Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

torstai 9. elokuuta 2012

Talven puutarhaihmeitä

 Joku lukija kysyi minulta parisen kuukautta sitten, että milloin alkaa taas tulla kuvia puutarhasta ja luonnosta. Minulta katoaa aina kesällä innostus kuvata ulkona, sillä kesä on täällä Peikkokukkulalla  vuoden ruminta aikaa. On niin kuumaa, keltaista, kuollutta ja nuupahtanutta. Kukat eivät jaksa kukkia ja lehdet ovat löysiä. Tällaista aikaa on ainakin (tammi)helmi-maaliskuu. Sitten alkaa huhtikuussa hieman sadella tai ainakin tulla yökastetta, mutta luonto tarvitsee enemmän kosteutta vihertyäkseen. Sitten kesäkuussa alkavat kunnon sateet ja kaikki on niin mudassa, ettei se näytä kovin kauniilta kameran linssin läpi.Vasta heinäkuulla kukkulat alkavat taas vihertyä ja kaunistua ihan silmissä. Elokuun alusta joulukuun alkuun onkin Peikkokukkulalla aivan ihanat maisemat ja puutarhainnostus kasvaa sekä minulla että miehellä! Aina sitä jaksaa uskoa, että tänä vuonna onnistumme paremmin kuin viime vuonna!


Kuistimme edessä on puu, johon on iskenyt sieni. Minusta puu on kuitenkin todella kaunis sienineen, joten annan sen olla näin.


Mieheni viime viikkoina tekemiä vadelmalavoja. Luin Maalaisunelmaa-lehdestä, että mangoldit viihtyvät vadelmien vieressä, joten päätinkin, että reunustan keväällä nämä vadelmalavat mangoldeilla, salaateilla ja korianterilla! Kyllä laatikot näyttävät sitten hauskoilta, kun niissä kasvaa jotakin! Vai luuletteko, että muut kasvit vievät liikaa voimaa vadelmilta? Jouduimme muutenkin istuttamaan vadelmat hieman liian tiheään, kun niitä on niin paljon ja laatikoita ei ole niin paljon.


Quillay-puussa on tällaiset tähtianismaiset siemenet. Harmi kyllä niitä ei oikein voi käyttää askarteluun, sillä ne hajoavat todella helposti toisin kuin tähtianikset.


Pari pelargoniamaista kukkaakin on jo auennut kuistin pielessä.


Hedelmäpuissa on nuppuja. Tämä kukka on uskaltautunut avautumaan ensimmäisenä.

Pieni magnoliapuumme on aivan täynnä kukannuppuja.

Taidamme saada nauttia ensimmäisen kerran magnoliankukista Peikkokukkulalla! Concepcionissa isot magnoliapuut kukkivatkin jo.

Violetat eli talviot aloittavat kukinnan ihan näinä päivinä, ainakin jo useampi kukka loistaa sinisenä.

Viime keväänä istuttamani mangoldit (täällä acelga) ja kaalit kasvattavat nyt uutta lehteä. Meinaan siirtää ne uusille lavoille, jossa maa on parempaa.

Talviset puutarhaterkut Peikkokukkulalta!

3 kommenttia:

  1. Minä en ole puutarhuri, mutta vadelma meillä leviää ja viihtyy kuten rikkaruohot. Eli melkein missä vain ja sitä ei saa tapettua, vaikka haluaisi. Enemmän ehkä ongelmana tulee olemaan se, että saatte pidettyä vadelman kurissa, ettei leviä vieden muilta tilaa.

    VastaaPoista
  2. Kauniita kukkia teillä talvellakin ja tuo sieninen puu on hieno...:)

    VastaaPoista
  3. Oi siella on noin vihreaa! Hauska tuo aniksen nakoinen, voiko sitakin syoda..? Acelga on inhokkini, mutta jos sinulla on sille hyvia resepteja, voisin antaa sille uuden tilaisuuden hurmata minut :) Ellet pida vain koristeena.

    VastaaPoista