Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Delfiinitakki

Tällä postauksella osallistun ensimmäisen kerran MaMa-haasteeseen, joka on kuudes laatuaan. Haaste on peräisin 37 tuntia vuorokaudessa -blogista.

Päätin vaihtaa eilen illalla tietokoneen ompelukoneeseen ja sain Yodalle aikaiseksi delfiinitakin talven kaupunkireissuja varten. Sininen kangas on vanhoista housuistani, jotka olivat alunperin beiget, mutta jotka värjäsin itse sinisiksi. Ainakin seitsemän vuotta käytettyäni housuja ne menivät niin huonoon kuntoon, että päätin leikata ne uuteen käyttöön. Tein kaavat hihattomaan pikkukoiran takkiin ja leikkasin kankaat.

Vuorikangas on kälyni vanhasta hameesta, harmaata vuorisilkkiä. Delfiinin leikkasin toisen kälyni tyttären pojan vanhasta kulahtaneesta t-paidasta. Otin siitä myös merkin talteen ja ompelin merkin takin helmaan.

Ainoat uudet materiaalit takissa ovat metalli-D hihnan kiinnitystä varten sekä hihojen kanttauksiin käyttämäni trikoopalat. Niitäkään ei tarvinnut ostaa, sillä niitä löytyy aina iso kasa materiaalivarastoistani. ---

Tämä takki on siitä kätevä minikoiralle, että hihattomassa takissa on helpompi liikkua. Takki toimii samalla myös valjaina, eli pantaa ei tarvita. ---

Vanhoista vaatteista on todella hauskaa kehitellä kaikenlaista. Teen paljon nukkeja sekä koiranvaatteita omaan käyttöön kierrätyskankaista, jotka tulevat itseltäni sekä sukulaisilta.

5 kommenttia:

 1. Loistavaa kierrätystä! Yodalle tuli ihana takki:)

  VastaaPoista
 2. Tässä on ainakin kierrätyksen henkeä! Itse ymmärrän tuunauksen siten, että tuotteen alkuperäinen käyttötarkoitus säilyy tai muuttuu vain hieman. Mutta ei hätää, MaMailussa ei ole pilkunnussijoita! Eli kiva kun osallistuit haasteeseen:) Ja toivottavasti olet mukana jatkossakin!

  VastaaPoista
 3. Leena: "Tuunaus" on kyllä hankala sana, kun (kukaan?) ei tiedä tarkalleen, mitä se tarkoittaa. Jos esimerkiksi vain maalaa huonekalun uudelleen, niin eikö se silloin ole "maalaamista" ennen kuin "tuunaamista"? Hankalaa, hankalaa...;) Mutta tässä delfiinitakin tapauksessa tuotteen alkuperäinen tarkoitus onkin säilynyt: vaatteesta tuli vaate! :D

  VastaaPoista
 4. Sulla on ihanat chihut! Hankin just ~20 vuoden haluamisen jälkeen ensimmäisen lk. chihuni ja olen ihan in lööv. Kunhan muru kasvaa täyteen mittaansa, niin tilaan sulta jonkun ihanan Otso-puvun :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten söpö malli! Ja vaatekin on hienosti toteutettu, ihailen taidokkaita käsityöläisiä todella paljon. Itselläni on välillä peukalo keskellä kämmentä (vaikka se ei estä silti yrittämästä! ;)

  VastaaPoista