Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 31. toukokuuta 2010

Kultainen aamu

Peikkokukkulalla eivät ole vieläkään varsinaiset sateet alkaneet, mutta nyt on jo joinakin öinä satanut melko reippaasti. Puiden lehdet ovat pisaria täynnä ja kun aurinko nousee, on luonto järisyttävän kaunis. Syksyn aurinko maalaa maiseman eriväriseksi kuin kesäaurinko.
---
Kuvassa oleva puska on "cola de zorro" eli ketunhäntä.
Nousevan auringon säteet siivilöityvät eukalyptuspuun oksien lävitse.


Rikkaruohot kukkivat. Mitään muuta en ole tässä kohdassa saanut kukkimaan!


Mökkiimme johtavat portaat.


Kuvassa näkyvä eukalyptuspuu (keskellä) on vain neljä vuotta vanha! Katsokaapa kasvuvauhtia.


Niin ne kukat lakastuvat. Joinakin amuina lämpömittari heiluu hieman nollan yläpuolella, toisina aamuina on kymmenisen astetta.

7 kommenttia:

 1. Siellä on tosi jännän näköinen luonto. Tavallaan trooppista ja kuitenkin havumetsätyylistä :) Kauniita rikkaruohoja! Mun tädin mies on muuten Chilestä mutta muutti kauan sitten Ruotsiin perheensä kanssa kun siellä oli vähän poliittisesti levotonta. Juttelu ei vaan onnistu kun hän puhuu espanjan lisäksi vain ruotsia ja niin omituisella aksentilla etten mä ymmärrä :) Isä onneksi osaa espanjaa hyvin.

  VastaaPoista
 2. Miten kaunista !Tiedän juuri mitä tarkoitat tuolla sateen elvyttävällä voimalla luonnon suhteen ,sillä ihan sama tapahtuu täällä pitkän kuivuuden jälkeen,vuoden lopussa.

  VastaaPoista
 3. mahtavia kuvia ihania maisemia!p

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia! Rakastan syysaamujen kuulautta, joista saat nauttia siellä. Ja kuinka hurja onkaan tuon eukalyptuspuun kasvuvauhti!

  Kuvistasi sain muuten inspiraation alkaa etsiä chileläistä kirjallisuutta. Opiskeluaikana luin jotain nykyisen kotimaasi kirjallisuutta, ja nyt kuviesi kautta palasin sen tunnelmiin. Ties vaikka tämän kesän aikana saan kirjoitettua blogiini jotain siltä suunnaltakin (yritän pitää blogini kirjapainotteisena, mutta juttu lähti rönsyilemään muualle).

  Kauniita päiviä sinne!

  VastaaPoista
 5. Kaunista luontoa ja ihana tunnelma kuvissa! On varmasti mukava katsella tuollaisia maisemia. Meillä sitten kesä alkaa ja kaikenlainen kiva puuhastelu. Leppoisia päiviä peikkokukkalalle!

  VastaaPoista
 6. Miten ihana valo! Meilla on usein aivan satumainen luonnonvalo illansuussa. Harvoin vaan on kamera just siihen aikaan kasilla... Tosi kauniit kuvat!

  VastaaPoista