Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Makuuhuoneen tunnelmaa

Tällä hetkellä makuuhuone on lempipaikkani kodissamme. Siellä on juuri sellainen tunnelma, jota tavoittelen koko kotiin. Muissa huoneissa kuitenkin on enemmän tavaraa ja värejä, joten niihin ei saa yhtä harmonista tunnelmaa. On ihanaa mennä illalla makuuhuoneeseen, sytyttää siellä valot ja aistia rauha. En ole vienyt sinne paljon mitään tavaraa ja kolmelle ikkunalaudalle olen kelpuuttanut vain yhden vanhan koiran. Makuuhuoneessa on myös ihana herätä, kun suoraan sängystä näkee yhden ikkunan takana aamuruskon ja auringonnousun. Männynoksa huojuu hiljalleen tuulessa ikkunan vieressä. "Luz de amanecer..."


Tervetuloa katsomaan, miltä täällä näyttää. Älkää antako häiritä, että oven laseissa on yhäkin muovit.Ostin Casa & Idea -liikkeestä sängyn peiton päälle "fundan" eli ison pussilakan. Chilessä parisängyssä käytetään isoa peittoa, jonka alle laitetaan iso lakana. Meilläkin on lakana, sen jälkeen kaksi paksua peittoa, jonka jälkeen vielä peitto, jonka päälle laitoin tuon fundan. Meillä on niin paljon peittoja, etten viitsinyt ostaa uutta vain värin takia(tahdoin siis valkoisen). Funda tuli järkevämmäksi hankinnaksi. Pakettiin kuuluivat myös tyynyliinat. Kangas on luonnonvalkoista puuvillaa, jossa on "koristereikiä"...brodeerausta se kai on? Minun täytyy vielä löytää sellainen helmarimpsu, jolla saan jenkkisängyn alaosan patjankin piiloon.

Yöpöytiä meillä ei vielä ole, sillä ne ovat väärän väriset. Nyt olen saanut mieheltä luvan maalata ne puunväriset valkoisiksi (vrt. yksi aiempi postaus)! Sängynpäätykään ei ole vielä paikallaan. Se on vanha täysipuinen todella painava ovi. Pesin, hioin vähän ja fiksailin sitä hiukan. Muuten siinä on ihan alkuperäinen patina ja väri. Mies lupasi huomenna tehdä jalat, joilla saamme päädyn nousemaan sopivalle korkeudelle juuri noiden katon tukipuiden tasolle.

Kuvassa näkyvän rautaisen vaalean kattokruunun olen ostanut Biggie Best -liikkeestä. Se on suuri hyvin lauraashleymäinen ketju, joka myy Chilen tasoon nähden luksustuotteita. Löydätte sen netistä, jos kiinnostutte. Harmaa kynttiläkruunu on Casa & Idea -liikkestä, jossa on ihan sopivat hinnat ja kivaa tavaraa. Muita minun tyylisiäni sisustusliikkeitä ei koko isossa Concepcionin kaupungissa ole! Kynttiläkruunuun kiedoin Biggie Best -liikkeestä ostamani metalliruusut. Ne näkyvät ensimmäisessä kuvassa.

Kuvassa näkyvän pöydän tuunasin todella rumasta pöydästä ja teen siitä erikseen postauksen, kun ehdin. Ruususaavin olen myös ostanut Biggie Bestistä, samoin kankaan tuunaamani lampun varjostimeen. Pupu nojatuolilla on Suomesta tuomani. Karvainen peite tuolin päällä on nurinpäin. Oikealla puolella on kauniita kukkia, jotka myös sopivat makuuhuoneen sisustukseen, mutta nyt tahdoin katsella tätä puolta. Ihanan peitteen saimme työkavereiltani häälahjaksi.
---
Makuuhuone on siis melkein valmis. Verhoja en tahtoisi laittaa ollenkaan. Metallisen savupiipun taakse tulee vielä koristekiviseinä ja ne yöpöydät minun on hiottava ja maalattava.
---
Nyt lähdenkin kipuamaan yläkertaan ja käperryn siellä peiton alle kuuntelemaan, miten savupiippu pitää naksuttelua ja huminaa.
---
Hyvää yötä!

16 kommenttia:

 1. Niin kaunista ja rauhallista!
  Mahtaa siellä paikalliset olla ihmeissään, kun näkevät makuuhuoneenne, ei taida olla ihan sitä tyyliä ;)
  Suomen maasta katsottuna onnistunut ja ihana!

  VastaaPoista
 2. Ihanan tunnelmallinen makuuhuone, tuollainen olisi minunkin unelmieni huone!

  VastaaPoista
 3. Hienolta makuuhuoneesi näyttää jos tykkää valkoisesta. On valoisaa ja rauhallisen tuntuista.

  En tiedä olenko jotain toista maata kun en ole koskaan pitänyt valkoisesta. Jotain väriä saisi olla. Kun lapsuuskodissa yläkerran eteishalli meni maalaukseen, niin minähän määräsin että siitä pitää tulla vihreä. Oikein kirkuva sellainen! Huh! Se oli sitä värikästä 70-lukua. Myöhemmin ihmettelin että miksihän vanhempani suostuivat minun "värisilmään."

  Nyt viime kesänä veljeni maalautti ne seinät antiikinvalkeiksi. Näyttää paremmalta ja paljon valoisemmalta. Itse olisin valinnut jonkin keltaisen värin, mutta asia ei tietysti kuulu minulle.

  Sinun blogista saa paljon energiaa siksi täällä on niin kiva käydä kurkkaamassa. Kiitos että jaksat postata kuvia ja juttuja elämästäsi. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan rauhallisen näköistä! ....ja nuo ruutuikkunat ja ruutuikkunalliset ovet ovat niin kauniit!!! Rauhallisia unia!

  -arja-

  VastaaPoista
 5. Näyttää niin kauniilta! Ihanan vaaleaa ja avaraa! Taatusti kauniita unia olet nyt nähnyt :)

  VastaaPoista
 6. Kaunista,rauhallista,tunnelmallista....ihanan vaaleaa...kauniita unia:

  VastaaPoista
 7. Tuolla olisi mukava nukkua!
  Ihanan rauhalinen huone....ihan tässä alkaa haukoteelemaan...

  VastaaPoista
 8. ihanaa....yhyn edellisiin kehuihin!

  VastaaPoista
 9. Kaunista on ja niin seesteisen selkeää ja harmoonista. Nyt on minunkin melkein pakko tarttua sutiin maalla (valkea on ollut kauan toiveenani)!

  VastaaPoista
 10. Hillittyä, kaunista.
  -SatuSanna

  VastaaPoista
 11. Makuuhuone näyttää todella kauniilta!

  VastaaPoista
 12. Seesteinen, kaunis ja rauhallinen!

  VastaaPoista
 13. Marianne: Olet oikeassa, tällainen sisustus ei ole tyypillistä täällä. Täällä suositaan joko tummaa raskasta sisustusta tai värikästä modernia. Muita sisustussuuntauksia en ole nähnyt edes lehdissä. Tyypillisin "sisustustyyli" kuitenkin on "lastulevyhuonekalusisustus".

  Saska: Ihana kuulla:)

  Lissu: Minäkään en ole koskaan ennen ollut vaalea sisustaja! Valkoisista vaatteista olen aina pitänyt, mutta sisustuksessa on aina täytynyt olla paljon värejä. Nytkin mökkimme on ulkopuolelta vihreä ja sisäpuolelta kelta-vihreä-oranssi!!! Vuosi sitten värit alkoivat tökkiä todenteolla ja nyt tahdon rauhallisempaa. Meinaamme maalata nyt mökkipuoleltakin keltaiset seinät valkoiseksi:)

  Kiitos kaikille kommenteistanne:)

  VastaaPoista