Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 29. toukokuuta 2010

Hullu Urco!

Katsokaapa, millainen hullunkiilto on tämän Urcon punaisissa silmissä...Tiedättekö, mikä on sen elämäntehtävä?


Kuvassa se tuijottaa herkeämättä kohdetta, jota päin se tahtoo hakata päätään aamusta iltaan lähes taukoamatta.


Urco pyrähtää ikkunaa päin, iskee sitä nokallaan ja palaa sähkölangalle. Kolme ensimmäistä päivää se teki näin suunnilleen puolen minuutin välein. Mieheni mielestä sillä oli asiaa meille. Mieheni istui olohuoneessa ja kyseli Urcolta, mitä se tahtoi meille kertoa. Silloin Urco pudotti nokastaan jonkun kasvin suuren siemen katsoen samalla ikkunan läpi miestäni. Mieheni meni ulos ja toi siemenen sisälle. Hän oletti, että siemenellä olisi jokin tärkeä merkitys, se oli lahja Urcolta. Vielä emme ole keksineet siemenen tarkoitusta.
---
Kolme päivää "harjoiteltuaan" se piti päivän lepotauon, missä lienee parannellut päänsärkyään. Seuraavana päivänä heti auringon noustua Urco jatkoi pään ikkunaan hakkaamista ja se myös keksi, että ikkunan puuristikon päälle voi hetkeksi pysähtyä lepäämään ja tuijotella siitä sisään.

Minä menin nettiin ja googletin "lintu lentää päin ikkunaa". Sieltä ei löytynyt kovin mieltä ylentävää informaatiota. En ole kovin taikauskoinen, mutta oli pakko lähettää äidille sähköpostia ja kysyä, ovatko kaikki siellä terveinä ja onko asiat hyvin.
---
Kurjien tietojen lisäksi netissä ehdotettiin, että ehkä lintu näkee ikkunasta kuvajaisensa ja kuvittelee, että toinen lintu on tunkeutunut sen reviirille ja se yrittää hyökätä vihollista kohden.

Aputyttöni mielestä Urco yrittää päästä sisään, koska se näkee meidän olohuoneessamme kolme puupilaria ja kaiken huipuksi viisi linnunpönttöä oven päällä. Ehkä se tahtoisi muttaa johonkin pöntöistä.
---
Mieheni mietti, että ehkä Urco pitäisi päästää sisään. Apupoikamme kertoi, että saman lajin toinen yksilö lensi heidän ikkunaansa päin taukoamatta ja he päättivät myös päästää sen sisään. Sen jälkeen sitä ei meinannut millään saada ulos.
---
Olemme peittäneet ikkunan, mutta silloin Urco siirtyy viereiseen ikkunaan ja sieltä taas kolmanteen ikkunaan ja sieltä lasiruutuoviimme. Kaikki ikkunamme ovat nyt nokan jälkiä täynnä. Ei kannata pestä, ennen kuin Urco on keksinyt itselleen toisen elämäntehtävän.
Nyt Urco-parka on lennellyt ikkunoitamme päin kaksi viikkoa! Taitaa olla melkoinen päänsärky!

4 kommenttia:

 1. Ehka teidan pitaisi laittaa se sielemn maahan :).

  Muuten harvoin kayttamani Facebook ehdottaa sinua mulle kaveriksi koko ajan... En oikein ymmarra...

  VastaaPoista
 2. Siis SIEMEN. oh hoh naita kirjoitusvirheita...

  VastaaPoista
 3. Meillä on sama ongelma aina välillä. Pisin aika jolloin yksi kardinaali taisteli ikkunoitten kanssa oli 3 vuotta!!! Siis se uros kardinaali, naaras istui puun oksalla katseli kuinka urhea mies sillä oli :D Eli yleensä se on uros lintu joka puolustaa teritoriaan ja näkee ikkunassa toisen urouksen. Viime kesänä punarintasatakieli teki samaa. Onneksi ei tosin koko kesää. Siis yleensä lintuparka puolustaa asuinpaikkaansa kun nokkii ikkunoita (meidän ikkunat olivat jopa veressä, kun kardinaali niin itsepäisesti nokki) Myös hormooneilla on jotain osaa, mutta tuskin pesivät syksyllä. Minua neuvottiin laittamaan jotain kuvia ikkunoihin tai jotain sellaista että eivät näe kuvaansa. En kuitenkaan laitttanut kun meillä on isot ikkunat ja koko talon seinän kokoiset. Tänä keväänä ovat jättäneet ikkunat rauhaan. Mitä nyt välillä lentävä päin. Näkevät talon läpi ja luulevat voivansa lentää siitä suoraan.
  Voit siit kokeillalaittaa jotain kuvia ikkunoihin (ulkopuolelle, ettei kiillä ja näe kuvaansa)

  VastaaPoista
 4. aika jännä....ja varmasti aika rasittavaakin?!se on nyt vaan ihastunu teiän ihanaan mökkiin,niinku me muutki:)

  VastaaPoista