Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 22. toukokuuta 2010

Pilarin paikka

Kuka teidän perheessä määrää pilarin paikan? Meidän perheessä on tänään tällainen tarina:
---
Mieheni tahtoi laittaa portaiden viereen toisen luonnonpuupilarin, sillä yläkerran lattia tärisi ja taipui vieläkin liikaa siellä kävellessä. Lisäksi pilarien väliin saisi laitettua kaiteen. Minä suostuin ideaan. Sanoin vain, että täytyy sitten kokeilla ensin, miltä pilari näyttäisi ja missä sen oikea paikka olisi.


Miehet laittoivat kaakeleita lattiaan ja yhtäkkiä he häipyivät ulos. Kuulin, että siellä sahattiin puuta. Miehet tulivat sisään kantaen todella painavaa puupilaria ja alkoivat laittaa sitä paikoilleen. Olin sanonut miehelleni, ettei sitten laittaisi pilaria ikkunan eteen ja luotin siihen, että hän oli ollut samaa mieltä ja tekisi niin kuin olin luullut, että oli sovittu. Olin mökin puolella, enkä kestänyt mennä katsomaan puuhastelua, sillä kuulin, ettei miehillä ollut oikein homma hanskassa. Kuulin, että puuta sahattiin taas sirkkelillä talon sisällä ja ääni oli hirveä. Sitten hakattiin puuta ja neuvoteltiin. Minä laitoin lounasta, enkä mennyt olohuoneeseen.
---
Työmiehet lähtivät pitämään lounastaukoaan ja mieheni tuli mökin puolelle. Hän kertoi, että pilari oli paikoillaan! Menin olohuoneeseen ja meinasin purskahtaa itkuun...pilari oli ikkunan edessä! Sanoin asiasta miehelleni niin rauhallisesti kuin pystyin, mutta pettymys kyllä kuului äänestäni ja näkyi naamastani. Sanoin, että nimenomaan olin sanonut, ettei ikkunan eteen saisi laittaa. Mieheni puolusteli, että se oli ainoa mahdollinen paikka, sillä pilari oli saatava kattopalkin kohdalle juuri strategiseen pisteeseen. Sanoin, etten pitänyt pilarista siinä paikassa ja että olin surullinen, kun nyt menetimme ikkunanäkymän. Ennen mökin puolelta (jossa on keittiö ja työhuoneeni) näki suoraan ikkunasta ulos, mutta nyt pilari peitti lähes koko ikkunan.
---
Mieheni suuttui ja sanoi, että olen pilaria vastaan, sillä se oli hänen ideansa. Sanoin, etten koskaan ollut kieltänyt häntä laittamasta pilaria, vaan ainoastaan kiinnittämään huomiota sen paikkaan. Mieheni käski minun tulla eri paikkoihin olohuoneeseen ja katsoa, että pilari ei peittänyt ikkunaa. Ei peittänytkään, mutta yhdestä suunnasta peitti ja se näytti tyhmältä ja minä ajattelin taloa kokonaisuutena. Miksi sen pitäisi yhdestä suunnasta peittää ikkuna, jos kerran on mahdollista laittaa se paikkaan, jossa se ei peitä ikkunoita mistään suunnasta katsottuna?
---
Mieheni käski minun katsoa pilaria sieltä ja täältä. Miehenikin katseli sitä eri suunnista ja sanoin hänelle, ettei hänen tarvitsisi niin paljon katsella ja vakuutella, jos hän itse olisi varma oikeasta paikasta. Minä en kuulemma tukenut hänen sisustusideoitaan ja se oli väärin. Minun kuuluisi tukea häntä ja sanoa, että onpa upea. Sanoin, että pilari oli hieno, mutta se oli väärässä paikassa, enkä muuta voi sanoa. Mieheni sanoi kiukkuisena, että selvä, käske sitten työmiehiä ottamaan koko typerä systeemi pois, mutta hän ei sitä tee! Sanoin, että olkoon sitten siinä ja otetaan se joskus myöhemmin pois, jos se yhä vaivaa mieltä.
---
Yhtäkkiä mieheni sanoi:" En minäkään tykkää tuosta pilarista tuossa, mutten kehtaa sanoa noille miehille, että se pitäisi ottaa pois tai siirtää, sillä sen laittamisessa oli niin kova työ." Miehet olivat yhä lounastauolla. Kysyin mieheltäni, onko mitenkään mahdollista, että pilaria siirrettäisiin seuraavan tukipuun kohdalle. Mieheni sanoi, ettei ollut varma, mutta näin, että hän alkoi ajatella asiaa. Minä hain yhden pitkän kepin ja laitoin sen seuraavan tukipuun kohdalle, jotta voisimme nähdä suunnilleen, miltä se näyttäisi. Hotkaisimme äkkiä spagetit lautaselta ja olimme valmiina, kun työmiehet tulivat taas sisälle.
---
Mieheni katsoi työmiehiä ja sanoi anteeksipyytävä hymy huulillaan:" Rouvani ei tykkää pilarista tuossa, sillä se peittää ikkunan." Hän nosteli kulmiaan sillä tavalla, että "kyllähän nuo naiset ja niiden mielenmuutokset tiedetään". Minä olin vain hiljaa ja otin syyt niskoilleni. Joskus on helpompaa näytellä tyhmää. Mieheni laittoi pilarin väärään paikkaan, sitten suuttui siitä minulle, kun kehtasin sanoa asiasta, sitten hän itse muutti mieltään pilarin suhteen ja lopulta koko homma oli minun syyni. Miehet alkoivat rutisematta vaihtaa pilarin paikkaa. Se saatiinkin minuutissa pois entiseltä paikaltaan ja sitten meni ehkä vartti, kunnes se oli seuraavan tukipuun kohdalla. Sitä piti taas vähän sahailla, jotta se saatiin mahtumaan lattian ja katon väliin. Kun työ oli tehty, kaikki totesivat, että nyt pilari oli paljon paremmassa paikassa.
---
Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun meillä käy niin, että muutamme molemmat mieltämme jonkun asian suhteen rakennusvaiheessa, eikä mieheni kehtaa sanoa sitä työmiehille. Silloin vaimo saa syyt niskoilleen ja työmiehet vikuroimatta tekevät työn uudestaan, sillä "kyllähän nuo naisten mielenmuutokset tunnetaan". Sitten voidaan vähän hymähdellä päälle ja mieheni säilyttää arvokkuutensa.
---
Minua ei haittaa, vaikka näin käy. Minähän olen muutenkin outo ulkomaalainen nainen. Minua ei kiinnosta, mitä mieltä työmiehet ovat minusta, mielipiteistäni tai niiden ailahtelevaisuudesta. Tärkeintä on se, että pilarin paikan määrään MINÄ ;D
---
Kuvassa näkyy pilari oikeassa paikassa. Katsokaapa yksi kattopalkki vasemmalle. Siinä pilari oli ensin! Miten jollekin voi edes tulla mieleen?

18 kommenttia:

 1. Hei Mia,
  tähänpä voisi vaan todeta, että ne miehet - ne miehet ;)

  Onneksi sinä olet kuitenkin vahvaa suomalaista tekoa ja taitaa olla niin, että miehesi kuitenkin arvostaa mielipiteitäsi kovastikkin kun meni vaihtamaan palkin paikkaa. Näin uskoisin.

  VastaaPoista
 2. No naisillahan on yleensä sisustajan silmä kehittyneempi aivan siksi kun he niitä asioita pohtivat enemmän. Kyllä tuo pylväs on nyt aivan oikealla paikalla. Hyvä teidän tiimi!

  VastaaPoista
 3. Olipas kovin tutun kuuloista juttua :) Joskus tosiaan on helpompi ottaa syy niskoilleen, kun työmiehet helpommin sen niin ymmärtävät. Meille on tapahtunut rakennusvaiheessa tuolleen monta kertaa :D

  VastaaPoista
 4. Totta. Niinpä. =)
  -SatuSanna

  VastaaPoista
 5. Hei, ihan nosti hymyn huulille tapasi kertoa tuo tilanne, se oli mukaansa tempaava:) Ja tuo on niin totta, välillä on parempi vain ottaa syy niskoille ja antaa miehen säilyttää se arvokuutensa.
  Ja tuo pilari on nyt loistavalla paikalla!

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa tutulta. Meillä on monen monta kertaa ollut samoja juttuja.
  Mies kyllä on usein sanonut että naisella on lupa muuttaa mieltään parikin kertaa. Jos nyt menee kymmeneen kertaan niin sitten on muutakin vialla!

  Hienot pilarit!
  Teillä on hyvin vaaleaa (valoa sisällä ja ulkona), vaan jos joskus kyllästyy niin valkoisen päälle on helppo maalata uutta valkoista tai sitten muuta väriä.
  Poika just eilen sanoi "white has all the colors and black is not a color" 16 veen paatoksella.
  Let there be light!

  VastaaPoista
 7. joo,ehottomasti pilari on nyt oikealla paikallaan!!ne on kyllä ihanat.

  VastaaPoista
 8. Muistan minäkin hyvin tuon "oikeassa olemisen tuskan"! Kaikkea hyvää urakkaanne, lopputulos on varmasti kaiken vaivan arvoinen1

  VastaaPoista
 9. Juu..tutulta kuulostaa, meillä vain ei ole koskaan niitä työmiehiä vaan ainoa työmies on mieheni. Joka kesä meillä jotain pientä pihaan näprätään, vaimon ideoita..mutta yleensä ne hommat ei mene putkeen, ellen minä oikeasti seiso vieressä työnvalvojana. Auta armias jos menen siksi aikaa tekemään jotain muuta ja tulen takaisin. Aina mies on tehnyt jotain väärin. Hän on vähän soveltanut ohjeitani tai mennyt siitä mistä aita on matalin tai....huh, onneksi suurin osa on voitu sitten vielä jälkeenpäin korjata visioni mukaiseksi. Pilarit ovat kyllä hienot ja koko kaunis talosi varmasti seudun ihmetyksen aihe.
  Terv.Päivi Hml

  VastaaPoista
 10. Siis mitä ihmettä, tuossahan on selvästi pilarin oikea paikka! Miten se edes voisi olla missään muualla! Nehän olisivat liian lähellä toisiaan, jos se olisi edellisessä paikassa!

  Hyvä Mia, pidä pääsi! Suomalaisella sisulla vaan eteenpäin!

  Chileläisten tyylitajuhan tunnetaan - sitä ei ole! ;)

  VastaaPoista
 11. Justiinsa, nyt on pilari oikealla paikallansa. Ja hei, teidän tarinassa oli onnellinen loppu, ja kaikki olivat tyytyväisiä, eikö se ole pääasia.

  VastaaPoista
 12. Pilarin ensimmäinen paikka oli niin väärä, että väärempi ei voi olla!

  En kauheasti perusta mistään idän tuulista, mutta yksi hyvä sanonta Venäjällä on: Mies on perheen pää, mutta nainen on se, joka sen pään kääntää!

  (Blogissani on arvonta;-)

  VastaaPoista
 13. Tulipa hymy huulille lukiessani kertomaani. Niinpä, miehet on miehiä ja me naiset tyhmiä..siis niiden mielestä tai miten vaan, mutta hyvä, suomalainen nainen ei anna periksi!!!

  VastaaPoista
 14. Ainosofia: Mieheni arvostaa ja luottaa sisustustaitooni, mutta välillä tulee näitä juttuja, että hänen täytyy saada tehdä niin kuin hän haluaa ja aina siitä ei seuraa hyvää...

  Tuulispää: Se miehenikin mielen muutti, että hän näki, että pilarit olivat liian lähellä toisiaan. Häntä ei haitannut, että pilari peitti ikkunan!

  Joo, en tajua, miten voi olla "kokonainen kansakunta, jolla ei ole mitään tyylitajua". Laitoin lainausmerkkeihin, sillä tuon sanoi yksi kaverini, joka oli Chilessä kaksi kuukautta. Minusta se vaan oli melko osuva kommentti. Mitä mieltä sinun miehesi on aiheesta? Minun mieheni myöntää sen:)

  Kaikki kommentoijat: Kiitos hauskoista viesteistänne! Nyt pilari tosiaan on oikealla paikalla alakerrasta katsottuna, mutta ikävä kyllä mieheni oli oikeassa sen strategisen pisteen kanssa. Eli nyt pilari ei anna yhtä hyvin tukea yläkerralle ja kun hän kävelee yläkerrassa, lattia tärisee ja pitää ääntä. Minun kävellessäni sitä ei tapahdu, koska olen kevyempi. Sanoin, miehelle, että hänen täytyy opetella sitten kävelemään kevyemmin. Mielestäni kyllä sen yläkerran hienoisen tärinän kestää paremmin kuin sen, että pilari peittäisi ikkunan.

  VastaaPoista
 15. Päivi Hml: Talomme ei ole seudun ihmetyksen aihe, sillä olemme piilottaneet talon kauas tiestä ja rajasta ja olemme puskien keskellä. Täällä on parempi olla herättämättä huomiota...rosvojen takia!

  VastaaPoista
 16. Hauska tarina tukipuusta. Hyvä, että pidit pääsi.

  VastaaPoista
 17. Wow that was ѕtгangе. I just wrote an extremely long comment
  but aftег Ι clicked ѕubmit my comment didn't show up. Grrrr... well I'm nοt writing
  all that oveг again. Anyhow, just wanteԁ to say
  wondеrful blοg!

  Feеl frеe to visit mу webpage houston garden centers spring tx
  my web page: walmart garden centers

  VastaaPoista