Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Tsunami tuli Chilen rannikolle

Olen saanut sähköpostia ja viestejä kommentilootaan, joissa on kyselty tsunamista. Suomen telkkarissa varmaan näytetään vain Japanin tapahtumia. Chilen telkkarissa näytetään jatkuvasti rinnakkain Japanin ja Chilen tapahtumia. Täällä alettiin evakuoida rannikkoa eilen ja tsunamia odotettiin tulevaksi keskiyön aikoihin.

Tsunami iski Chilen rannikoille aamuyöstä. Pahiten on kärsinyt Dichato, Coliumo (josta melkein ostimme talon!), Lebu ja Tubul. Dichato ja Coliumohan kärsivät viime vuoden maanjäristyksen jälkeisessä tsunamissa eniten. Juuri kun ihmiset alkoivat saada talojaan, ravintoloitaan, liikkeitään ja kalastuspaatejaan kuntoon, Japanin maanjäristyksen aiheuttama tsunami iski uudelleen! Joidenkin on aloitettava taas alusta.

Osa Chilen rannikkoa on yhä evakuoitu, sillä meren nähdään vieläkin vetäytyvän, mikä tarkoittaa sitä, että uusi tsunami on odotettavissa. Ihmiset eivät saa palata koteihinsa, jotka ovat liian lähellä merta. Koko Concepcionin rannikkokin on yhä hälytyksen alla. Televisiossa näytetään jatkuvasti presidenttiä ja muita auktoriteetteja, jotka painottavat, miten tärkeää on, ettei kukaan mene nyt rannikolle. Näytetään ihmisiä, jotka kantavat telkkareita, hyllyjä ja vauvoja turvaan. Äideillä on rattaat täynnä tavaroita ja ihmiset kantavat vesipulloja.
---
Meillä on tietysti Peikkokukkulalla kaikki hyvin. Käly on evakossa toisen kälyni luona. Kukaan tutuistamme ei asu ihan meren lähellä. Japanilaisen ystäväni perhe on kunnossa Japanissa.
---
Minä en laita mitään katastrofikuvia blogiin, sillä kyllä te niitä telkkarsita näette ja netistä voitte etsiä. Minä laitan mukavampia kuvia. Tänään täällä on puputehdas pystyssä. Kanivinoja on tulossa lisää! Meillä on tänään aika syksyinen päivä. Eilen satoi ja tänään on viileää. Mieheni sytytti ihan tulenkin takkaan.
---
Kiitos taas mukanaelämisestä!

3 kommenttia:

  1. HYvä että teillä on kaikki kunnossa. Japanin järistys oli niin mittava,että ihme,jos sen vaikutukset eivät olisi tuntuneet toisella puolella eli Chilessä,Toivottavasti vaan vahingot jäävät mahdollisimman pieniksi.

    VastaaPoista
  2. Jostain tänne blogiisi löysin, ihana ja lämmin blogi. Hyvä, että teillä on kaikki siellä kunnossa.

    VastaaPoista
  3. Täällä tosiaan näytetään vain Japania, kaikki muu jää sen jalkoihin!

    VastaaPoista