Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

tiistai 1. kesäkuuta 2010

Hurjat bileet

Kerroin, että perheemme karvakaunottaret täyttivät yhden vuoden 28.5.10. Juhlimme tapahtumaa kakuilla. Kyllä oli karvaporukka mielissään ja kakku hupeni parempiin suihin hetkessä.

Tanssitaan!
---
Ensin laitoimme koko porukan omaan huoneeseensa ja otimme vain Anastasian ja Olivian olohuoneen puolelle. Mieheni tanssi koirien kanssa ja lauloi synttärilaulua:) Sitten laitoimme kakun lattialle ja sanoimme chihuille "ole hyvä". Kumpikaan ei uskaltanut mennä kakulle! Ne eivät voineet uskoa, että väärään aikaan illalla tulee ruokaa ja vielä noin iso kasa. Lisäksi ne ihmettelivät, miksi minä olin kameran kanssa siinä vieressä. Kumpikin alkoivat kierrellä kakkua, mutta eivät uskaltaneet koskea siihen.


Katsokaapa noita sääriä ja herttaista hymyä;)
---
Mieheni työnsi sormensa kakkuun ja laittoi kakkua tyttöjen suuhun. Anastasia ja Olivia nuolivat sormen, mutteivät silti uskaltaneet mennä kakulle.


Olivia oli ujona mieheni sylissä, mutta Anastasia alkoi rohkaista mielensä. Se piti takajalkojaan mieheni sylissä ja veeeeeeeenyttäytyi kakulle. Se huomasi, ettei tilanteessa ollut mitään vaarallista ja niin alkoi kakku maistua. Se nyppäsi kakun päältä oman kirjaimensa A:n, mutta jätti O:n kakun päälle. Sitten se alkoi nyppiä kakun sivusta salamisiivuja.

Takapää turvattuna, jos vihollinen tulee saaliille.


Oliviakin uskaltautuu maistelemaan.


Kun Oliviakin oli syönyt kakkua, kutsuttiin koko loppu porukka olohuoneeseen. Siinä katosivat loputkin esteet! Kaikki karvakorvat hyökkäsivät kakun kimppuun ja ihme kyllä kakun äärellä ei tapeltu, vaan kauniisti chihut jakoivat herkun keskenään. Vähän minun piti siirrellä lautasta niin, että kaikki varmaan saivat jotakin. Lauman alfanaaraat Chiquitita ja Leya nimittäin käyttäytyvät niin, että jos ne ovat lautasella, ne eivät päästä ketään muuta samaan aikaan syömään, mutta toisaalta jos joku muu syö, ne eivät koskaan mene ottamaan ruokaa keneltäkään muulta pois. Eli tällaisissa tapauksissa ne jäisivät ilman herkkua, sillä ne vain katselevat myrtyneenä sivusta.


Maistuis varmaan sullekin?

Tässä kuvassa alfanaaraatkin ovat lautsella muiden mukana.

...ja lopuksi vielä Chiquitita ja Yoda "tiskaavat" lautasen.
---
Kakun syönnin jälkeen karvakuonot riehaantuivat leikkimään ja juoksemaan ympäri alakertaa. Meillä oli ihan disco pystyssä, vaikkakin valot ja peilipallot puuttuivat;) Sitten kutsuttiin isot koirat sisälle ja nekin saivat herkkua.
---

Tässä Olivian ja Anastasian synttärikakun resepti
---
- 3 eilen grillattua perunaa
- yksi makrilli säilyketölkistä
-muutamia salamin siivuja
-maksamakkaraa
-makrillilientä
-lämmintä vettä
---
Soseuta yllämainitut aineet koneella mössöksi. Laita vettä sen verran, että aineista tulee koossa pysyvä massa. Laita massa sopivankokoiseen murokulhoon ja kumoa massa kakuksi lautaselle.
---
Koristelu:
---
-halkaise salamisiivut kahteen osaan ja vuoraa niillä kakun reunat (kuin terälehdet)
- leikkaa juustosiivusta kirjaimia tai numeroita
- leikkaa juustosta kolmioita ja työnnä niitä koristeeksi kakun päälle
-ketsupista voi laittaa vähän väripilkkuja
-lopuksi vielä nonparelleja kakun päälle
-suolatikku kynttiläksi tai ehkä keksit jonkun paremman (meillä ei ollut muuta)
---
Koirille maistui, me emme kokeilleet.
---
Me perheen vähemmän karvaiset jäsenet söimme toisenlaista kakkua.

Ostin valmispohjan, jonka halkaisin kahteen osaan ja täytteen tein näin:
---
-3 banaania
-n. 1,5 dl mansikkahilloa
---
Sekoitin tehosekoittimella ylläolevat mössöksi ja laitoin mössön kakun väliin. Mössön päälle viipaloin kaksi kiiwiä. Sitten laitoin jogurtti-kermavaahtoa, jonka päälle toisen kakkupohjan. Kakun päällystin jogurtti-kermavaahdolla. (Chilessä ei ole rahkaa.)
---
Jogurtti-kermavaahdon tein näin:
---
- 4 dl kermaa
-3 tl sokrua
- purkki luonnonjogurttia
-3 liivatelehteä
-sitruuna
-muutama tippa elintarvikeväriä
---
Vatkasin kerman (joka Chilessä ei vatkaudu yhtä paksuksi kuin Suomessa). Sekoitin kermavaahdon joukkoon jogurtin ja tiputin muutaman tipan väriä. Sulatin liotetut liivatelehdet sitruunamehuun ja sekoitin sen kermavaahtoseokseen. Kermavaahtoseoksen laitoin noin vartiksi jääkaappiin jähmettymään ja sen jälkeen levitin sitä kakun väliin ja päälle sekä reunoille.
---
Kakun koristelin marengeilla ja kiiwillä. Kakku kelpasi hyvin myös chileläisille, joilla on erilainen kakkumaku kuin minulla.
---
Meille maistui, koirat eivät kokeilleet.
---
---
---
Olen miettinyt tätä blogiani ja olen vähän dilemman edessä. Minulta on pyydetty paljon enemmän koira-aiheisia postauksia, mutta tiedän, että moni blogini lukija ei ole tippaakaan kiinnostunut koirista. En kuitenkaan tahtoisi pitää erillistä koirablogia, eikä minulla ole siihen edes aikaa. Minusta tällainen sekametelisoppa on siitä mukava, että sitä on hauska tehdä. Voi tehdä juttuja sitä mukaa, kuin niitä elämässä vastaan tulee. Mitä luulette, karkoittavatko koira-aiheiset postaukset monta lukijaa pois blogistani ja toisaalta taas, karkoittavatko sisustus- ja käsityö-aiheiset postaukset koiraihmiset pois blogistani? Olisi kiva, jos te lukjat, jotka ette yleensä kommentoi, kertoisitte, mitä mielipuolta olette asiasta. Ja siis kaikki saavat kommentoida;)
---
Olen kiitollinen teille lukijoille ja kommentoijille siitä, että saan aina kivaa palautetta. Olen nyt lukenut, että monet bloginpitäjät ovat alkaneet saada todella ikävää, kateellista ja inhottavaa pilkkaa ja rumia kommentteja osakseen. Monet ovat siirtyneet siihen, että lukevat ensin kommentit ja hyväksyvät ne, ennen kuin julkaisevat. Joissakin blogeissa vain kirjautuneet lukijat voivat kommentoida. Ihanaa, ettei minun ole tarvinnut mennä sellaiseen. Syynä on tietysti tämäkin, ettei blogini kävijämäärä ole hurja. Kun joissakin blogeissa on tuhansia lukijoita päivittäin sekä kymmeniä kommentteja, niin toki sinne sitten mahtuu niitäkin, jotka putoavat kyydistä ja jäävät asemalle...
---
Pysyköön blogini jatkossakin pienimuotoisena ja kommenttiloota mukavien ihmisten kirjoittelupaikkana:)
---
KIITOS TEILLE MUKAVILLE IHMISILLE!

32 kommenttia:

  1. Minusta on ainakin mukava lukea sisustamisesta, elämästäsi, koiristasi...itsekkin koira-ihminen joka pitää sisustamisesta joten blogisi on oikeen hyvä näin, jatka samaan malliin! Ja vielä onnittelut koirille terv Minna

    VastaaPoista
  2. Minusta on ainakin mukava lukea blogia joka kertoo kirjoittajansa elämästä monipuolisesti; eli kaikkea sitä mitä päiviin/viikkoihin kuuluu. Ja siksipä tätä blogia onkin kiva lukea; itselläni on koiria mutta kyllä minua muutkin asiat kiinnostavat joten toivon että jatkat samalla linjalla :-)

    VastaaPoista
  3. Minä olen pitänyt blogistasi juuri sellaisena kuin olet sen tarjoillut! Tässä on ihanasti kaikkea mielenkiintoista: sisustamista, asumista, koiria ja nukkeja, maisemia ja chileläisyyttä. Ja kuvasi ovat tosi kauniita, nämä koiruuskuvat suorastaan hellyttäviä, erityisesti Hän joka turvautuu mieheesi asioidessaan kakkulautasella.

    VastaaPoista
  4. Ihanat synttärit! Ja aika hurja tuo päivänsankareiden kakku ainesosiensa puolesta ;)

    Minä pidän blogistasi sellaisena kuin se on, se on kiinni elämässä! Kroonisesta koirakuumeesta kärsivää ilahduttavat karvaisten perheenjäsenienne kuulumiset, sisustuksesta on aika ilo lukea, samoin kirjoista/lehdistä, joita itse luet. Parasta on kuitenkin ihan teidän arkisen elonne kuvaaminen viellä kaukana Chilessä.

    VastaaPoista
  5. Pidän kovasti tästä blogistasi!
    Olen vasta sen löytänyt, mutta seuraan sitä mielenkiinnolla.
    Se on monipuolinen ja kiinnostava.
    Olipa ihanat synttärit hauvoillasi.
    Jatka vain samalla linjalla.

    VastaaPoista
  6. Satuin muutama kuukausi sitten ihan sattumoisin sivuillesi ja olen siitä lähtien silloin tällöin piipahtanut lukemassa kuulumisiasi.
    Oli järkyttävää seurata maanjäristyksiä, kun oli "tuttu" siellä paikan päällä! :)

    Kirjoituksistasi huokuu lämpö ja aitous, jatka samalla tavalla itse valitsemistasi aiheista. Vaikken ole koiraihminen, jutut ovat mielenkiintoisia. On ollut erityisen mielenkiintoista päästä seuraamaan rakennusprojektianne. Sen myötä on selvinnyt, miten suuria eroja Suomen ja Chilen välisissä tavoissa ja kulttuureissa onkaan! Kiitos, kun jaksat kirjoitella ja siirtää kuvia, vaikka se on ilmeisen hidasta! Kultainen aamu -postauksen kuvat olivat upeita! Voi hyvin!

    VastaaPoista
  7. herkullisen näkösiä kakkuja!!!!mä tykkään lukea juttujasi laiasta laitaan..nukentekokin kiinnostaa:)

    VastaaPoista
  8. Hieno kakku ja ihanat herkuttelijat. Meillä olisi myös kakun teko edessä puolessavälissä tätä kuuta, mutta isompana ja kasvisversiona. Synttärisankarina on 25-vuotta täyttävä hevonen, joten salamit sun muut on unohdettava ja laitettava täytteeksi ruisleipien väliin omenaa ja porkkanaa senkin edestä:).

    Minä pidän blogistasi tällaisena. Arjesta siellä on mukava lukea ja katsella kuvia. Muutenkin suosikkejani ovat monipuoliset blogit ja koira-ihmisenä pidän myös koira-aiheista. Jatka siis samaan malliin.

    terveisin Anni

    VastaaPoista
  9. Minä tykkään sekametelisopasta eli mielelläni lukisin KAIKESTA.

    VastaaPoista
  10. On ollut mahtavat synttäribileet teillä ja kaikille on maistunut tarjoilut. Aivan ihania kuvia koirista,sinä niin hyvin osaat vielä kertoa ja kuvata.

    VastaaPoista
  11. Jatka noin vaan kuin oletkin tehnyt :) Minä tykkään erityisesti koiriin, chileläiseen luontoon ja maisemiin ja tavalliseen elämiseen liittyvistä jutuista. Sisustus ja rakennushommat on kivoja mutta jotenkin vähän etäisiä juuri minulle tässä elämän vaiheessa. Hyviä vinkkejä kuitenkin tulevaisuutta varten. Minä laitoin alunperin omaan blogiini sen hyväksymisjutun sen takia että sinne ilmestyi roskakommentteja. Siis sellaisia "katso tätä linkkiä" juttuja ja sitten tulee joku virus tai muuta :/ Mulla saa kommentoida anonyymitkin mutta tarkistan aina kaikki kommentit ennen julkaisua. Ikävät kommentoijat ovat niin kakka juttu :( Se vetää niin mielen maahan jos joku on ilkeä kun itse vaan kirjoittelee omista jutuistaan.

    VastaaPoista
  12. Minustakin blogisi on tosi mielenkiintoinen :) Pidä vain samanlaisena.

    VastaaPoista
  13. Mia, sekablogi on paras! Minä en koskaan jaksa käydä kolme akertaa enempää blogissa, jossa on VAIN käsitöitä. Pidän itsekin sekablogia, mutta pääosassa kirjat. En edes haluaisi pitää pelkkää kirjallista blogia. Blogin pitää näyttää elämältä!

    Se, että jos sä mietit, että karkottavatko koirat lukijoita, niin kuvitteleppa, mitä mietin siitä;-)Jos jotain eivät kiinnosta koirat ja isssikat: So what?

    Tuo synttärisankarin venyyyytys oli mahtava!

    VastaaPoista
  14. Rakastan blogiasi=) Löysin sen chihuahua-foorumin kautta. Pidän kaikista jutuista, joita kirjoitat mutta pitää myöntää, että chihu jutuja odotan aina innolla. Jatka samaan malliin!=)
    p.s Olisi kiva lukea myös niistä teidän perheen isommista koirista ja siitä miten ne tulevat toimeen pienempien kanssa.

    VastaaPoista
  15. Kyllä ihan normaalista elämästä on kiva lukea ja kuvia on niin ihana katsella! Eli toivoisin että et keskity pelkästään koiriin vaikka itsellänikin koira on... :-)

    -Heidi-

    VastaaPoista
  16. Kiitos sinulllekin Mia ihanan iloisesta blogistasi!
    Miten söpöjä nuo synttärisankarit ovatkaan ja niin pikkuisia! Tosi hyvä kuvasarja muutenkin kakunsyönnistä.Ja taidankin pistää tuon kakkureseptin talteen Bambia varten....

    VastaaPoista
  17. =)
    Kaikki käy.
    Itse olen kissaihminen, mutta luen innolla juttuja koiristanne.
    Tämä on kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen blogi. Asiasta kuin asiasta käy kirjoittaa, suurella mielenkiinnolla luen.
    Löysin tämän blogisi vasta silloin kun teillä oli siellä se maanjäristys. Siitä eteenpäin olen ollut päivittäinen vierailija.
    -SatuSanna

    VastaaPoista
  18. Blogisi on kiva näin. En ole koiraihminen, mutta noiden ihanien veijareiden elämästä on myös mielenkiintoista lukea. Onnea heille myöhästyneesti!
    -arja-

    VastaaPoista
  19. Sekametelisoppa-blogi on juuri hyvä sellaisenaan! :)

    Todella kiva lueskella erilaisia juttuja ja kiva kun jaksat näinkin usein päivittää blogiasi!

    VastaaPoista
  20. Blogisi on oikein mainio näin, älä toki tee toisin kuin itse parhaaksi näet!

    Vielä myöhästyneesti onnea koira-tyttösille!!

    VastaaPoista
  21. Hei Mia,
    Tykkaan: kauniista kuvista, arkipäivästäsi, chihuista, ompelujutuistasi.
    Kaikki kelpaa ja varsinkin jutut chilestä ja esp.kiel. kulttuurista.

    VastaaPoista
  22. Hei
    Löysin blogisi jokin aika sitten ja sen jälkeen olen lähes päivittäin käynyt lukemassa sitä.
    On mukavaa lukea elämästäsi siellä kaukana.Kirjoita vaan edelleenkin kaikesta mitä elämässäsi tapahtuu.

    -Raija-

    VastaaPoista
  23. Jatkat ihan näin kuin se sinulle on parasta:):) Minäkin kuulun niihin ihmisiin, jotka vesikielellä odottavat ihania postauksiasi chihuistasi. Tämäkin juttu oli kerrassaan aivan ihastuttava. Ja miten ihana mies sinulla onkaan, selvästi myös aivan teidän pikkuisten pauloissa. Joskus olisi kiva saada postaus aiheesta Chileläinen koirakulttuuri, eli miten Chilessä koiriin suhtaudutaan jne.. Onko näyttelyitä yms.

    Pidän myös paljon sisustuaiheisista jutuista. Käsityö ihminen en ole pätkääkään, mutta kaikki koirille suunnatut tuotteet kiinnostavat kyllä. On myös kiva lukea eri kulttuurissa elämisestä, luonnosta jne, eli kyllä se sekametelisoppa on vain paras soppa:) Paljon onnea pienille päivänsankareillesi ja kiitos jälkkeen kerran ihanasta blogistasi!

    VastaaPoista
  24. Taalla viela yksi kaikkiruokainen lukija! Ihana blogi, jossa kayn usein lukemassa!

    VastaaPoista
  25. Minä pidän blogistasi juuri sellaisena kuin se on. Itse en ole varsinainen koiraihminen, mutta on aina hauska lukea teidän chihujenne kuulumisia. Varsinaisia koirablogeja en lue, mutta tällaiset blogit, jossa on kaikkea sekaisin, niin kuin oikeassakin elämässä, ovat minusta kivoja. Sisustus/käsityöjutut sekä tontin etsintä ja kaikkeen kulttuuriin liittyvä ovat minulle ne mielenkiintoisimmat.

    Kiitos kivasta blogista!

    VastaaPoista
  26. Ihana tuo Anastasian veeeenyytys :) Tosi suloinen!
    Minustakin on ihanaa, kun blogisi on juuri tällainen, säilytä se sellaisena jatkossakin :)

    VastaaPoista
  27. Minusta tää on ihana näin. Luen jokaikinen päivä, vaikka en kommentoikkaan. Tutustun näin vävyni kotimaahankin samalla :) Tyttöni ja Chiileläinen vävyni perheineen muuttivat Suomeen 10.5 mikä on mminusta mummona erittäin ihanaa.

    VastaaPoista
  28. Minä pidän blogistasi juuri näin. Luen säännöllisesti mutta kommentoin ekan kerran vasta nyt. En muista mistä löysin blogisi mutta koukussa olin samantien.

    Koirajutut on tietenkin parasta (itselläni 3 koiraa) mutta sisustusjuttusi ovat myös mahtavia, ja tykkään seurata miten erilaista siellä on.. Olen kateellisena katsellut kuvia teidän pihasta ja hedelmäpuista :)

    VastaaPoista
  29. Minusta kaikki on kivasti tasapainossa!! Itselläni ei ole koiraa allergian takia, mutta minusta koira jutut ja kuvat ovat iso osa blogiasi, joten kaipaisin kyllä niitä, vaikka sisustus jutuista pidänkin hurjan paljon.

    VastaaPoista
  30. Nykyinen tyyli sopii minulle loistavasti eli on juttua koirista ja sisustuksesta sekaisin.
    Pistän sulle nyt eka kertaa kommenttia vaikka olen seurannut blogiasi jo pitkään, Chile on tuttu vain lyhyeltä visiitiltä ja on kovin kiinnostava lukea blogista tavallisesta elämästä.
    Hyvää jatkoa!
    Anne

    VastaaPoista
  31. Mä tykkään lukea täältä niin sisustus-, Chile- kuin koirajuttujakin. Mutta myös minä toivoin jatkossa lisää juttuja tuosta ihanasta koiralaumastasi, varsinkin noista chihuista. ;-)

    En usko ilkeiden kommenttien puutteen olevan liitoksissa kävijämäärään, vaan kirjoitustyyliin ja kirjoittajan omaan asenteeseen. Kirjoitat niin sympaattisesti ja aidosti, etten usko kenenkään edes haluavan ilkeillä sinulle.

    - suvereeni chihufoorumilta

    VastaaPoista