Käsitöitä, tuunailua, chihuja ja muita koiruuksia, Michilandian kuulumisia, puutalon sisustamista, Peikkokukkulan luontoa, puutarhaa, palasia Chilestä, pohdintaa ja rakentamista, pienen pojan touhuja...

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Turvakaukalon tuunausta

Ostamiemme yhdistelmärattaiden mukana tuli tällainen turvakaukalo autoon.

 Materiaali tuntuu aika hiostavalta ja kovalta, joten päätin tehdä uuden tyynyosan fleecekankaasta. Tuo uusi ei varmaan ärsytä pientä päätä.


 Mietin, että kesäkuukausiksi samanlaisen tyynyn voisi tehdä trikoosta.

Mitä mieltä te kokeneemmat olette? Onkohan tämä hyvä? Onko jotain muuta, mitä kannattaisi auton turvakaukaloon tai muuten automatkoja varten tehdä alle vuodenikäiselle lapselle?

8 kommenttia:

 1. Villa ja erityisesti merinovilla on pienelle ja isommallekin lapselle hyvä materiaali. Vaikkei teillä siellä tietenkään ole niin kylmä kuin täällä... Mutta villa on lämmin materiaali, ei hiosta niinkuin keinokuidut ja on kosteanakin lämmin. Itse tein nyt vielämkohta kolmevuotiaallekin talveksi alusasun merinovillasta, on ihanan pehmoinen. Itse huomasin vasta vauvan synnyttyä sen kuinka villa tosiaan on ihan oikeasti lämmin ja tietysti luonnollinen sekä vanha lämmike. =)

  VastaaPoista
 2. Meillä itsellämme on ollut tuohon turvakaukaloon kiinnitettävä jalkapeitto. Mielestäni tosi kätevä, etenkin syksyllä ja talvipakkasilla.
  koita googlettaa jos löytäsit mallia.
  terv. Milla

  VastaaPoista
 3. Hei,

  Meillä oli kesällä reissatessa sellainen harso-pyykkipoikaviritelmä, kun aurinko aina just sopivasti paistoi häiritsemään tyypin unta. Kaukalon mukana tullut haitarimainen suoja oli liian pieni tähän tarkoitukseen.

  Harso+pyykkipojat ei ole kovin esteettinen yhdistelmä, mutta kätevä muokattavuutensa ansiosta. Mulla oli aina myös rattaissa mukana ylimääirisiä pyykkipoikia ja harso.

  Onnea odotuksen loppumetreille. Olen jostakin postauksista antanut itseni ymmärtää, että meillä on varsin samaan aikaan lasketut ajat :-)

  VastaaPoista
 4. Heidi ja Milla: Vauvamme syntyy kevään alussa, joten edessä on lämmintä ja kuumaa toukokuulle saakka. Villalle eikä jalkapeitteille taida olla käyttöä.

  Merinovillaa en ole täältä meiltäpäin ikävä kyllä löytänyt. Olisin tahtonut sitä muihin juttuihin.

  Anonyymi: Harsot ja pyykkipojat pääsevät varmaan täälläkin käyttöön...Onneksi autossa on ilmastointi, niin ei ole niin kamalan kuumaa.

  VastaaPoista
 5. Oikein söpön tyynyn olet värkännyt. Toivottavasti fleece ei tee vauvan kiharoista kovin sähköisiä. (Tottakai sillä on kiharaiset hiukset heti syntyessään!)

  VastaaPoista
 6. Vaikka tulossa onkin kesävauva, niin jalkapussi olisi silti hyvä ajatus:) Sellainen kevyt ja ilmava unipussin tapainen viritelmä, jota voisi käyttää kaukalossa. Pienelle vauvalla luo turvaa se, että jalat ovat pussukassa ikäänkuin äidin kohdussa. Sinä kun olet niin näppärä, niin varmasti osaat loihtia myös tuon jo mainitun aurinkosuojan ja sitten jonkun ihanan lelun vauvan silmien ratoksi roikkumaan tuosta kahvasta.

  VastaaPoista
 7. Pellavakankaasta tehty unipussi pikkuiselle. Talvella se on lämmin ja kesällä viileä. Vauva nauttii siinä tietynlaisesta turvallisuuden tunteesta ilman turhia potkuhousuja yms.
  Onnea loppuajan odotukseen, vaikka varmasti tuntuukin siltä, että selkä on sökönä, kylkiluut murskana ja vauva pyrkii ulos läpi vatsapeitteiden. Mutta sellaisia ne pojat ovat, mokomat ihanuudet:)
  terv Terttu

  VastaaPoista
 8. Tuo on ihanan pehmeän näköinen tuo tekemäsi pehmuste. Sille ei ihan mahdottoman pitkään ole käyttöä, koska pikkuiset kasvaa niin kovaa kyytiä. Aurinkosuoja peitto ehkä kannattaa ommella. Harso-pyykkipoika-menetelmä tosi myös toimii. Mutta jos googlaa car-seat-cover, niin löytää aika kivoja ompeluita. Osaan autoistuimista myydään ns. kesäpäällisiä, jotka on vilpoisempaa materiaalia. Näppäränä ompelijana saisit varmasti surautettua sellaisenkin.

  Voimia viimeisiin viikkoihin.

  VastaaPoista