Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Matka Barilocheen - osa 1 - Tuhkaa

Ajoimme Peikkokukkulalta Argentiinan rajalle päin Temucon, Valdivian ja Osornon ohi (noin 400 km). Päätimme jäädä Entre Lagosiin nukkumaan, sillä emme tahtoneet kiirehtiä vuorilla olevalle rajanylitysasemalle, sillä se menisi kahdeksalta kiinni. Aamulla virkeinä lähdimmekin ylittämään Andeja. Chilen tullissa tarkistettiin paperimme ja vakuutuksemme. Sieltä matka jatkui 23 kilometriä tuhkan keskellä Cardenal Antonio Samoren rajanylityspaikalle. Maisema oli viimeisen tulivuorenpurkauksen jäljiltä (4. kesäkuuta 2011) harmaata, karun kaunista. Tulivuori Puyehue on Chilen puolella, mutta suurin osa tuhkasta laskeutui Argentiinaan ja juuri parhaille turistipaikoille Villa Angosturaan ja Barilocheen. Menipä lentoliikennekin silloin ihan sekaisin.
Tämä kuva on lainattu netistä. Kuva: Agenciauno. Tässä näkyy viimeisin Puyehuen purkaus, jonka takia vielä nytkin kaikki on tuhkan peitossa. Seuraavat kuvat ovat omiani.
Tuhka"hankia" oli toistakymmentä kilometriä
Tuo taustalla näkyvä tasainen alue on järvi. Vettä vaan ei näkynyt, sillä järvi oli täynnä kelluvia harmaita kiviä ja tuhkaa.Vihreää ei juuri näkynyt, sillä kaikki oli jäänyt tuhkan alle.

Argentiinan puolella!
Mieheni iloiset siskotSeuraavaksi näytän sitten jo hieman vihreämpiä maisemia.

2 kommenttia:

  1. Kauniita maisemia !Ystäväni poika on käynyt Barilochessa ja kertoi hieman siitä,Miten kaukana se on teiltä?
    Kaunista pääsiäistä Mia!

    VastaaPoista
  2. Onko sinulla tietoa, kuinka laajoja nuo tuhkan peittämät alueet on?
    Aika pysähdyttäviä kuvia.

    VastaaPoista