Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 23. joulukuuta 2010

23. luukku

Nyt saatte nähdä vuoden 2010 joulunäyttelyn muita osia kuin itse varsinaista näyttelyä.
Varsinaisen näyttelyn viereen laitoimme nuo mieheni tekemät kasattavat "penkkihyllyt". Niiden päälle laitoin myytäviä tuotteita, joiden värit sopivat näyttelyn värimaailmaan.


---


Oikealla näkyy kertakäyttölautasesta tekemäni joulupukki. Se onkin ollut suosittu tuote. Tein niitä vain yhden myyntiin, sillä pidin sitä itse liian "askartelupaskarteluna". Se yksi meni samantien ja sen jälkeen olenkin saanut väsätä niitä oikein olan takaa, kun niistä on tehty varauksia. Laitoin todella edullisen hinnan, joten sekin tietenkin on innostanut ihmisiä ostamaan tuotetta. Kyllä se vaan niin on (täällä), että jos jotain ISOA saa HALVALLA, niin se ostetaan, vaikkei se niin erityinen olisikaan. Kun taas on myynnissä jotain pientä ja pikkutarkkaa, todella kovaa työtä ja osaamista vaativaa, niin ihmiset eivät tajua, miksi se on kalliimpi kuin jokin iso ja helposti tehtävä tuote, jossa on edulliset materiaalit.


---


Keijuja on mennyt huonosti kaupaksi hinnan vuoksi. En pysty myymään niitä alle 30 eurolla, sillä niissä on todella kova työ ja niihin menee todella paljon aikaa. Ensin piirrän kaavat kankaalle ja leikkaan jäsenet. Sitten ompelen jäsenet, käännän ja täytän sekä ompelen kiinni täyttöaukot. Tämän jälkeen ompelen jäsenet ja pään vartaloon, jonka jälkeen tikkaan kasvoille piirteet. Sitten maalaan ihonvärillä nuken pariin kertaan, jonka jälkeen maalaan kasvot. Vielä pitää maalata kengät. Värjään mekkokankaat ja ompelen mekot keijuille. Lopuksi vielä hiukset ja kampaukset sekä siivet. Ei ole kannattava bisnes, mutta minkäs teet, kun niitä vaan on niin kivaa väsätä.


---


Hyllyn päällä on mies- ja tyttötonttuja, joiden vartalo on puusta, lakki neulahuovutettu ja kasvot olen tehnyt massasta itsetekemilläni muoteilla. Ne myös ovat edullisia ja niitäkin on mennyt ihan kivasti, mutta eivät ne niin suosittuja ole kuin kokonaan villasta aiempina vuosina tekemäni tontut, joihin käytin kirkkaita värejä. Yksi nainen sanoikin minulle, että "me chileläiset olemme tonttuneet punaisiin joulukoristeisiin, että voisitko tehdä niitä". No, minähän en ihan nopeasti muutu punaisiksi tontuiksi, kun olen kuukausi kaupalla vääntänyt näitä tähän tämän vuoden värimaailmaan sopivia tuotteita. Sitäpaitsi minusta nuo ruskeat/valkoiset tontut ovat siitä kivoja, että niitä voi pitää kotitonttuina ympäri vuoden, ei vain jouluna!


---


Ihmiset muuten pyytävät joskus kummallisia juttuja välittämättä pätkääkään taiteilijan/käsityöläisen tunteista. Kerran olin tehnyt todella kauniin talvisen maiseman neulahuovuttamalla. Yksi nainen katseli sitä pitkään ja lopulta sanoi minulle:" Voisinko saada tuon saman talun, mutta ilman tuota VALKOISTA?" Eli olisi pitänyt siinä kädenkäänteessä saada neulahuovutettua valkoisen villan tilalle vihreää kesäistä nurmikkoa tms...


Värikkäitä haltioita, ihania naisia ja pupuja hyllyllä. Nämä ovat sisääntulon vieressä, eikä näitä näe samalla silmäyksellä, kun katsoo näyttelyä.


Hyllyn päällä istuu balleriina.Vastaanottotiskin takana on tulppaanityttö.
Harsokeiju ja pari taulua
---

Oletteko valmiina? Huomenna se pukki tulee!


3 kommenttia:

 1. Keijusi ovat niin herkkiä ja kauniita.
  Minusta hinta on ihan kohdillaan, jos ei suorastaan vähän alakanttiinkin. Halvan tavaran haluajat ostakoon tehdastuotteita :D
  Hyvää Joulua sinne, meillä täällä -32C, vähän turhan kylmä joulu.

  VastaaPoista
 2. Minusta kolmenkympin hinta tuollaisesta on nukesta on naurettavan vähän. Itse varmaan hinnoittelisin noin suuritöiset nuket lähemmäs satasta (eikä yksikään menisi kaupaksi).

  VastaaPoista
 3. Sude ja Susanna: Oikeassa olette, keiju on naurettavan halpa ja aion kyllä nostaa hintaa...en kyllä sataseen asti;D

  VastaaPoista