Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 21. joulukuuta 2010

Tehopäivä

Tänään meillä alkoi virallisesti kesä ja minulle tämä päivä on ollut melkonen tehopäivä.

Ensin ompelin parit chihunvaatteet aamulla ja sitten alkoi koristeluprojekti. Raahasin matkalaukun, joka on täynnä joulukoristeita, varastosta taloon. Kaivoin sieltä kaikki tutut koristeeni. Minun piti tehdä kotiini valkoinen joulu, mutta eihän se onnistu, kun melkein kaikki valkoiset koristeet ovat näyttelyssä! Lisäksi joulukynttelikköni ovat puna-vihreät ja ne on pakko laittaa ikkunalaudoille nyt, kun ensimmäisen kerran Chilessä minulla on oma talo, jossa on ikkunalaudat! No jos kerran ikkunoilla on punavihreät kyntteliköt, niin täytyy sitä väriä muuallakin sitten olla.

Imuroin ja järjestelin. Siirtelin taavroiden paikkoja ja pesin pyykkiä. Olen ollut koko päivän varsinaisessa föönissä, sillä täällä on ollut tosi kuuma ja samalla tuullut todella voimakkaasti. Pyykit kuivuvat varmaan vartissa, samoin ihoni!


Nyt yläkerta ja olohuone ovat jo melkein joulukunnossa. Vielä huomenna järjestelen keittiön ja toivottavasti saan jotain aikaiseksi myös työtilassani. Ai niin ja chihujen huone on vielä vähän kesken. Kun oma koti on kunnossa, täytyy laittaa vähän vielä joulua Von Trollheimienkin perheelle ;) Torstaina ja perjantaina onkin minun vuoroni olla näyttelyssä, joten sitten en enää ehdi tehdä mitään.


Myös puutarha sai koristeensa. Ripustin puutarhakaaressa olevaan sinisateeseen joulupalloja. Valkoiset linnut siinä jo olivatkin. Pienen magnolian juurelle laitoin muutaman tontun.


Olen kuunnellut koko päivän netin kautta jouluradiota. Heikkoa se on ollut, kun yhteys katkeaa koko ajan ja musiikit alkavat aina alusta samasta kohtaa...joten ne samat kappaleet on tullut kuultua useamman kerran! Nyt kuuntelen cd:ltä joulumusiikkia ja huomaan myrskyn hieman tyyntyvän. Lämpötila alkaa myös laskea, kun aurinko väistyy kukkuloiden taakse. Menen vielä ripustamaan viimeiset pyykit narulle ja sitten kastelemaan tuulen kuivattamaa puutarhaa!
---
Tämän postaukset kuvat on otettu kahdeksalta illalla. Valoa, valoa ja iloa! Lämpöä monta kiloa! Voin kertoa, että kynttilöiden polttaminen ei ole ekana mielessä;)

3 kommenttia:

 1. Hyvää Joulua toivottelen täältä pohojanmaalta sinne lämpöön ! ajattelin tässä kauppaan lähteä kävellen eli puen lämpökerraston sekä toppavaatteet. Pakkasta 20 ja lunta tulvillaan on raikas talvisää :)
  -anne-

  VastaaPoista
 2. Aamulla oli -27,4 C täällä Pohjanmaan rannikolla! Ihan jouluinen tunnelma siis. Lunta on riittävästi ja autot jäässä!
  Olin joskus 80-luvulla Keniassa ja siellä jouluna yritimme kuunnella radiosta joululauluja Suomesta. Joku onnistui, mutta me kaverini kanssa päästiin vain Tanskaan saakka!
  Siellä Chilessä ei varmaan ole niin paljoa suomalaisia, että voisitte kokoontua joululaulujen iltaan?
  Oikein tunnelmallista ja rauhallista joulua teille sinne Peikkokukkulalle!

  VastaaPoista
 3. Anne: Kiitokset ja toivottavasti sinun joulusi meni hyvin!

  Eeviregina: Santiagossa on sen verran suomalaisia, että ehkä siellä joululaulelut voisivatkin onnistua. Täällä meidän lähellä ei ole juuri lainkaan suomalaisia.

  VastaaPoista