Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

perjantai 29. lokakuuta 2010

Marimekon saappaat

Marimekon saappaat ovat puhki ja hapertuneet. Kuitenkaan en niitä raskinut poiskaan heittää. Orvokit pääsivät saappaisiin ja hyvin ovat viihtyneet.
---
Täällä on nyt kylmää! Muutaman päivän on satanut ja paistanut vuorotellen. Aurinko lämmittää mukavasti, mutta seuraavassa hetkessä taivaan peittää pilvi ja vettä tulee kaatamalla. On myös luvattu kylmää ilmaa. Täytyy nyt nauttia tästä, kun tietää, että kuuma kuiva kesä on nurkan takana.
---
Eilen Concepcionissa riehui tornado. Kattoja lenteli ja talot täyttyivät vedellä. Maanjäristyksestä ja tsunamista selvinneet ovat järkyttyneitä, kun samana vuonna pitää talo korjata kahteen kertaan.
---
Peikkokukkulallakin ikkunat rämisivät ja vettä tuli kaatamalla. Myrskysi niin, että vesi tulvi oven alta ja ikkunoista sisään. Tyynesti laittelin pyyheliinoja ikkunalaudoille ja vuorasin oven alaosankin niillä. Tällaista elämä on Chilessä. Ei se mitään. Minä pidän myrskyistä niin kauan kun katto pysyy yllä. Jotenkin sitä tuntee omat ääriviivansa paremmin, kun oikein myrskyää ja ulvoo nurkissa.

1 kommentti:

  1. Tornado Concessa! Jo nyt on! Ja tähän aikaan vuodesta.. Sellaiset harmittomat myrskyt ovat kyllä ihania. Etenkin purjeveneen sisällä kun tuuli ulvoo mastossa, oi!

    VastaaPoista