Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 3. heinäkuuta 2012

Äitiysmuotia

Minulla alkoi paino nousta jo heti raskauden alussa aika hurjasti niin, että ensimmäisessä kontrollissa vaaka näytti jo viisi kiloa enemmän kuin normaalipainoni on. Jo viidennellä viikolla housut alkoivat kiristää ja muistaakseni kahdeksannella viikolla kävin ostamassa kahdet äitiyshousut. Olen niitä kaksia housuja käyttänyt, kun pitää mennä johonkin. Kotona käytän mieheni collegehousuja, jotka alkoivat ahdistaa viikko sitten. Myös legginsejä käytän kotona, sillä nehän venyvät ja paukkuvat joka suuntaan mukavasti. Sellaisia mukavia legginsejä, jotka tuntuvat fleeceltä sisäpuolelta, saa nyt talvella ostaa Concepcionista katumyyjiltä 1,5 eurolla.

Viikko sitten jo aiemmin kertomassani Umbralessa oli talviale. Sieltä löysin tämän harmaan trikoomekon, joka on nyt päälläni. Se on todella mukava ja aionkin käyttää sitä raskauden loppuun saakka, vaikka se kulahtaisikin miten kamalan näköiseksi. Mukavampaa vaatetta minulla ei ole ollutkaan. Alesta löytyi myös kuvassa näkyvä harmaa pitsihelmapaita, se menee mahan kohdalta juuri ja juuri, ehkä vielä parisen viikkoa, mutta sitä meinaankin käyttää sitten mahan pienennyttyä.

Nämä tämän postauksen vaatteet eivät siis ole oikeasti äitiysvaatteita, vaan ihan tavallisia vaatteita. Chilessä ei ole paljon myynnissä äitiysvaatteita ja valikoima on tosi tätimäinen. Onneksi en käy töissä, niin ei tarvitse näyttää hyvältä joka päivä. Tässä kuvassa näkyy hyvin, että vatsa on aika iso. Laskettuun aikaan on vielä parisen kuukautta.

P.S. Meillä on tänään niin kylmä, että vielä nyt kello 11 aamupäivällä maanpäälliset vesiputket ovat jäässä!

6 kommenttia:

 1. Ihana tuo pitsihelmainen mekko!

  Melkoinen maha sinulla on, jos laskettuun aikaan on vielä pari kuukautta :)

  VastaaPoista
 2. Vau!! Mitä uutisia :) Olen sun blogiin jossain vaiheessa liittynyt lukijaksi ja käyn ajoittain sitä lukemassa. On mielenkiintoista seurata teidän elämää Chilessä.

  Mutta, että olet nyt noin ihanasti raskaana, hieno juttu :)
  Onnea kovasti ja täytyy sanoa, että raskaus pukee sinua ;)
  t. Eija

  VastaaPoista
 3. Minna: Kääks, tuossa kuvassa maha kyllä näyttää vielä isommalta kuin se oikeasti on! Vaikuttaakohan kuvakulma jotenkin? Näytin miehellekin ja hänkin totesi, että ei se kyllä ihan noin iso ole. Mutta on tuossa enemmän kuin puoli totuutta. Täytyyhän sen 13 kiloa jossain näkyä!

  Eija: Kiitos. Ihanaa kuulla mukavia kommentteja, kun olo kuitenkin on aika raskas!

  VastaaPoista
 4. Tekisi mieli silittää tuota mahaa, kun se on niin söpö! :-)

  VastaaPoista
 5. Hei, tosi kiinnostavaa lukea näitä juttujasi chilestä! Kiitos kun jaat :) Tuli mieleen, kun sanot usein ettei ole valikoimaa esim. nyt noissa äitiysvaatteissa niin eikö Chilessä sitten asu niin paljon sellaista väkeä joka olisi kiinnostunut ja jolla olisi varaa ostaa? Mielikuvani Chilestä oli jo entuudestaan köyhä. Blogisi löydettyäni huomaan että se tosiaan on.

  Miia

  VastaaPoista
 6. Miia: Pääkaupungissa Santiagossa on valikoimaa ihan toisella tavalla kuin muualla Chilessä. Siellä on hienoja kauppakeskuksia, putiikkeja jne. Santiago on niin kehittynyt muuhun maahan verrattuna, että se on kuin toinen maa. Siellä myös asuvat ihmiset, joilla on varaa ostaa vaikka mitä. Elintasoerot ovat Chilessä valtavat ja tämä kahdeksas alue, jossa minä asun, on köyhää. Tänne eivät siis liikkeet viitsi tulla, kun eivät ne varmaan myisi riittävästi. Esim. Santiagossa on kaksi tai kolme Laura Ashleytä, mutta Concepcionissa, jonka pitäisi olla Chilen kakkoskaupunki, ei ole yhtäkään Laura Ashleytä eikä oikein muitakaan kivoja sisustusliikkeitä.

  Concepcionissa on kuitenkin todella hieno kauppakeskus ja siellä on ihan kivoja liikkeitä. Nyt sinne on tullut merkkiliikkeitäkin, kuten GAP, Guess, North Face, Columbia, Timberland jne. Ihmiset käyttävät ehkä eniten rahaa vaatteisiin ja siksi sisustusliikkeitä tai huonekaluliikkeitä täällä ei ole.

  Äitiytsvaatteita täällä ei näköjään osteta. Äidit ostavat vaan tavallista isompia vaatteita ja collegehousuja. Yhdessä liikekeskuksessa on pari äititysvaateliikettä, mutta vaattet ovat tosi tätimäisiä. kamalia kankaita! Liikkeet tekevät itse vaatteet täältä löytämistään kankaista ja se selittää mauttomuuden. Tuontiäitiysvaatteita en ole löytänyt kuin yhdestä kalliista lastenvaateliikkeestä ja valikoima oli TODELLA suppea: muutamat housut.

  Kauppakeskuksesta löysin myös yhden äitiysvaateliikkeen, mutta siellä ei edes myydä imetyspaitoja!

  Kun puhun valikoiman huonpudesta, puhun muusta Chilestä, en Santiagosta. Santiagoon kuitenkin on meiltä 600 kilometrin matka ja siellä pitäisi tietää, minne mennä, jos tahtoisi jotain löytää. 5 miljoonan asukkaan kaupunki on valtava!

  VastaaPoista