Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 11. toukokuuta 2010

Aarteita

Eikö ole vähän sellainen tunnelma kuin elokuvissa, joissa kuvataan vanhaa aikaa. Ihmiset jättivät kesäpalatsinsa huonekalut valkoisten harsojen ja kankaiden alle, jotteivät ne pölyttyisi.


En tiedä, mihin tämä hylly lopulta tulee päätymään. Hyllyn paikalle tulee vaatekomero. Nuket asettuvat olohuoneeseen sitten, kun saamme tehtyä ruutuikkunoista lasikaapin. Milloin? Ei harmainta haisua...
---
Moskiittoverkkoa kokeilin sänkymme päälle, mutta se rikkoi yksinkertaisen harmonisen tunnelman, joka huoneessa nyt on. Totta kai se toi romantiikkaa, mutta jotenkin pidän huoneesta enemmän ilman verkkoa. Kokeilin verkkoa myös vierashuoneeseen sängyn päälle, muttei se sinnekään sopinut. Ehkä sille joskus löytyy paikka jostakin. Nyt vain lättäsin sen tuohon hyllyn päälle ja siitä tuli jotenkin nostalginen tunnelma. Voisiko ajatella niin hullua temppua, että jättäisi sen siihen? Itse asiassa voisin ripustaa sen kattoon tuon hyllyn yläpuolelle, ainakin olisi uusi erikoinen idea... Nuket eivät pölyttyisi ja voisin vain heilutella moskiittoverkkoa ikkunasta ulos...hmm...ainakin siihen asti, kunnes nuket muuttavat alakertaan.
Viime yönä, kun en saanut flunssan takia nukuttua, tiskasin mm. likaisen rasvaisen parillan ja tänään päivällä väsyneenä ihmettelin, että mitä kaikkea sitä tuleekaan yöllä mieleen...Sen vähän, minkä nukuin, näin ihan järkkyä unta siitä, että menin naimisiin erään vanhan kaverini kanssa ja ennen hääyötä karkasin toisen kaverin luokse, sillä pelkäsin niin paljon. Nyt naurattaa ajatella.
---
Olen ottanut rennosti. Pölyjä ja karvoja oli pakko pyyhkäistä uudelta ihanalta lattialtamme ja lounaan valmistin. Nyt tulin taas sänkyyn. Apupoikamme tekee ulkona puutarhaamme, loistavaa kun tulee valmista, vaikka itse makaa sängyssä! Käly lupasi tulla meille iltapäivällä ja jää yön yli. Onneksi sain jo suojattua olohuoneen pilarien alaosat...suojaamaton puu imisi kaikki hänen chihunsa merkkailut.

5 kommenttia:

 1. Tai kuin katsoisi Nikolai II:n, viimeisen tsaarin perhettä, jossa oltiin risteilyllä Suomessa, kauniit, nuoret ruhtinattaret valkeissa leningeissään ja ruhtinatar aurinkovarjon suojassa...näkemättä, mikä varjo heidän ylleen oli lankeamassa ennen kuin suvi on ohitse...tai tuo sun harso verestä märkänä...

  Minäkin menin aamuyöstä naimisiin yhden karmean vanhan poikakaverin kanssa ja kun heräsin, luulin ensin, että se on totta ja olin täynnä kauhua, kauhua...

  VastaaPoista
 2. Jarna: hih, ei tullut mieleenikään aavemainen tunnelma. Johtuu varmaan siitä, että todellisuudessa ja kuvassa kaikki näyttää kuitenkin niin erilaselta, kun kuvissa ei näe koko ympäristöä.

  Yhden kaverini mielestä nuket hyllyllä näyttävät pelottavalta. Vaikka ne ovat uudempiakin, iloisia ja värikkäitä, hänestä niiden tuijotus on pelottavaa. Itse en osaa ajatella niin, vaan minusta nuket ovat ihania. Mitä vanhempia, sen parempi:)

  Leena Lumi: no ei kyllä tullut itselle ihan ekaksi mieleen tuollainen. Pelkään kaikkea kauhua ja verta...mutta en viattomia vanhoja nukkeja;)

  VastaaPoista
 3. Sattumalta löysin blogisi ja innolla olen lukenut ja tulen lukemaan :) Olen itse käynyt Chilessä 2004 ja kova halu olisi päästä vielä joskus takaisin.

  VastaaPoista
 4. Näyttä niin upealle tämä uusi huushollisi, että...todella kauniisti on väritys tai siis vaaleus onnistunut. Tuo nukkehylly harson alla on ihana! Sattumia ne parhaat ideat usein ovat. Onnellista jatkoa :)

  VastaaPoista