Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 16. joulukuuta 2010

16. luukku - Huurteiset joulupuuni

Minä olen aina pitänyt kiinni siitä, että kodissani on aito joulukuusi. Yumbelin talossa se vaihtui mäntyyn, sillä täällä ei ole kuusia saatavana joka nurkalla. Kun taas olemme asuneet pienessä mökissämme täällä Peikkokukkulalla, meillä on ollut aito pieni koristeltu kuusi ruukussa kuistilla. Nyt minulla olisi mahdollisuus saada korkea joulumänty olohuoneeseeni, mutta en ole löytänyt Chilestä joulupuun jalkoja! Kaikilla on kodeissaan tekokuuset ja niissähän tulee jalka valmiina.

Nyt kahtena vuonna olen koristellut aidon joulumännyn näyttelyyni. Meillä on lyhyttä lipputankoa varten tarkoitettu betonijalka, jonka laitamme isoon pesuvatiin. Pesuvatiin tietenkin laitamme vettä ja männyn sinne pystyyn. Lopuksi naamioin pesuvadin jollain kankaalla niin, ettei sitä edes huomaa. Tämän vuoden näyttelyssä vati on vanuhangen alla.


No, meillähän on niitä betonijalkoja vain yksi, joten mietimme, minkä virityksen laitamme kotiimme, jotta saamme männyn jouluksi.

Olin edellispäivänä kälyni luona ja puhuimme hänen joulukuusestaan. Hän sanoi, ettei meinaa laittaa tänä jouluna isoa lumista kuustaan, vaan pienemmän vihreän. Minä siihen tokaisin, että tahtoisiko hän lainata lumista kuustaan meille täksi jouluksi. Käly oikein ilahtui ja sanoi, että se varmasti näyttäisi upealta meidän vaaleassa kodissamme. Minä ihmettelin jälkeenpäin, että mistä minulle tuli edes mieleeni pyytää lainaan MUOVIKUUSTA, jollaisia en ole koskaan hyväksynyt kotiini. Ajattelin, että tuleepa nyt testattua sellainenkin ja ilmaiseksi:)


Miltä minusta tuntuisi muovisen tuoksuttoman kuusen kanssa? Meillähän olisi täällä kukkulalla vaikka miten paljon sopivia pieniä mäntyjä, jotka voisimme poikkaista, sillä ne kasvavat väärisssä paikoissa. Noissa männyissämme vaan on sellainen huono puoli, ettei niissä ole sellaisia tukevia lyhkäisiä oksia tukevine lyhkäisine havuineen, kuin kuusissa on. Näissä Chilen männyissä on muutama hassu piiiiitkä lörppö oksa ja niissä jokaisessa piiiitkät neulaset. Koristeita niihin on mahdottoman vaikeaa laittaa. Voi käyttää vain kevyitä koristeita ja niitäkin harvaan. Olen joutunut ripustamaan kivat painavat USA:sta tuomani koristeet muihin paikkoihin taloa, kun mänty ei niitä ole huolinut oksilleen.


Kokosin eilen muovikuusen, kun en millään jaksanut enää tehdä käsitöitä. Kaikki koristeet ovat uusia tänä vuonna ostamiani tai tekemiäni. Ostin myös tuollaiset hauskat jouluvalot, jotka ovat kuin jääkuutioita tai pieniä paketteja. Kuusen latvaan laitoin kultaisen linnun. Eihän siellä tarvitse aina olla tähteä tai enkeliä.


Melkein hävettää sanoa, mutta tuo tekokuusi on aika nätti :o


Olen miettinyt, että jos tulen katumapäälle, kannan tekokuusen yläkerran saliin ja tuomme olohuoneeseen oikean männyn. Nyt tällä hetkellä minulla ei kyllä ole sellaista oloa.
---
Jos joku on yhä kiinnostunut noista villasukkaenkeleistä, niin voin lähettää niitä Suomeen. En ole ehtinyt niitä tuonne Pajapuodin puolelle laittamaan. Enkelin hinta on 12 euroa ja postikulut 3 euroa. Ikävä kyllä, enkelit eivät enää ehdi jouluksi Suomeen.

Tämän joulukuusen lisäksi meinaan koristella talon edessä puutarhakaaressa olevan sinisateen.


Tällaiset jääkuutiot kuusessamme on tänä vuonna.


Kivaa, että Chilestäkin saa kauniita joulukoristeita. Huippua on myös se, että kaikissa isoissa tavarataloissa olivat joulukoristeet tarjouksessa jo joulukuun alussa. Yhdessä oli kaikki puoleen hintaan ja toisessa oli kaksi yhden hinnalla. Säästin sievoisen summan, kun jouluvalojakin sain kahdet yhden hinnalla!

Noh, muovia tämäkin höyhen on, mutta silti nätti.


Portaiden viereen pöydälle laitoin tällaisen pienemmän joulupuun. Sekin huurteista mallia.


Kumpi sinulla on tänä jouluna, muovinen vai aito?

5 kommenttia:

 1. Onpa kaunis kuusi! Eikä yhtään häpeäksi oikealle kuuselle, voisin yhtä hyvin kuvitella tuon omaan kotiini, säästyisipä havujen imuroimiselta ;D Meillä koristeltiin aito kuusi jo viikonloppuna, jouluhöperöitä ku ollaa :) Ja se on olevinaan kulta-punainen, mutta lasten myötä sinne on löytänyt kaikenkirjavat muumi-pallot ja kummien ja mummien lapsille antamia koristeita. Alkaa näyttää sellaselta amerikkalaiselta ylikoristellulta puulta, mut ehkä sit joku vuos kunha nuo pienet ei siitä loukkaannu, koristellaan meilläkin kuusi vähäisesti, valkoiseksi, tai jopa vaikka violetiksi jos oikein villiinnytään! :)
  Jos haluat kuusen tuoksua kotiisi, käy katkomassa muutama oksa maljakkoon! Näin meillä tuoksuteltiin jo joulukuun alusta asti :)
  t. Merja

  VastaaPoista
 2. Muovikuusi, mikä se on? :)
  Multa pääsi ihan itku viime vuonna, kun olin haaveillut oikeasta, isosta kuusesta uuteen omaan kotiin, muttei meillä sitten ollutkaan siihen varaa. Oli hieman tiukkaa, kun mies oli työtön vielä silloin ja rahaa oli mennyt asunnon ostoon sun muuhun. Tänä vuonnakaan ei voida kuusta hankkia, koska viime joulun jälkeen meille on tullut uusi kissa, joka, vaikkakin jo hikisesti yksivuotias, on todella villi. Ei voi kuvitellakaan kuusta koristeineen samaan tilaan Ruutin kanssa :/ Niinpä ripustelen valot ja kauniit koristeet varmaan taas verhotankoihin roikkumaan. Oli ne kyllä aika kauniit sielläkin viime vuonna. Saa nähdä, pysyykö mikään koriste ehjänä pikkukissan jäljiltä... (se on hyvä kiipeilemään)

  VastaaPoista
 3. Muovinen, koska olen kuusille allerginen :( Meillä ei ole ollut aitoa kuusta sitten 90-luvun puolivälin, kaipaan sellaista kovasti. Sekin edellytys koko kuuselle on, että kissanpennut antavat sen olla... Meillä kun on aivan wallaton wauhtitrio! :)

  Teillä on niin kaunista!! Pidän kovasti kuvista :)

  VastaaPoista
 4. Ihan nättihän tuo kuusi on, mutta Chikke vasta onkin <3. Pusi pusi.

  VastaaPoista
 5. Ikinä ei olla näin aikasin kuusta sisään tuotu, mutta edellispäivänä, 17.12 otettiin sisälle ihka aito joulukuusi. Olen samoilla linjoilla sun kanssa tossa "ei ikinä muovista", mielummin sitten vaikka oksia maljakossa.
  Heti sisään tuotua kuusi sai kylmän suihkun ja päätyi sitte seisomaan lämpimään vesiastiaan. Eilen illalla koristeltiin mimmin kanssa kuusi. Ollaan käyty joka vuosi stokkalta valitsemassa muutama uusi koriste ja tänä vuonna kuustamme koristaa keraaminen bulldogin pää sekä musta pantteri timanttisella kaulapannalla, oikein hyvät jatkot viime vuotiseen keraamiseen balettipukuun ja lilaan huulipunaan. Huomaat varmaan että koristeet valitsee mimmi! Meidän joulukuusi on sellainen sievä sekamelska kaikkea, mutta se on meidän kuusi! Ja kun mimmi tosta kasvaa niin eiköhän sekin vielä halua jollain tietyllä väriteemalla kuusen laittaa.
  Oikein tunnellamallista joulun odotusta! T: K

  VastaaPoista