgas-simpukoista voi maalata joulupukin naamoja! Syömme usein ”simpuja”, kuten Dominic sanoo. Kuoria raahataan aina tonneittain roskiin. Nyt ovat kuoret päässeet parempaan käyttöön. Liotan ne ensin pesuainevedessä, sitten annan kuivua ja tämän jälkeen hion tarvittaessa irtilähtevät roskat kuorista pois. Sitten vielä huuhtelu. Mieheni poraa reiät yläosaan narua varten. Tämän jälkeen pääseekin maalaushommiin.


 Akryylimaaleilla maalaan lakin, kasvot ja parran. Annan maalin kuivua ja piirrän silmät, nenän ja suun. Sitten vielä glitteriä pintaan. Lakkiin käytin punaista glitteriä ja partaan helmiäistä.


Itse tein näitä myytäväksi pariin tapahtumaan, mutta näistähän saisi vaikka mukavia pakettikortteja. Kääntöpuolelle voisi liimata paperilapun, jossa on jokin viesti, nimi tms, Myös jokin hyvä tussi voisi ottaa kiinni simpukan helmiäispintaan, joka kyllä on sisäpuolelta hyvin liukas.

Joulukuusen koristeiksi nämä ovat mainioita. Tässä kuvassa ne roikkuvat sypressissä.

Teidän arvauksenne ja ideanne olivat aivan loistavia! Täytyy joskus toteuttaa niistä muutamia.

Nyt sitten simpuja syömään ja maalaamaan pukkeja!

6 kommenttia:

 1. Ihania!! Kauniisti maalattuja! Mahtaisivatko kestää ehjänä matkan tänne Suomeen.. Itse arvelin että kuorista nautitaan joku ruokaherkku, mutta tää on mahtava idea :)

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava idea ja ovat kerrassaan söpöja koristeita!

  VastaaPoista
 3. Onpa hieno idea ja taitava toteuttaja! Nuo joulupukin kasvot ovat tosi symppikset :) - Fiia

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno kierrätys idea ja pukit ovat tosi kauniita.

  VastaaPoista
 5. Ahaa niistä tulikin tonttuja :) tosi kivan näköisiä ovatkin!

  VastaaPoista