Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Kylpyhuone

Olen nyt kälyni luona pari päivää, joten päätin ottaa hänen nopeasta nettiyhteydestään kaiken irti. Lataan kuvia blogiin oikein sydämen kyllyydestä! Ikävä kyllä homma lähti käyntiin niin, että vastasin oikein pitkillä kommenteilla teidän kommentteihinne kolmeen viimeiseen postaukseen. Kälyn kone "jäätyi" vai miten se suomenkielessä sanottiinkin ja menetin kaikki kirjoittamani kommentit! Voi että miten minua harmittaa nyt. Täytyy kirjoittaa kaikki uudestaan. Sitä ennen kuitenkin tahdon näyttää teille kylpyhuoneemme, joka on vihdoinkin valmis.

 Usein kotiamme näytellessä pohdin, että mitä ihmeen järkeä tässä on! Teillä siellä Suomessa on kaikki niin hienoa ja korkealaatuista ja viimeisenpäälle tehtyä. Täällä on kaikki huonolaatuista, vinksinvonksin ja sitäsuntätä. Varsinkin sisustusblogeja pitävät ihmiset, joilla on sekä silmää että kivoja tavaroita, huonekaluja yms. Tai sitten ihmiset, joilla on varsinkin sitä silmää, vaikkei niin paljon rahaa kuitenkaan käytössään. Minä olen tällainen tavallisen silmän omaava, enkä voi leuhkia hienoilla design-esineillä, sillä täällä ei sellaisia ole. Onko siis järkeä esitellä suomalaisen mittapuun mukaan aika surkeaa kotiamme?

 Puolustukseksi tahdon sanoa, että minulle kauneus ympärilläni on aivan elinehto. Kaikki ruma ärsyttää suunnattomasti. Kyllä meillä sitä rumaakin on, huomenna näette! Chilessä sisustaminen tavallisella budjetilla on aika mahdotonta, kun valikoimaa ei ole. Ehkä siksi minä esittelenkin kotiani. Jokainen onnistunut sisustuselementti on minulle ikäänkuin pieni voitto. Harmi kyllä, te ette voi sitä tietää, ellette ole asuneet tai vierailleet Chilessä. Jos olisitte/olette nähneet tavalliset chileläiset kodit, ymmärtäisitte, miksi olen niin iloinen kauniista kodistani!

Yläkuvassa pyyhkeiden yläpuolella on ruskea "laatikko". Se on tuuletin, josta virtaa veskiin niin kylmää ilmaa nyt talvella, että ompelin tuulettimen suojaksi hupun, jonka vuorasin sisäpuolelta muovilla, jottei kylmä pääse sisään. Valkoinen rautainen kukkanaulakko on löytöni Feria de Arte Popularista viime helmikuulta. Naulakoita on kylppärissä kolme.

 Meidän oli tarkoitus teettää lasinen suihkunurkkaus, mutta koska tämä kylpyhuone tulee olemaan käytössä vain vuoden verran, laitoimme ainoastaan suihkuverhot. Sisäpuolella on maan tavan mukaan muovinen verho ja ulkopuolella on puuvillainen verho. Rottinkinhyllykkö oli ennen pianon paikalla olohuoneessa ja siinä oli nukkeja. Nyt siihen sa hyvin pyyhkeet ja muut tykötarpeet.

 Rottinkinen pyykkikori on yumbelilaisen miehen tekemä. Se on todella ruma, sillä mies teki sen ilmeisen humalassa, mutta mieheni suihkumaalasi sen valkoiseksi ja nyt se menettelee jotenkuten.
 Vessanpytyn sivussa on tällainen väännettävä posliininuppi. Täällä on vesitankin päältä painettavia nuppeja aika vähän. Päältä vedettäviä nuppeja ei ole tainnut tulla koskaan vastaan, niitähän Suomessa enimmäkseen on.
 Pesualtaan marmoritason kälyni toi Brasiliasta. Allaskaapiston hän osti Chilestä. Nämä olivat hänen talossaan, mutta koska hän aikoo myydä talon, hän lahjoitti nämä meille. Peilikaapin ja hanan löysin Sodimac-kodintavaraliikeketjusta. Täällä ei ole kuin kaksi kodintavara-rakennusliike-rautakauppaketjua: Sodimac ja Easy. Niissä on vain perustavaraa, ei mitään Ikean kaltaista kivaa tavaraa. Tuo peilikaappi onkin harvinaisen nätti ja ostin sen heti miettimättä hetkeäkään. Ei siellä sen jälkeen olekaan ollut enää nättejä peilikaappeja. Täällä täytyy aina toimia hyvin nopeasti!
 Suihkuverhon ostin Casa & Ideas -liikkeestä (löytyy netistä).
 Ruusunuppi ei oikeasti kuulu peilikaappiin, vaan se olen ostanut erikseen. Ai niin, sellainen yksityiskohta tuosta peilikaapista vielä, että se oli omituisen edullinen. Syykin selvisi, kun kokosin sen. Oven magneetti on liian pieni, joten ovi ei pysy ollenkaan kokonaan kiinni. Eli tässäkin toimii se, kun sanoin, että täällä on kaikki huonoa laatua ja sitäsuntätä. Uskon, että Chileen lähetetän myytäväksi se tavara, joka ei kehittyneisiin maihin kelpaa. Silti se myydään täällä kalliilla, koska ihmiset eivät paremmasta tiedä.
 Ovessa on tuollainen lintuhäkkitarra, jonka kälyni toi tuliaisiksi Brasliasta.
 Suihkustamme tykkään.
Vessapaperitelineen ostin Witikkalan kartanosta Suomen reissullani. Ei täällä ole mitään tällaistakaan saatavilla.

Kylpyhuoneessamme eniten pidän siitä, että se on tilava ja siitä, että siinä on oikea ikkuna, jossa sumentamaton ikkunalasi. Ikkunan alaosaa peittää verho, joten jos nyt joku sattuisi liikkumaan uroschihujen tarhassa, niin ei hän silti veskiin näe. Eikä täällä Peikkokukkulalla juuri kukaan vieras koskaan liiku. Tämän talven sisustusväriksi veskiin valitsin ruskean. Ehkä keväällä sitten uusin matot ja verhot yms. heleämmän värisiksi?

Huomenna esittelen teille lupaamani vessan putkistot, joiden laittamisen maestro tavalliseen tapaan tyri oikein kunnolla. Putket kyllä pilaavat sisustuksen, mutta täytyy oppia katsomaan läpi sormien, kun asuu tällä puolella maapalloa.

16 kommenttia:

 1. Voi mitä vielä :)
  Teillähän on kaunis koti joka ei mielestäni poikkea ( noin niinku kuvien perusteella ;D )mitenkään suomalaisesta sisustuksesta. Kaunista ja ilmavaa sisältä ja IHANA myös ulkoa

  VastaaPoista
 2. Sinä olet ainakin aina kauhean rehellinen ja sen takia on kiva lukea sun juttujasi.

  Olen jo aikaa sitten ymmärtänyt, mikä tilanne sinulla siellä on. Teille en voi mitään, en työmiehille tms., mutta laitan joskus iltarukoukseen pienen viestin,että saisit sinne lähelle Ikean;-)

  Em ole kehdannut vielä kuvata wc-rullatelinettäni. Se on upea! Massiivinen ja sisustushullun serkkuni lahja minulle. Sunkin teline on hieno.

  Hyvin erilaista kuin Suomessa, sillä kaikki täällä on kallista ja kun remontoidaan, tehdään vimpan päälle. En voisi edes kuolleena kertoa, mitä maksoi meidän keittiö & saunaosastoremontti.

  Silti olet saanut kaunista aikaan. Moni asia on sinulla kaunista. Varmaan on ihania hetkiä, jolloin unohdat toimimattomuuden ja katsot vain miten kaunista on. Toivon sitä.

  VastaaPoista
 3. Kaunista siellä on - älähän nyt hassuja höpise!

  VastaaPoista
 4. Juuri siksi on todellakin mukava lukea sisustuksesta sielläpäin, koska se on varmasti haastavampaa ja sinä näet hyvin paljon vaivaa kaiken eteen. Minusta teillä on kaunista ja se on sinun ansiota. :)

  VastaaPoista
 5. Älähän nyt höpise...teillä on todella kaunis koti.
  Ja meitä tavallisia bloggaajia on varmasti suurin osa täällä...:)
  Kuulumisiasihan täälta on on aina hauska lukea...:)

  VastaaPoista
 6. Kaunista on! Repesin tuolle humalaiselle korintekijälle :D

  - Laura

  VastaaPoista
 7. Aivan upea koti teillä on!Ihailen aina teidän kuistia ja lasiovia ja hienon mallista taloa ja ikkunoita ja ja ja.....
  Näkisitpä minun mini wc.een :)) Muovimatto lattiassa ja muovia seinissä,ei vedä vertojaan teidän kylppäriin;D
  Mutta varmaan on tosi ihanaa kun saat jostain hommattua jonkun sisustus jutun,täällä suomessa on kaikkea aivan liikaa tarjolla!!
  Mukavaa päivää!
  Tarja

  VastaaPoista
 8. Kyllä näyttää upealta kodilta chileläiseen tyyliin. Muistan entisen vaihto-oppilaan kodin Concepcionissa... seinät oli maalattu kirkkaan keltaisella ja vihreällä! Tuntui että väriä oli joka puolella ja mitä enemmän sitä oli sen kauniimmalta koti näytti heidän mielestä. Wc oli jotain ihan outoa, pyttyyn ei saanut laittaa ollenkaan wc-paperia koska putket tukkeutuivat helposti, en tiedä miten teillä on. Me ei sitä tiedetty ja heti ensimmäisen päivän jälkeen jouduimme soittamaan putkimiehelle.

  Teidän koti on kyllä niin ihana jossa vauvan kanssa on hyvä asua :)

  VastaaPoista
 9. Miten saisit kuvattua jonkun tavallisen sikäläisen kodin sisustusta? Minä en ainakaan osaa ollenkaan kuvitella, millaista siellä on...

  VastaaPoista
 10. Näyttää oikein hienolta noin niinkuin tulevaisuutta ajatellen ;)

  VastaaPoista
 11. Minusta kylppärisi on todella kaunis ja kiva ,kun näytit sitä meille lukijoillekin,Ihanan tilavalta näyttää (omani on onnettoman pieni) ja tuo allaskaappi on nätti!

  VastaaPoista
 12. Mulla on vauva tässä vieressä ja taapero huutaa sängystä, että tuu laulamaan yksi laulu. Yritän kuitenkin saada viestin muotoiltua :)

  Sun viimeisin postaus osui ja upposi. Pystyin niin samaistumaan siihen. Asuttiin aikaisemmin siellä Chilen naapurimaassa ja vaikka markkinoilla oli kauniita huonekaluja ja upeita taloja, ne oli lähes utopiaa hintojen vuoksi.

  Muuttaessamme uuteen kotiin, elimme pari kuukautta ilman jääkaappia ja sänkyä -kuumimmat kesäkuukaudet btw. Nukuimme sitten ilmapatjalla lattialla ja kun se meni rikki, heräsimme monta kertaa yössä pumppaamaan lisää ilmaa. Yhtenä aamuna sanoin miehelleni, että tunnen itseni liian köyhäksi, nyt vingutetaan luottokorttia ja ostetaan kunnon sänky. Tuohon aikaan keskimääräinen kk-palkka oli 1 700 pesoa ja sänky maksoi 2 000 pesoa.

  Tästä oli helppo vitsailla paikallisten kanssa ja kaikki nauroi ilmapatjan yöllisille teippausoperaatioille, mutta kun tätä kokemusta yritti selittää suomalaisille, reaktiona oli hämmennys.

  Ja me ei edes oltu köyhiä. Meillä oli paikalliseen tasoon verrattuna ihan kivat tulot (pankin mukaan oltiin "media alta", eli ylempää keskiluokkaa?), mutta elämä vain oli niin turkasen kallista, että jopa keskiluokkaisen perheen piti ponnistella saadakseen kivoja juttuja kotiinsa. Kuten sänky. Tai jääkaappi. Puhumattakaan pesukoneesta. Tai huuuh, tiskikoneesta :)

  Olin todella onnellinen meidän kodista. Se oli aivan ihana ja vieraat aina kehui sitä. Moneen paikalliseen taloon/asuntoon verrattuna, se oli "jotain parempaa". Ovimies, vartiointi, puistonäkymät, avarat huoneet, nykyaikainen keittiö, patteri kylpyhuoneessa jne. Ja kokokin oli kiva: melkein 50 neliötä. Ystäväpariskunnat eli perheineen 30-40 neliöisissä asunnoissa.

  Sitten kun muutimme Pohjois-Eurooppaan ja näytin kuvia menneiltä vuosilta, yhtäkkiä vain tajusin, että eurooppalaisten silmissä edellinen kotimme kai näyttää hieman nuhjuiselta, pieneltä ja huonekalut improvisoiduilta ja kotikutoisilta. Mutta oh boy, kun me olimme onnellisia tuossa kodissa ja iloitsimme kun saimme hankittua jotakin uutta ja kivaa.

  Mutta ihan oikeasti, teidän koti on hurmaava! Aloin lukea blogiasi Etelä-Amerikassa asuessani ja ahmin kuvia teidän kauniista kodista. Tuolloin tuntui lähes mahdottomalta, että meilläkin voisi olla jonakin päivänä jotakin vastaavaa -tai niin kauniita huonekaluja, tekstiileitä yms. Sun blogi oli mulle inspiraationa. Ja on edelleen :)

  VastaaPoista
 13. Kiitokset taas kaikille <3

  Leena Lumi: Ehkä teidän remonttinne maksoi enemmän kuin koko meidän talomme yhteensä...Muistan kyllä, että hinnat Suomessa hipovat pilviä, mutta niin on laatukin hyvää.

  Chilessäkin on hyvin kallista, jos tahtoo laatua. Huonompikin laatu maksaa paljon tulotasoon nähden.

  Koko Latinalaisessa Amerikassa ei ole Ikeaa, joten aika paljon saat rukoilla ;)

  Laura: Se korintekijä on oikeasti alkoholisti. Hän teki myös meille "lepotuolin", joka näytti enemmän lentokoneelta. Se oli niin huonosti tehty, ettei edes hän kehdannut pyytää siitä maksua! Tuolia ei ole koskaan voinut käyttää. Hän teki myös yhden ihan hienon bambuisen nojatuolin. Jätimme uudenkin tilauksen kuusi vuotta sitten, mutta se ei ole VIELÄ valmis... ;D

  Tarja: Kiitos! Talon malli ja kuisti on tehty minun piirustuksieni mukaan. Lasiruutuovet ovat oikeasti sisäovia. Hiukkasen vetää näin talvella...mutta estetiikka kaiken edelle, eikös niin?

  Katsuja: Chilessä aina, kun vessanpytyn vieressä on roskis, niin sinne kannattaa laittaa kaikki paperit. Suurin osa pytyistä ei vedä papereita alas. Meidän pytyt onneksi toimivat!

  Joo, täällä on tyypillistä juuri tuo, että kaikki seinät on maalattu eri väreillä - ja tietenkin toisiinsa sointumattomilla! Värit ovat myös tunkkaisia. Sitten tietenkään matot ja verhot eivät soinnu mihinkään. Kunhan on paljon värejä ja kuvioita, niin hyvää tulee :)

  Pellavasydämen Mervi: En voi tehdä sitä, sillä blogiani lukee myös paikalliset. Olenkin joskus ajatellut salaisen blogin pitämistä, johon voisin laittaa juttuja vain suomalaisille...mutta mistä aika ja nettiyhteys siihen?

  Anonyymi: Juuri tuollaista Chilessäkin on ja suomalaisen silmään kaikki näyttää nuhjuiselta. Tähänkin kuitenkin alkaa jotenkin tottua ja suomalaiset kodit alkavat näyttää jopa liian steriileiltä!

  Täälläkin eläminen on tulotasoon nähden kallista.

  VastaaPoista
 14. Ihailen kovasti sinun sisustustaitojasi. Turhaan vähättelet siellä.

  Ja olen ihan varma, että teidän kaunis kotinne saa siellä huomiota paikallisiin asuntoihin verrattuna.

  Mitenkään niitä väheksymättä, mutta uskon, että ovat hieman eri tyylisuuntaisia :)

  VastaaPoista
 15. Näyttä raikkaalta ja kauniilta! Lattareissa on yksi Ikea, Dominikaanisessa Tasavallassa. Lähin vaihtoehto ainakin minulla on ollut täällä Falabella, joka löytyy myös Chilestä. Siellä on aika paljon maalaisromanttiseen sisustustyyliin sopivaa tavaraa, esimerkiksi kauniita peltipurkkeja. Hinnat kohtuulliset ja siinä sivussa voi katsella myös muuta, esim. vaatteita.

  VastaaPoista
 16. ihanan persoonallinen koti! kuka haluaa katsella täydellisiä sistuskoteja kun voi nähdä oikeata elämää? Naurahdin ääneen tuolle humalaisen tekemälle korille! Se on loistava :D -Elle

  VastaaPoista