Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

lauantai 19. kesäkuuta 2010

Kiiwejä Suomeen

Tiedättekö, että te syötte siellä Suomessa chileläisiä kiiwejä? Minä olin isossa Santa Isabelin supermarketissa ja silmäni osuivat pussiin tarjouskiiwejä. Kilon pussi maksoi 199 pesoa, eli noin 30-35 senttiä euroissa. Normaalisti täällä ei ostella pussitettuja hedelmiä eikä vihanneksia, vaan kaikki on irtotavaraa ja pikkuliikkeitä on paljon. Ostin kuitenkin pussin sen edullisuuden takia, sillä tällä hetkellä normaalihinta kiiweillä on noin 400 pesoa/kilo. Ei siis huimaa päätä sekään hinta.

Kotona sitten aloin katsella pussia ja oho, sieltähän löytyi rakasta suomen kieltä tämän verran:


Että kyllä kannatti ostaa:D

6 kommenttia:

 1. Hienoa, että sait sienet ja niiden makumaailman takaisin elämääsi.
  Itse eilen pongasin järkyttyneenä puutarhamme varjoisemmasta osasta tatin. Siis tatti..!!! kesäkuussa!!ennen juhannusta. En tiedä onko maailmankirjat sekaisin, vai enkö vain ennen ole tarkkaillut maastoa sillä silmällä. Syyskesällä kyllä kerään ja syön sieniä. Mutta näin alkukesästä..korvasienenkin olen nähnyt vain kerran elämässäni ja kiertänyt kaukaa. Runsaita sienisaaliita sinulle toivotellen
  Leenukka

  VastaaPoista
 2. Ostoskoriin laitetaan usein chileläisiä viinirypäleitä, avocadoja ym.
  Nyt vaan pidetään peukkuja, että saaristoon tulee hyvä sienivuosi.

  VastaaPoista
 3. Heippa ! Meilläkin on syöty hyviä chileläisiä kiiwejä, avocadoja, viinirypäleitä ja tietysti juotu erinomaisisia viinejä. Eilen muuten skoolasimme prinsessahäiden kunniaksi chileläistä NVY Passion fruit kuohuviiniä. Sienistä kerään vain kanttarellejä, kun lapsena ollessani isäni sai työpaikallaan syömistään sienistä lievän myrkytyksen, niin silloin lopetettiin meillä sienien syönti. Aikuisena olen totutellut uudelleen sienten makuun. Terveisin Reija Etelä-Suomesta!

  VastaaPoista
 4. Leenukka: Tatteja on aina ollut jo kesäkuussa Suomessa:) Muistan aina keränneeni ekat herkkutatit ja koivunpunikkitatit jo kesäkuussa Varsinais-Suomesta.

  Reija: Minäkin olisin tahtonut nähdä kuninkaalliset häät! Täällä näytettiin vain puoli minuuttia uutisissa! Ajattele, en ole juonut ruokalusikallistakaan viiniä Chilessä viiden vuoden aikana. Käytän viiniä vain ruuanlaittoon. Marinoin mm. pihvit punaviinillä.

  VastaaPoista
 5. Häät olivat hienot, morsian ja sulhanen säteilivät aidosti rakkautta. Ja erityisesti sulhasen puhe oli aivan liikuttavan upea, nyyh.. Suomessa häät alkoivat tv:ssä klo 16 ja kestivät klo 02:00, mutta Ruotsissa ohjelmaa tuli koko päivän useammalta kanavalta. Vaikka en olekaan mikään into rojalisti, olen jotenkin pitänyt aina Victoriasta ja hänen perheestään, meidät on vihitty kaksi viikkoa kuninkaan ja kuningattaren jälkeen ja kun olimme seuraavana kesänä jälkikäteen häämatkalla omalla autolla kiertämässä Eurooppaa n.kuukauden, ilmoitettiin radiossa ajaessamme kohti kotia Saksan baanalla, että prinsessa oli syntynyt.
  En muuten itsekään juo viiniä, valkoviiniä vain joskus, mutta keräilen sinisiä pulloja. Mieheni suosii chileläisiä punaviinejä.
  Terveisin Reija Varsinais-Suomesta!

  VastaaPoista
 6. Reija: Minäkin jo pikkutyttönä seurasin Victorian elämää ja leikkasin mummon lehdistä kuvia:)

  VastaaPoista