Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 14. lokakuuta 2010

Ongelma nimeltä Moppe

Tänä aamuna (keskiviikkona) aputyttömme perässä tepasteli Peikkokukkulalle nuori uroskoira. Se on hyvin ystävällinen ja se jäi pyörimään tähän talon viereen. Emme tahtoneet antaa mitään huomiota koiralle, jottei se jäisi tänne laumamme jatkoksi. Emme jutelleet sille pahemmin, emmekä antaneet ruokaa. Se kuitenkin tuli ihan viereen kerjäämään rapsutuksia ja käteni jotenkin vahingossa etsiytyi sen kaulaa rapsuttelemaan. Huomasin, että sillä oli leveä mutainen nahkapanta. Panta oli niin tiukassa kaulassa, että sinne ei mahtunut yhtään sormea väliin. Joku on laittanut pannan sen kaulaan kuukausia sitten, eikä sen jälkeen poistanut. Yritin saada pantaa auki, mutten saanut. Mieheni tuli auttamaan ja saikin pannan pois, vaikka se oli aivan jäykkä kuivuneesta mudasta.



Apupoikamme kertoi, että tuo koira on pyörinyt hänen kotinsa lähellä maantien varressa nyt kaksi päivää. Apupojan mielestä koira ei ole kenenkään täällä asuvan koira. Tästä teimme päätelmän, että joku on ajanut jostain muualta koiransa kanssa ja jättänyt sen maantien varteen, jottei se löytäisi takaisin kotiin. Sellaista tapahtuu täällä vaikka miten paljon. Onhan se todella kätevä ja halpa tapa päästä liian isoksi kasvaneesta pennusta eroon :(
---
Ristin koiran nyt Mopeksi, niin siitä on mukavampaa puhua. Moppe siis päivysti koko päivän meidän vieressämme. Kaivoimme kuoppaa suihkulähteelle ja istutimme kasveja sen ympärille. Meidän alkoi käydä niin sääliksi, että annoimme sille vähän koiranruokaa. Moppe söi ahnaasti. Meidän isot koiramme haukkuivat raivoisasti aina, kun Moppe lähestyi niitä. Chihut räksyttivät tarhassaan raivona: "Häippäse täältä senkin ruma moppi! Ei täällä riitä ruokaa kaikille karvamopeille, ties vaikka sinussa olisi kirppujakin!"




Moppe kuitenkin pysyi lähellämme ja käyttäytyi kuin olisi aina ollut täällä. Kun apupoikamme päivä päättyi, pyysimme, että hän houkuttelisi Mopen mukaansa. Ehkä Moppe kuitenkin olisi kotoisin jostain maantien varren taloista. Moppe lähtikin mukaan, mutta palasi jo vartin päästä takaisin. Aputyttöni päivä päättyi ja pyysin häntä houkuttelemaan Mopen mukaansa. Kun Moppe näki aputyttöni tulevan ulos, se riemastui! Se alkoi pyöriä aputytön jaloissa, näykkiä hellästi ja pyytää leikkiin. Moppe lähti aputytön perässä kävelemään maantien varren bussipysäkille. Huokaisimme helpotuksesta.

---
Tunnin päästä Moppe jolkotteli iloisesti taas ovellemme. Nyt se norkoaa tuolla ja odottelee päivällistä. Pakkohan sillekin on antaa, vaikka se tietää sitä, että Moppea tuskin on helppoa saada täältä pois sen jälkeen.
---
Mopessa on punkkeja, ehkä kirppujakn, en tiedä. Sillä ei varmasti ole mitään rokotuksia. Ehkä siinä on loisia. Jos siinä on mitä tahansa edellämainituista, se nyt tuo ne tänne Peikkokukkulalle. Meinaan laittaa Front Line -suihketta, jotta edes punkit ja kirput lähtisivät siitä pois, mutta mistä me tiedämme, mitä tauteja se kantaa? Tuntuu hassulta alkaa roikottaa vierasta koiraa eläinlääkärille, rokottaa se jne, kun edes emme tahdo pitää sitä. Tuntuu taas ikävältä olla auttamatta koiraa. Olemme täällä nyt vähän ihmeissämme.
---
Kukaan ei etsi tuollaista koiraa. Tuollaisia on täällä pilvin pimein. Kukaan ei ota edes ilmaiseksi, ei vaikka maksaisimme siitä, että joku ottaisi sen. Tai ehkä joku ottaisi sen maksusta ja jättäisi seuraavaan maantien mutkaan. Me emme suostu laittamaan tervettä nuorta koiraa ikuiseen uneen.
---
Onkohan Moppe täällä vielä huomenna? Tiedämme, että Yumbelissa on joku pikkuinen ryhmä, joka yrittää auttaa kulkukoiria. Ehkä pitäisi ottaa ryhmään yhteyttä. Toisaalta taas tiedän, että heidän resurssinsa ovat minimaaliset, eivätkä he varmaan tahtoisi tuollaista Moppea riesakseen, kun kerran se meidän riesaksemme on itse tullut. Varmaan ehdottaisivat, että me etsisimme sille kodin, mikä on mission impossible.

Oikeastaan on vain kaksi vaihtoehtoa:

1. Pitää Moppe (vaikkemme tahtoisi, vaikka sydän itkee) tai

2. Ottaa yhteyttä siihen ryhmään (ja toivoa, että he voivat auttaa)


Vaihtoehtoja eivät ole:

1. Jättää Moppe maantien varteen

2. Alkaa paiskoa Moppea kivillä, kun se yrittää lähestyä (täällä käytetty tapa myös)

3. Laittaa Moppe ikuiseen uneen
---
Nyt täytyy jatkaa iltaa kuunnellen omien koiriemme lähes jatkuvaa haukkumista. Ne protestoivat todella äänekkäästi vieraan uroksen tunkeutumista niiden reviirille. Saakohan tässä ensi yönä edes nukkua?
---
Voi ei! Haluaako kukaan teistä tulla hakemaan Mopen?

13 kommenttia:

  1. Voi kurjuus, ihana Moppe. Voi kun teillä olisi mahdollisuus pitää Moppe ja antaa sille hyvä loppu elämä. ...onneksi täällä Suomessa ei vaeltele kulkukoiria vapaana, minulla olisi muuten varmaan lähemmäs kaksikymmentä koiraa:D Hirveetä kun joku on voinut oman koiransa noin vain hylätä.
    Terveisiä kaikille teidän koirille<3

    VastaaPoista
  2. Tuntuu niin kurjalta Mopen ja sen kaltaisten hyljättyjen koirien puolesta. Ihminen on kyllä julma joskus.

    Toivottavasti keksitte jonkun ratkaisun Mopen auttamiseksi. Ehkä omat koiranne tottuisivat siihen pikkuhiljaa..?

    Terveisiä yhden rescue-koiran emännältä kaikille teidän karvakorville!

    t. Petra

    VastaaPoista
  3. Todella vaikea tilanne.Moppe näyttää ja kuulostaa erittäin ihanalta koiralta,mutta ymmärrän,että sen pitäminen on vaikeaa kun on jo niin monta koiraa ja jos tosiaankin siinä on punkkeja ja muuta ikävää,jotka voivat tarttua koiriinne.Mutta näköjään se on päättänyt,että kotinne on senkin koti....Tosi kaunis koira,ja sääli,että se on hylätty.Täälläkin ovat eläinsuojeluyhdistykset täynnä kotia etsiviä koiria,ja aina on niin sääli niitä,Bambinkin adoptoin juuri sellaisesta yhdistyksestä,Toivottavasti Mopen suhteen löytyy hyvä ratkaisu.

    VastaaPoista
  4. Mia, miten kaunis koira! Tietenkin ostat kirppushamppoota ja peset koiran. Annat myös matokuurin ja sitten viet eläinlääkärille rokotettavaksi. Koira on tehty rakastettavaksi!

    Se, jolla tämä koira on ollut, pitäisi laittaa itse liian piukkaan pantaan ja tehdä vähän muutakin. Sitä soppaa pitää syödä, mitä heikoimmilleen keittää.

    Luulin ensin australian paiemnkoiraksi, mutta tämä onkin kauniimpi!

    Tilaongelmaa sinulle ei tule, koska teillähän on mutenkin isot koira tympäri vuoden ulkona.

    Tämä on sydämen asia, Mia!

    VastaaPoista
  5. Voi, miten ihana Moppe! Et varmaan voi laittaa sitä pakettiin ja lähettää Suomeen... mitähän meidän kissat sanois? Älykkään näköinen koira.

    VastaaPoista
  6. Moppe on nätti koira ja kilttikin! Muuten heti kun annat nimen, se on sitten sinun lemmikkisi. ;)
    Minulla on tuo ongelma kissojen kanssa, ne tuolevat meille vaikka kuinka yritän häätää pois. JA tätä nykyä pihakissoilla taitaa olla paremmat oltavat kuin monlla sisäkissoilla. Onneksi kuitenkin vanhat kissa itse pitävät huolen ettei ihan kuka tahansa jää "heidän" pihalleen. Jos saan kiinni niin vien lekuriin fixattavaksi. Paikallinen Humane League tekee sen $15 ja antavat samalla vesikauhurokotuksen.

    VastaaPoista
  7. Tuo on Peikko, ihan ehdottomasti! Pikku peikko peikkuluinen...käppyrälle hännän kääri..
    Pikkuressu kirppukasa :(

    VastaaPoista
  8. Moppe on tainnut tulla jäädäkseen. Tulette varmasti rakastamaan sitä kuin muitakin koirianne.

    VastaaPoista
  9. Oi kuinka söpö koira! Vaikuttaa tosiaan siltä, että se on valinnut teidät laumakseen. En varmaan itse pystyisi sitä enää pois ajamaan.

    En vaan käsitä miten ihmiset voivat hylätä koiransa noin :(

    intootje

    VastaaPoista
  10. Minäkin tuon ottaisin jos Suomeen lentäisi, todella kaunis!

    Ja samaa mieltä, teidät on valinnut laumakseen, tuskin siinä sitten on vaihtoehtoa....

    -Heidi-

    VastaaPoista
  11. Voi ei, minä nyt jotenkin aivan ihastuin tuohon poikaan. Siis voi että sentään..

    Miksi sen täytyy olla siellä niin kaukana? Luulen, että olisin ihan oikeasti valmis tarjoamaan tuolle pojalle kodin, mutta.. Se on siellä hirveän matkan päässä!

    VastaaPoista
  12. Aivan hurmaava otus! Ei varmaankaan ole vielä kauaa ehtinyt olla teiden varsilla, kun ei näytä nääntyneeltä ja on noin luottavainen. Selkeästi kaipaa ihmistä! Siis teitä. :)

    VastaaPoista
  13. Hei ! Mitään ongelmaa ei taida Mialla enää olla Mopen suhteen, täällä näyttää useampi ilmoittautuneen ottajaksi. Moppe lentää oikein mukavasti lentokoneessa Suomeen. Moni muukin koira on tullut. Mia, ymmärrän miten vaikean tilanteen edessä nyt olet! terv. yksi blogisi lukija

    VastaaPoista