Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

maanantai 14. kesäkuuta 2010

Kaakaon tekemiseen

Lupasin näytellä teille paikallisia ruokapakkauksia. Nyt on vuorossa iltakaakao Peikkokukkulan tapaan:)

Meillä on hyvin harvoin maitoa kotona, sillä emme juo sitä sellaisenaan. Maitojauhetta kuitenkin löytyy aina kaapista. Ensimmäinen purkki vasemmalta onkin maitojauhetta. Käytän sitä kaakaon tekoon.

---

Keskimmäinen purkki on "Kesä-Nesquikia", eli banaaninmakuista jauhoa, jota sekoitetaan maitoon. En ole koskaan osannut juoda sitä, mutta kun sitä sekoittaa kaakaoon, niin saa hauskan banaaninmakuisen kaakaon.
---
Ruskea purkki on kaakaota. Se on hyvin laimeaa ja vähäsokerista, mikä on outoa, sillä chileläiset rakastavat sokeria ja kaikkea tosi makeaa. Täällä kaakaoon täytyy lisätä sokeria. Ostankin normaalisti brasilialaista Muky-kaakaota, sillä se on "suomalaisempaa", makea ja vahvempaa.
---
Minulta kyseltiin, käytetäänkö täällä paljon peltipurkkeja. Ei käytetä. Nuokin purkit ovat kyllä jotain tylsää ohutta peltiä, mutta kannet ovat muovia ja purkki on kääritty paperiin, jossa on kuvat ja tekstit.
---
Nyt on nukkumaanmenoaika ja tadadaa, huomenna katson, kuka leideistä on voittanut kilvan ja kuka tuomareista on voittanut palkinnon!

4 kommenttia:

 1. Kaakaon ystävä kiittää kaakaopostauksesta! Minä juon kaakaota lähes joka ilta; Talvella kuumaa (maidon pitää kiehua) ja kesällä kylmää kaakaota.

  Jännittävää seurata, kuka ihanista leideistäsi voittaa kilpailun!

  VastaaPoista
 2. Oi nyt kyllä täytyy mennä tekemään kuppi kaakaota :)

  VastaaPoista
 3. Kaakao on maukasta, itse keitän sen maitoon ja paljon tummaa suklaata, sekoitan.
  Kysyit siitä "lammesta" noh se ei ole lampi, vaan pieni suihkuallas, joka meille pikkupihaamme riittänee.
  Kaivat ensin haluamasi kokoisen ja muotoisen kuopan, pohjalle pehmeää hiekkaa, sitten paksua muovikalvoa pohjalle, muutama kivi päälle ja sitten täytät hiekalla muovimaton reunoja lopuksi suihkupumppu, jossa vesi kiertää, seisova vesi samenee nopeasti. Valmiin muotoisia altaitakin saa ostettua ja netistä paljon ohjeitakin, hakusanalla suihkuallas. Voithan toki laittaa lastenmuovialtaankin sinne tai pyöreä betoninen kaivonrengas tai mitä vain mielikuvituksesi antaa luistaa..tärkeintä on pumppu, että vesi kiertää, muuten se samenee viikossa ja ei kannata laittaa puun alle josta putoaa lehtiä. Minä otan siitä aina vettä kasteluun ja täytän sitä sen mukaan letkulla. Aikaisemmassa asunnossa minulla oli isohko ruukku, jossa oli se pumppu, sekin oli kiva.

  Oikein ihanaa ja hyvää mieltä sinulle ja koko poppoolle, olette suloisia!

  VastaaPoista
 4. Kaakao on sitten hyvää! Kun olin pieni tykkäsin juoda sitä kauheasti. Isoäitini teki sitä vanhanaikaisella tavalla: lämmitti maidon liedellä, lisäsi mustan kaakaojauheen eikä lisännyt sokeria. Se oli niin tummaa ja vahvaa, niin hyvää! Mutta tietystihän vohkin sokeripaloja kaapista ja tiputin kuppiini kun mummin silmä vältti.

  Mukavaa keskiviikkopäivää!

  VastaaPoista