Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 2. heinäkuuta 2010

Hiplaamista makuuhuoneessa II

Jatketaanpa eilistä makuuhuoneen tavaroiden hiplaamista.


Koukussa roikkuvat kihla- ja vihkisormukseni sekä kesäisiä lempikorujani.



Mummon kauan sitten neulomat tossut.




Tuunaamani peilin reunassa roikkuu koruja.


Yöpöydällä pidän usein kuivia laventelinoksia. Hiplaan niitä ennen nukkumaanmenoa, niin että sormiin tulee ihana tuoksu. Laitoin oksia myös tyynyliinan ja tyynyn väliin, mutta se oli huono idea. Oksat ja lehdet tietenkin katkeilivat pieniksi osiksi ja siinä oli sitten siivoamista. Täytyy tehdä pusseja ja laittaa niitä tyynyliinan alle.


Roosaa



Peilin kautta otettu kuva, joten makuuhuone on "väärinpäin". Toinen huone on yläkerran sali. Lattialla näkyy vähän lehmäntaljaa, joka on kokeena siellä. Ei se minusta sinne sovi, mutta mies tahtoi sen sinne ja päätimme kokeilla. Ei se hänenkään mielestään siellä hyvältä näytä, mutta olkoon nyt joitakin päiviä. Se ei kerta kaikkiaan sovi yhtään mihinkään. Olemme saaneet sen lahjaksi.

---

Sanoin miehelle, että siihen seuraavaan taloon tulee sitten hänelle oma tv-huone, joka voitaisiin sisustaa "metsästysmaja" -tyyliin. Harmaat raakalaudat seininä, pari lahjaksi saamaamme pientä taljaa seinillä, lehmäntalja lattialla...ja mieheni muistutti:" Ja se viisimetrinen boakäärmeen nahka!" Yyyyh, ihanaa, ettei mieheni tahdo sitä mihinkään muuhun huoneeseen! Sinne tv-huoneeseen voisi laittaa myös sen sotataulun, josta tein kerran postauksen...Mieheni sitten vaan sanoi:" En voi sietää metsästämistä, miten voisin olla sellaisessa huoneessa?" Niin, sitä meillä on aikaa miettiä, sillä sitä seuraavaa taloa tuskin tulee kauhean nopeasti.



Yksityiskohta tuunaamastani yöpöydästä. Kokonaisuus jääköön vielä vähän yllätykseksi.



Palanen "morsiusryijystämme"



Seisoimme tämän päällä, kun meidät vihittiin viisi vuotta sitten Suomessa. Nyt se sopii hyvin väritykseltään makuuhuoneeseemme.


Mummolta saatu villapeitto ja valkoinen lautalattia solmivat kauniin liiton.



Ikkunalaudan vaihtuvaa hömppäkoristetta.



Enkelit lentelevät makuuhuoneen lasiruutuovessa.
---
Makuuhuoneeseen tuli taas uutta järjestystä eilen ja nämä kuvat on otettu sitä ennen, joten varmaan pian esittelen lisää makuuhuonetta. Olen niin ylpeä mieheni tekemästä "skandinaavistyylisestä penkkihyllystä".
---
Mutta josko seuraavaksi saisin vihdoin esiteltyä meidän perheen karvaisten jäsenten oman huoneen!

11 kommenttia:

  1. IHANIA Kuvia tänne taas ilmestynyt! Ahmin ne kaikki justiinsa enkä osaa yksitellen edes kommentoida, mutta kaikki vaan on niin kaunista!!! Eikä se lehmäntaljakaan niin kamala ole :D

    VastaaPoista
  2. Viivu: Kuvissa talja näyttää paljon hienommalta kuin oikeasti. Oikeasti se on tönkkö ja kupruilla ja sai jo tuomion mennä piiloon vierashuoneen lattialle...(jonne se ei sinnekään sovi)

    VastaaPoista
  3. Etenkin yöpöydästä tulee selvästi upea ja kaunis ajatus on vihkiryijy. Olen kerran nähnyt semmoisen, josta antaisin vaikka...

    Kaikki kaunista ja hyvin harmonista. Ihanaa ettei miehesi metsästä♥

    Mukavaa viikonloppua, Mia!

    Suukkoja chihuille! (= nimiharjoitus;-)

    VastaaPoista
  4. Luin tuota edellistäkin postaustasi ja oikein tuli kylmät väreet tuon "sydänjutun" kohdalla, selvästikin lohdutussydän.
    Niin suomalaiselta näyttää teidän makkarissanne - valoisuus ja valkoinen lautako sen tekee?
    Ihanaa heinäkuun alkua!

    VastaaPoista
  5. Heips Mia :)

    näyttää tosi kivalta ja odottelenkin malttamattomana, että näen kokonaisuuden.

    VastaaPoista
  6. Niin kaunis makuuhuone! Rauhallinen tunnelma ja kauniita yksityiskohtia! Huovutustyöt ovat aivan ihanan näköisiä!

    VastaaPoista
  7. Wau, miten kaunista teillä on!! Ja niin harmonista!! Meilläkin oli yksi talja ja tykkäsin siitä ihan mielettömästi, harmi että se meni pilalle.. Ja pitää vielä kertoa, että olen aivan hulluna chihuihin!!! Pää ihan pyörällä :D Olisin halunnut niin kovasti oman pienen chihun (tai mopsin) mutta kohtalo päätti toisin ja meille tulikin vuosi sitten ihana bostoninterrieri kääpiöpinserin kaveriksi. :) Mutta tuo rakkaus chihuihin ei sammu koskaan.

    VastaaPoista
  8. Leena Lumi: Mieheni oli monia vuosia Greenpeacen aktiivijäsen. Vastustaa kaikkea turhaa metsästämistä...oli kasvissyöjä useita vuosia, mutta nykyään syö lihaa ja on muutenkin rauhoittunut mielipiteissään. Saa vieläkin raivareita, kun näkee miehiä, jotka kehuskelevat aseillaan ja tappamisisllaan.

    LENNU: Tavoitteenani on sisustaa koti pohjoismaalaiseen tyyliin, sillä Chilessä ei pahemmin ole mitään tyylejä ja jos on, se on hyvin raskasta ja tummaa tai halvannäköistä ja värikästä. Tahdon, että kun ihmiset tulevat meille, he sanovat "ei yhtään chileläisen näköistä" :D

    Ainosofia: Yritän laitaa muutamasta huoneesta kokonaiskuvia piakkoin. Meillä vaan jokaisesta huoneesta vielä puuttu jotakin, joten siksi ei mitään nättejä kokonaiskuvia vielä saa.

    Heidi: Kiitos!

    Karkki: Kyllä teille sitten joskus vielä chihukin tulee:)Minä tiedän, miltä tuntuu tuo rakkasu johonkin rotuun, mutta jostain syystä sitä rotua ei vaan tule hankittua. Itse tykkäisin myös kiinanharjakoirasta, mutta on monta syytä, miksi en nyt sellaista tahdo...joskus tulevaisuudessa kyllä!

    VastaaPoista
  9. Todella upeita yksityiskohtia on teidän kodissanne! Sinulla on ehdottomasti silmää sisustamiselle! :)

    VastaaPoista
  10. Hei! Ihanatunnelmaisia kuvia.

    Mummosi tossut taitavat kuitenkin olla neulotut ainaoikella. Kauniit ovat.

    Vihkiryijy olisikin kiva idea. Onko Teidän huovutettu kokonaan?

    VastaaPoista
  11. Merith: Totta kai ne on neulotut! Mitä minä oikein olen ajatellut kirjoittaessani tekstiä :o En edes ole huomannut mokaa, vaikka olen lukenut tekstin moneen kertaan! Täytyypä korjata se.

    Vihkiryijun tekoa varten ostin vauvan villapeiton, jonka pesin kuumassa vedessä niin, että se melkein huovuttui. Sitten venyttelin sen muotoonsa ja silitin kuprut pois. Tämän peiton päälle neulasin nuo kuviot sekä ompelin käsin tuotä ketjusilmukan näköistä ketjua koristeeksi ja myös suoraa tikkiä villalangalla. Jossain vaiheessa laitan koko ryijystä kuvan.

    VastaaPoista