Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Auttakaa!

Nyt tarvitsisin nopeasti apua. Kovalevyni hajosi ja koneeseen asennettiin uusi. Pyysin säilyttämään kaikki tiedot ja ohjelmat, mutta ei siinä tietenkään niin käynyt...aaargh! Picasa on poissa, samoin se ohjelma, jolla sain kamerasta kuvat koneelle (joku Windowsin ohjelma) ja myös se kuvienkäsittelyohjelma, jolla sain kuvat pienennettyä helposti. Sekin oli jokin netistä ladattava Windowsin ohjelma, jota joku teistä lukijoista suositteli minulle. En muista ohjelman nimeä :( Harmittaa vietävästi, sillä meillä ei ole riittävästi nettiyhteyttä, jotta edes saisin ladattua uudestaan netistä Picasan ja sen toisen ohjelman koneelle. Menenkin maanantaina uudestaan huoltoon ja pyydän heitä latamaan siellä puuttuvat ohjelmat. Voisiko joku kertoa, mikä netistä ladattava ohjelma on hyvä kuvien pienentämiseen ja käsittelyyn ja HELPPO!

6 kommenttia:

 1. Picmonkey.com tai Photoscape.com, molemmat ilmaisia.

  VastaaPoista
 2. Paint.net ja siihen myös suomipaketti. Oon käyttäny jo vuosia. Picmonkey ja sumopaint taitaa olla vaan webbipohjaisia apletteja, joskin hyviä.

  VastaaPoista
 3. photoscape on helppo ja löytyy ihan kivoja juttuja

  VastaaPoista
 4. Hmmm... jos tietokoneesi kiintolevy (kovalevy) hajosi, niin valitettavasti sillä olleet tiedot menivät menojaan. Uusi kiintolevy kun on vain tyhjää täynnä. On olemassa keinoja, joilla vialliseltakin kiintolevyltä tiedot saadaan talteen, mutta käsittääkseni on melko kallista puuhaa. Tosi ikävä juttu, mutta tietojen menetyksen voi estää vain etukäteen, ts. ottamalla varmuuskopiot silloin, kun kone vielä toimii :-)

  Blogiasi on kiva lueskella, kiitos kun jaat kokemuksiasi siellä toisella puolella maapalloa :-)

  VastaaPoista