Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 5. heinäkuuta 2012

Kylpyhuoneen kauhistukset

Tätä lupaamaani postausta ovat jo jotkut ehtineet pyydelläkin. Nauttikaa nyt sitten täysillä siitä, ettei teidän kylppäreistänne löydy mitään tällaista!

 Mieheni tahtoi putket seinän päälle, eikä sisään, sillä jos putket alkavat vuotaa tms. ei tarvitse seniä repiä auki. Ja koska täällä ei mihinkään voi luottaa, niin onhan se tietenkin parempi ottaa varman päälle. Nyt vaan ymmärrän, miksi Chilessä yleensä piilotetaan putket seinien sisään! Kylmävesiputki on sinistä muovia, jonka maestro maalasi spraylla valkoiseksi. Hän kuitenkin oli niin pihi maalin kanssa, että sininen loistaa maalin läpi. Lisäksi hän unohti maalata nuo liitososat! Minä kyllä meinaan maalata siniset putket uudelleen joskus, kun ehdin ja jaksan. Kuuma vesi kulkee kupariputkia pitkin. Katsokaapas, miten "suoraan" maestro sai ne asennettua! Myös hopeanväriset liittimet viimeistelevät hienon työn. Tässä samassa kuvassa voitte myös ihailla kaakelimaestrojen ammatti"taitoa".
 Ja katsokaapas tätä yllätystä! Yhtäkkiä kupariputki, joka aluksi kulki muoviputken päällä seinässä, laskeutuukin taiteellisesti muoviputken viereen lattiaa pitkin kulkemaan!
 Tässä putket taas menevät eri tasoissa, toinen seinällä ja toinen lattialla. On muuten kiva nostella putkia, että saa pölyt ja liat pois lattian ja putkien välistä! Bidee-suihkulle maestro laittoi tuollaisen puutarhaletkuhanan (punainen). Aluksi bideessä ei ollut erillistä hanaa ja jatkuva paine aiheutti sen, että yksi bidee meni rikki muutamassa kuukaudessa. Nyt punainen hana pitää aina sulkea bideen käytön jälkeen, jotta bideesuihkun letkussa ei ole vettä. Bideesuihkuun vesi tulee samaa putkea pitkin, josta vesi menee vessanpytyn tankkiin. Vesi on siis kesällä kuumaa ja talvella jääkylmää.
 Vessanpytyn tankkiin menevän veden tulon voi katkaista tällä kauniilla ratkaisulla.
 Vessanpytyn kummallakin puolella riittää siis ihasteltavaa.
Jotta tämä ei menisi ihan masentavaksi ja jotta ymmärtäisitte, miksi kaikesta huolimatta tykkään asua Peikkokukkulalla, laitan tämän viimeisen kuvan, jossa näkyy vessan ikkunasta avautuva näköala. Ettekö tekin voisi siirtää huomionne näistä putkista noihin lumihuippuisiin vuoriin?

13 kommenttia:

 1. Helposti voi!
  Siis unohtaa ne.. ne... mitkä ne nyt oli ;)

  VastaaPoista
 2. Aika mielenkiintoinen tapa asentaa putkia ja jos vielä pitää itseään ammattilaisena :D Suomessa ei taitaisi saada ainakaan maksua tuon kaltaisesta jäljestä, heh... Mutta maassa maan tavalla, pääasia, että vesi tulee ja menee!

  Maisemat on kauniit kuin postikortista!

  VastaaPoista
 3. Oi mitkä vuoret, ihania! Noita kyllä voisi tuijotella vaikka kuinka pitkään. (En minä muista mitä niissä muissa kuvissa oli...?)

  VastaaPoista
 4. Noh... on noissa vähän sanomista,mutta joku viisas on joskus sanonut,että milli ei ole tärkeää... kuin rahassa ;))
  -Tarja-
  Ps. Mutta maisemat on ihanat:)

  VastaaPoista
 5. Bideesuihku on suuri unelmani! Jos koskaan pääsen asiaan vaikuttamaan, niin kiinteää, epäkäytännöllistä, tilaa vievää rumilusbideetä ei kylppäriini tule, vaan ultramoderni piskuinen käsisuihku :)

  VastaaPoista
 6. On, on ihana maisema! Mutta kyllä Suomessa tehdään ihan samanlaisia putkitöitä, ainakin mun appivanhempien talossa oli samanlaiset putkihäkkyrät, kun olivat teettäneet "paikallisella tunnetulla" putkifirmalla putkirempan vanhaan taloonsa. Niitä kamaluuksia sitten koteloitiin, ja tulihan niistä sitten vähän paremmat... paitsi että joka kotelo vinksottaa johonkin suuntaan ja levyjen päitä on unohtunut maalata, kun toinen "paikallinen tunnettu" firma ei oikein jaksanut paneutua asiaan. Notta ei täällä Suomessakaan aina saa hyvää laatua edes rahalla!

  VastaaPoista
 7. Mimmi ja Anna-Mari: hi-hii, ymmärsitte pointin. :D

  Anonyymi: oho! Täällä ei varmaan ole edes mitään koteloita, joilla noita voisi peitellä. Eikä noin kiemuraan aseteltuja putkia oikein voisikaan koteloida...

  Minna: No ei meidän kamalasti tarvinnutkaan maksaa miehelle, mutta tietenkin materiaalit aina maksavat aika paljon ja sitten kun tumpelo maestro pilaa sen, mikä on onnistunutta, niin harmittaa!

  Mutta tosiaan nyt kun meillä VIHDOINKIN on lämmin suihku, niin antaa asian olla...eihän noita putkia tarvitse katsella kuin vuoden verran. Sitten päästetään joku maestro pilaamaan taas uusi kylpyhuoneemme ;)

  Irina: Minäin inhoan niitä bideealtaita, muttei niitäpahemmin Chilessä käytetäkään. Bideesuihku on kyllä kiva, vaikka sieltä tulisikin vain kylmää vettä. Kaikkeen tottuu.

  Tarja: Tuota milli-juttua en ole kuullutkaan!

  VastaaPoista
 8. Maisemat on kyllä mahtavat! Kylläpä katselisin noita vuoria paljon mieluummin ikkunastani kuin naapureitten taloja. =)

  VastaaPoista
 9. With ultimate aim to provide competitive advantage to the customers, our international shipping experts strive hard to provide round the clock services for sea freight cargo shipping. The legal environment the company affects its external and internal actions in many ways. how to network vista. Your restaurant establishment can benefit from personalized software designed to meet your specific restaurant needs. There are those organic foods that are derived from animals and these include, milk, cheese or butter., vpn windows 7 vpn error 800. They come in all shapes and sizes to fit the divergent types of consumers whose needs they serve. anonymous tunnel

  VastaaPoista
 10. This wire will work with a shape pattern that will resemble how one's teeth should look like. vpn with mac. Use email instead of priting. websites unblockers

  VastaaPoista
 11. It is believed that a lot of the longerlived cultures throughout history in the world followed this way of eating., code ssl. So, use the keywords but make sure it still makes sense. The best part of our services is that you are not required to come to our office for executing your works. www access hhmi org. The segment is over and the producer is telling him/her in their tiny earpiece to move along now. virtual makeovers games

  VastaaPoista
 12. Let us decide to make a left turn. Being informed about a puppies for sale decision is also necessary to avoid frauds swindling away your money by cashing on your emotion., protocol returned a permanent error 553. As per the new generation, this process is also good and healthy and above all, saves time and energy and money to a large extent. mysql load balancing

  VastaaPoista