Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 21. joulukuuta 2010

21. luukku - Tonttuja näyttelyssä - Kesä alkoi!

Laitanpa nyt vähän lähikuvia näyttelyni tontuista.

Tonttutyttö työntää kelkkaa, jossa matkaa yksi vanha ja yksi uusi nalle. Tonttutytön kasvot olen neulahuovuttanut, vartalo on puuta, muoviputkea ja villaa. (Tämä tonttutyttö on vielä myymättä.)

Iloinen tonttuherra :) Taustalla näkyy vanhahkoja nalleja. (Tämä tonttuherra on vielä myymättä.)


Tällä valkonuttuisella tontulla on jo matkalippu Suomeen. Huomaa, että vyön päissä on eukalyptuksen siemenestä hattuosa. Eukalyptuksen siement ovat täältä Peikkokukkulalta. Tontun uusi omistaja voi sitten tuoksutella joulutuoksuja Chilestä!

Tämä nöpönenäinen tonttutyttö matkaa myös Suomeen. Taustalla villasta tehty lumilyhty.


Tonttutytöllä on myös nalle mukanaan.


Yksi tällainen tonttuvekkuli on jäämässä Chileen ja hänen veljensä matkaa Suomeen.
---
Osaan kuvitella, millaista Suomessa on juuri nyt. Ikävöin sitä. Suomessa jokainen jo tietää, kenen kanssa syö joulupäivällisen ja missä vietetään joulupäivät. Minä en tiedä, kuka meille tulee vai menemmekö me jonnekin. Joulu täällä kestää vain 24. 12. illan ja seuravan päivän. Sitten se on jo unohdettu ja ihmiset palaavat töihinsä. Joulu on kesän juhla ja verrattavissa vappuun tai juhannukseen. Lapsilla on ilmapalloja ja lahjaksi saadaan uima-altaita ja rantapyyhkeitä. Kaupoissa ovat bikinit ja rantasandaalit tuhdisti puettujen joulupukkien vieressä. Mitään jouluruokia ei ole joulukakkua lukuunottamatta. Olen kuitenkin jo tottumassa tähän. En enää odota joululta niin paljon ja siksi on alkanut helpottaa - mutta vielä jonkun joulun vietän Suomessa!
---
Joulukäsitöitä teen nykyään enemmän kuin Suomessa asuessani. Ehkä puran sillä jouluikävääni.
---
Meillä alkoi tänään virallisesti KESÄ!
---
Jos sinulla on blogi, otathan vastaan "Kaunein joulukortti" -haasteen, joka on eilisessä luukussa!
---
"Kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse eilen, kun näin silmät tonttusen..."

6 kommenttia:

 1. Ihania tonttusia! oikein namuja!

  Toivotan sinulle ja koko teidän poppoolle sinne ihanaa joulua.

  VastaaPoista
 2. nuo siun tonttusi (ja muutkin hahmosi) ovat niin kauniita ja inhimillisiä -siulla on tosissaankin taito hyppysyssäsi <3

  Ei ole täällä Suomessakaan kaikilla joulusuunnitelmat selvillä :)! Sen mie tiiän jo että kotona olemme, mutta miulle on täysi arvoitus, että ketä meille on tulossa :D Meiän perheen perinteisiin kun kuuluu että 25.12. meillä on "avoimet ovet", joihin kaikki paikkakunnalla olevat ystävät ovat lämpimästi tervetulleita. meillä pelataan lautapelejä, käydään merkityksellisiä keskusteluja ja mussutetaan jotain... mutta tuleeko 5 vai 25... noo, se selviää sitten lauantaina (onhan se lauantaina... hmm... ) Kai miun kohta pitäisi alkaa miettimään viikonlopun ruokiakin, jos jotain tiettyä haluaa... :) MIe en vaan jaksa stressata, joulu tulee joka tapauksessa, ulkona on lunta ja sisällä lämmintä :)

  Mukavaa ja ilahduttavaa joulua sinne siulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 3. Liisa: Kiitos samoin! Toivotan sinun kotiisi ihanaa joulua!

  pikkuthti: Lohduttavaa, ettei sielläkään ole ihan selvät sävelet. Mutta teidän sunnitelmanne silti kuulostavat tosi mukavilta! Meillä ei ole mitään suunnitelmia, kuten ei aiemminkaan. Täällä ei harrasteta suunnittelua, enkä voi yksin suunnitella ja organisoida, kun ei ole ketään muuta käskytettävää kuin oma mies ;D

  VastaaPoista
 4. Miten suloisia nuo tonttusi ovatkaan.Ja jännästi olet käyttänyt eukalyptuksen siemeniä;meillä tässä viereisessä puistossa onkin monta valtavaa eukalyptuspuuta,ja kerään sitä puun kaarnaa,joka välillä putoaa siitä.

  VastaaPoista
 5. Täällä perhe pakataan aamupäivällä autoon ja lähetään ajelee joulun viettoon mummolaan. Meitä tulee sinne aina me 3 sisarusta perheineen, joskus ollaan kaikki aatto siellä, joskus osa tulee vasta joulupäivänä. Näin uusperheiden aikaan jouluissa on aina vaihteluja kokoonpanoissa, mutta se ei haittaa tunnelmaa. Tänä jouluna ollaan menossa jo näin ajoissa, kun miehellä alkoi jo joululoma! Mukavaa ja rauhallista joulua sinne kesän keskelle, toivottavasti siitä tulee siulle mieleinen, miten sen sitten vietättekään! :)
  t. Merja

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihania tonntuja olet kyllä tosi taitava! t.Maria mummolachicistä (:

  VastaaPoista