Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Kukkakakkuset ja angstia maestroista

Kun tekee mieli jotain hyvää nopeasti, teen mikrokakkusia. Ohjeet ovat helppoja ja tosi nopeita. Ostin nyt uudet silikonivuoat, jotka sopivat loistavasti mikrokakkusten tekoon.Kakkusia mikrotetaan muutama minuutti. Sitten annan kakkusten vetäytyä vähän aikaa ja ne pullahtavat helposti ulos vuoistaan. Tulee ihan esittelykelpoisia.


Kyllähän oikeassa uunissa kakuista tulee maukkaampia, mutta uuni myös käyttää enemmän aikaa ja energiaa. Meillä on kaasu-uuni, jota ei ole vielä asennettu, joten en voi sitä käyttää. Muutenkin sen käyttäminen tulee jäämään aika vähälle, sillä kaasu-uuni polttaa aina kakut ja piirakat pohjasta. Meillä on myös puuhella, mutta sitäkään ei ole asennettu tällä hetkellä. Se taas polttaa ruuat takanurkasta. En ole ajatellut hankkia sähköuunia, sillä sähkö on Chilessä hyvin kallista. Saamme varmaan tuon kaasuhellan asennettua tässä seuraavien viikkojen aikana, joten kai sitäkin täytyy sitten opetella käyttämään niin, että onnistuisi polttamaan kakkuja vain minimaalisesti.
---
Sanoin, että saamme hellan asennettua "seuraavien viikkojen aikana". Tämä johtuu siitä, että meillä piti alkaa kylppäriremontti kolme viikkoa sitten. Kylppäriremontin jälkeen alkaisi kuistin rakennus ja sitten pieni talon laajennus, johon liittyy myös keittiön uudelleen järjestäminen. No, hommat eivät sitten alkaneetkaan, sillä maestro, joka lupasi tulla tekemään työt, lopetti puhelimeen vastaamisen. Miksei ihminen voi sanoa, ettei tahdo ottaa työtä vastaan? Miksi hän sanoi, että totta kai tulee huomenna aloittamaan, ja sitten ei kuitenkaan ilmesty, eikä edes vastaa puhelimeen? Niin tyypillistä. Etsimme toisen maestron. Tämä lupasi aloittaa viime lauantaina. Perjantai-iltana mieheni soitti varmistakseen, että maestro todella tulisi. Maestro kertoi olevansa niin sairas, ettei voisi tulla. Seuraavana lauantaina hän aloittaisi, mutta meidän pitää mennä hakemaan hänet kotoa!
---
Toivokaa nyt kanssani, että joku edes siedettävä maestro tulisi tänne, jotta saisimme sisäsuihkun ennen talvea, jotta saisimme katon tuohon ulko-ovien päälle, ettei vesi sada ovien alta sisään, kuten viime talvena ja jotta muutkin suunnitelmamme toteutuisivat. Kerron niistä sitten lisää, jos ne alkavat toteutua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti